Hava Durumu

Öğretmenim canım benim!

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2017 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 07:59

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü..

Tüm öğretmenlerimize bu çok özel gün kutlu olsun. İlkokul yıllarımızda heyecanla söylediğimiz 'Öğretmenim canım benim' şarkısıyla onlara bir kez daha sevgilerimizi, saygılarımızı sunalım. Üstün başarı ve kolaylıklar.
Ayrıca; sonsuzluğa ve şehitlik mertebesine ulaşan bütün öğretmenlerimize de Allahtan rahmet diliyorum.
Işıklar içinde olsunlar.
Ve Başöğretmen Atatürkümüz'ün cefakar eğitim ordumuz için söylediği güzel ve anlamlı bir sözünü paylaşıyorum.
Şunları söylemiş Ulu Önderimiz:
"Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir. Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyet'in fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.." Mustafa Kemal ATATÜRK

Bşk.Türkyılmaz'a bir istek var

"Mudanya'da önceden Belediye Binası önü ile tarihi Mütareke Binası arasında piknik masası olarak tarif edilen banklar ve oturma grupları vardı.

İnsanlar marketten bir içecek ve atıştırmalık alıp burada oturuyordu. Sonra Büyükşehir Bld. çevre düzenlemesi yapmaya başladı.. Emeği geçenler sağ olsun.
Ama maalesef bazı vatandaşlar burada otururken yere çekirdek kabukları atıp yığıyor, her taraf çöp içinde kalıyor..
Diğer yandan; yağmurlu havada da kullanabilmek amacı için buraya estetiği bozmayacak bir iki kameriye ve çöp kutuları konabilir mi?. Çünkü herkes bir kafeye girip oturmak istemiyor.
Belirttiğim kesime bir iki masalı okurma bankı konabilirse seviniriz. Sn. Mudanya Bld. Bşk.'ı Hayri Türkyılmaz isteğimizi dikkate alırsa sevinirim." Özgür Er

Ağaçlar budanıyor

"Gazetenizdeki köşenizde 16.11.2017 tarihinde okurunuz Kerim Can Bolkan tarafından iletilen 'Bozbey'e bir teşekkür ve bir istek' başlığıyla yayınlanan ağaçların budanması ile ilgili talep üzerine Park ve Bahçeler Müd.'nden yapılan açıklama aşağıda yer almaktadır.
Belediyemiz, mülkiyetinde bulunan park, ağaçlandırma alanları, tretuvar ve refüjlerde bulunan ağaçların budamasını yapmaktadır.
Özel mülkiyet alanlarına budama tarafımızca ücret karşılığı da olsa yapılmamaktadır. Sadece vatandaş tarafından yapılan budamaların artıklarını bize başvurmaları halinde ücretsiz olarak almaktayız..
Budama dönemi yeni başlamış olup, bu dönem içerisinde ilçemizde bulunan ve teknik olarak budama gerektiren ağaçların budanması da program dahilinde yapılmaktadır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

'Sen evde otur, dışarı çıkma' mı?

"Gemlik, Küçük Kumla sakiniyim. Geçen yaz Büyükşehir Bld. Fen İşleri Kumla deresi olan sokakta kimseye danışmadan bir iş yaptı. Hatasından dönmemek için de ısrarlı.
Her yaz sezonu Kumla da Sahil Cad. araçlara kapatılır. Doğru bir uygulama. Her sokak ta sahil yoluna 4 m. kala dubalarla kapatılır. Bu da doğru. Lakin bu yaz dere boyu sokak da bu demir dubalar 40 m. yukarıdan çakıldı. Sokak sakinleri araçlarını şimdi park edemiyor. Giriş ve park yasak. Yasak tabelası olmamasına rağmen sokak boyunca belediye bu uygulamayı nasıl aldı?
Bld. çıkmaz sokak mı yapıyor bu sokağı? Önceki yıllar 14 araç park ediyordu. Geçen yaz hiç araç park edemedi.
Bu yüzden dere boyunda 100 ev varsa 98'i bundan rahatsız. Burada engelli kişiler de var. Bld. 'sen evde otur, dışarı çıkma' diyor sanki.
Sokak sakinleri olarak sokağımıza yine araç park edilmesi için bu uygulamanın yeni Büyükşhir Bld. Bşk. Sn. Alinur Aktaş'tan istiyor, kendisine başarılar diliyoruz." Sokak sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Duyarlı belediye

"Geçen hafta köşenizde Cephanelik yürüyüş yolunda uzayan ağaç dallarıyla ilgili bir yazıma yer verdiniz. Bu hafta sonu ilgili alana gittiğimde uzayan ağaç dallarının budandığını görüp fotoğraflar da çektim.

Nilüfer Bld.'nin halkın talep ve önerilerini dikkate alması ve bunlar için birkaç gün içinde faaliyete geçmesi Nilüfer halkının Bşk. Mustafa Bozbey'i bu kadar çok sevmelerinin en önemli sebeplerinden birisidir diye düşünüyorum.
Gerçekten de halkı ile el ele, kol kola beraber yürünmesi konusunda kendi belediyesine öğrettiği yönetim anlayışının tüm belediyelerce örnek alınması ve halkın taleplerine karşı duyarsız ve sessiz kalınmaması gerektiğine inanıyorum.
İlgili alanda yapılan budama çalışmalarının yer yer balta girmemiş ormanı andıran ve tüm kaldırımı kaplayan ağaç dallarının olduğu tüm ara sokak ve cadde boyunca periyodik olarak yapılması en büyük dileğimizdir.
Çevre halkı olarak teşekkürlerimizi Nilüfer Bld.'ne iletmeniz bizleri çok mutlu edecektir." Kerim Can BOLKAN ve Çevre Sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.