Hava Durumu

Öğrenciler ve müdürler aynı iftarda bir arada

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2019 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 07:55

Mutlu bir tatil günü dilerim değerli okurlar;Hafta içinde ekranıma düşen güzel bir haber, beni yıllar önceki öğrencilik yıllarıma götürdü.
Onbir ayın bir sultanı mübarek ramazan ayı nedeniyle çeşitli kuruluşların düzenlediği iftar davetlerinde binlerce Bursalı bir araya geliyor ve birlik beraberlik içinde özenli sofralarda güzel saatlere imza atıyorlar.
Geçen 20 Mayıs Pazartesi akşamı da Osmangazi ilçemizde bulunan ve genelde dağ yöresi ve ekononomik açıdan dar gelirli ailelerin çocuklarının yatılı olarak başarıyla öğrenim gördükleri Turgut Yılmazipek Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki iftarda okul öğrencileri bu kez Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, şube müdürleri; Rasim Alkaç, Cengiz Uç, Mustafa Baltacı ve Metin Levent'le bir araya gelmişler..
Okul Müdürü Abdulhamid İspir ve Başmüdür Yardımcısı Mehmet Salih Erek, Müdür Yardımcısı Bünyamin Maden ve Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Seher Kutlu Çakır sevgili öğrencileriyle ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya gelirken örnek bir konukseverlik sergilemişler.

İftardan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer öğrencilerle bir baba şefkati içinde tek tek sohbet ederken onların dileklerini dinleyip derslerinde üstün başarılar dilemiş. Çocuklar da kendisine büyük ilgi ve saygı göstermişler.
Yıllar önceki öğrenim yıllarımızda; değil milli eğitim müdürleri, okul müdür ve yöneticileriyle bile adeta arada oluşan yüksek duvarlar nedeniyle konuşma imkanı dahi bulamayan öğrenci arkadaşlarım arasında olduğumdan Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu duyarlı yaklaşımları beni gerçekten duygulandırdı.
Evet, bu örnek iftar beni ister istemez geçmiş yıllara götürdü.. Ve günümüz öğrencileri gerçekten çok şanslı..
Saygı içinde sorunlarını anlatabiliyor, isteklerini söylüyor ve haklarını da arayabiliyorlar.. Ne mutlu onlara..
Devamı ve başarılarını dilerim.

YÜZME BİLMEYEN KİMSE KALMASIN

Bugünkü ana yazımızda günümüz çocuklarının çok şanslı olduklarını vurgulamıştım.
İşte buna bir güzel örnek daha..

Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle imzaladığı protokolle hayata geçirdiği Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri kapsamındaki 'Yüzme Öğreniyorum' programında bugüne dek 1500'e yakın 2. sınıf öğrencisi yüzme öğrendi..
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen 'Yüzme Öğrenim' etkinliği, Büyükşehir'in Fethiye, Mudanya, Gürsu, Kestel ve Şahin Başol yüzme havuzunda yoğun bir katılımla gerçekleşirken çalışmaları Belediyespor Kulübü yüzme antrenörleri 8 saatlik yüzme dersleriyle gerçekleştirdi.
Fethiye Spor Kompleksi'ndeki yüzme havuzunda eğitimlerine devam eden minikleri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çocuklarının çalışmalarını izleyen annelerle sohbet etti.
Daha sonra havuz kısmına geçen Başkan, yüzme eğitimi alan minik öğrencilerle konuştu ve 'denize 120 kilometre kıyısı olan Bursa'da yüzme bilmeyen kimseler artık kalmasın istiyoruz" dedi.

PAZAR NEŞESİ

'TEYP':- "Bir mahallede uzun zamandan beri arabaların teyplerine dadanan meçhul bir hırsız sık sık araç teyplerini çalıyormuş.
Bunun üzerine arabasının camına 'bu arabada teyp yoktur' yazısı yapıştırarak hırsızdan korunmak isteyen adam, ertesi sabah işe gitmek için evinden çıkmış ama bu kez arabasının yerinde yeller estiğini görünce şaşırmış.
Hırsız, arabanın park edildiği yerin yanındaki duvarına:
"Merak etmeyin ben arabaya güzel bir teyp taktıracağım' diye bir yazı asıp arabayı alıp gitmiş ve kayıplara karışmış.. (Teşekkürler Şerafettin YILMAZ)

ÖZLÜ GÜZEL SÖZLER

'Bir insana tamamen güvendiğinizde iki sonuçtan birini elde edeceğiniz kesindir. Ya yaşam boyu dost, ya da hayat boyu bir ders.."
"En iyi intikam düşmanınız gibi olmamaktır." - Marcus Aurelius
"Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur." - Voltaire
"Sakın unutma, ellerin cebindeyken başarı merdivenlerini çıkamazsın."
"Bir kadınla konuşurken, söylediklerini gözlerinle birlikte dinle. - Victor Hugo
"Kıskanç olmayan bir aşk ne doğrudur, ne de saf." - Victor Hugo (Derleyen Asım ÖZTÜRK'e teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.