Hava Durumu

Okul demeye bin şahit gerek!

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2017 04:45

Osmangazi'ye bağlı Soğukpınar bölgesinde bulunan Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'den bir öğrenci velisinin şaşırtan, üzen ve sorunları yansıtan çeşitli 'iddiaları' bugün ana yazımız. Ekteki fotoğraflar da çok ilginç.
Okul Osmangazi ilçesine 38/40 km. kadar uzakta. 180 öğrencisi varmış. Okulun adında 'Fen Lisesi' tanımı varmış da fen öğretimi kuruluşunda eğitim ve öğretimde elzem olan laboratuvar yokmuş.

Okul 1990 yılından beri öğretime devam ediyormuş. Ama o yıldan beri de galiba hiç onarım, badana, boya, iyileştirme, düzenleme gibi gereksinimler yapılmamış.
Öğrenci velisi "her taraf nem içinde. Çocuklarımız kaloriferlerin çok sık arızalandığını ifade ediyor. Çok üşüyorlarmış.. Bir süre önce kanalizasyon da tıkanmış zaten.. Görünürde yangın merdiveni diye bir şey de yok. Göremedim.

Okulda tek bir banyo var. Onca öğrenciye tek bir banyo nasıl yetişir?
Okul Uludağ yamaçlarında olduğu için kar-kış-fırtına en çok burada hissediliyor, yaşanıyor. Tabii bu da koşulların getirdiği olumsuzluk. Okul öğretmenlerinin çoğu Bursa'da oturuyor. Her gün bir buçuk saatlik bir yolculukla okula yetişmek zorundalar. Karda kışta öğretmenlerin çoğu göreve gelemiyorlar. Yollar karla kaplı.

Hafta sonu tatili için Bursa'daki ailelerinin yanına dönmek isteyen öğrenciler perişan oluyor. Servis araçları buzlu yollarda okula kadar çıkamadığı için çocuklar onca yolu kar-tipi altında yaya olarak yürüyüp minibüslere ulaşıyorlar ve sonra da Bursa yolculuğu başlıyor.
Örneğin 31 Aralık yılbaşı tatili öncesi aynen bunlar yaşandı. Biz öğrenci velileri de saatlerce çocuklarımıza kavuşuncaya kadar endişeler içinde kaldık.

Yakında bir sağlık kuruluşu da yok. Bunlar hep fen bilgileri ve eğitimine meraklı başarılı öğrenciler için açılan Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'nin çok net olumsuzlukları.. Fazla söz gereksiz.. Gönderdiğimiz fotoğraflar zaten her şeyi açık-seçik yansıtıyor.

Öğrenci velileri olarak çok geç bile kalmış olsalar da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuya eğilmelerini önemle rica ediyor ve bekliyoruz..
Saygılarımızla.." Adının çıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi

Bu işe akıl erdiremedik

"Osmangazi, Akpınar Mahallesi Hakim Sokak'ta bir ay kadar önce yağmur suyu gideri için 100-150 metre kadar bir yer kazıldı.Kazılırken su borusu patlatıldı, doğalgaz borusu zarar gördü. Bunları geçiyorum. Onarıldı, bitti. Sonra künkler döşendi,bağlantıları yapıldı.
Yolun başına,ortasına ve sonuna gider ızgaraları kondu.
Birkaç gün içinde kazılan yerler kapatıldı. Mıcır ve küçük taşlar yola serildi. Kapalı pazar yerinin önü ve yanı olduğu için araçlar zar zor geçebildi. Nihayet asfaltlama zamanı geldi ve kazılan yerlerin tamamı gider ızgaralarının da üstü örtülerek asfaltlandı. Şimdi yolda güzel bir asfalt var ama bir tek gider ızgarası yok. Bu yol yağmur suyu gideri için kazılmadı mı?. Izgaraların üzeri asfalt dökülerek kapatıldığı için bütün sular sokağın alt köşesinde birikiyor.
Bu giderlerin üzerleri açılacak mı?. Açılacaksa neden kapatıldı?. Yapılan işler neden kontrol edilmiyor?.. Şaka gibi değil mi?."
Necdet SÖNMEZIŞIK

Geleneksel pilavda 134. Yıl

Bursa Erkek Lisesi'nin her yıl yinelenen geleneksel pilav günü bu sene 21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.
Eski mezunlarla öğretmenlerin ve konukların bir araya geleceği günden bir gün önce de eski mezunlar Kütürpark Selçuk Restoran'da bir araya gelecekler.
21 Mayıs Pazar günü sabah 9.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra bando eşliğinde okula hareket edilecek.
Okul bahçesindeki tören Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cevdet Ulu'nun konuşmasıyla başlayacak, Okul Müdürü İrfan Poyraz'ın konuşmalarından sonra en küçük liselinin konuşmasıyla devam edecek.
Eski mezunlar adına yapılacak konuşmalar ve 60 ve 50. yıllarına dolduran mezunlara birer anı plaketleri sunumundan sonra geleneksel pilav ziyafetiyle tören sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.