Hava Durumu

Okul yolu dert dolu

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2018 08:12

"2018 yılını kapatıyoruz ama sorunları değil. Bu nedenle biz eksiklikleri dile getirmede yılmayacağız ve ısrarcı olacağız.
Örneğin; bu da aynı konuda ve önemli bir sorun::
Oturduğumuz semt, sosyo-ekonomik olarak diğer Bursa merkez ilçelerine göre daha altlarda konumlandığından Nilüfer İlçesi'nin çiçek-ağaç böcek sorunları sayfanızda yer kaplıyor. Fakat sosyal farkındanlığın da az olduğu semtimizde insanlar vurdumduymaz bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyorlar.
7 Mayıs ve 7 Ağustos tarihlerinde gazetenizdeki köşenizde yayınladığınız Yeşilova semtimizdeki Sönmez İlkokulu önündeki kaldırımlara çelik bariyer montajı isteğimiz belediyelerimiz tarafından (Osmangazi ve BBB) maalesef gerçekleştirilmedi. Osmangazi Belediyesi'ne yaptığımız kişisel başvuruda 15'in üzerinde işlem hareketi sonrasında sorun yine çözümlenemedi.
Gönderdiğim fotoğrafta da net bir şekilde görüldüğü gibi yaya kaldırımlar üzerine park eden araçlar yüzünden okula gidip gelen küçük çocuklarımıza, öğrenci velilerimize ve öğretmenlerimize ve çevre sakinlerine güvenle yürüyebilecek bir yer kalmıyor.
İnsanlar yola inince de oradan geçen araçların yaratabileceği tehlikelerle iç içe.
'Önlemek ödemekten ucuzdur' denir.
Bir an önce sadece anılan okul değil yaya ve araçların 90 cm. kaldırım üzerinde yan yana veya karşı karşıya geldiği yerlere özellikle anaokulu ve ilkokullar önlerine emniyet bariyeri talebimizi yeniliyor ve gerekli önlemlerin artık en kısa zamanda gerçekleştirilmesini önemle rica ediyoruz.
Saygılarımla."
- Kardan KARA

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

YENİ BİR ARITMA TESİSİ:- "Gazeteniz köşenizde yayınlanan bir okur yakınması ilgili birimimizce incelenmiştir.
Yazıda 'Mustafakemalpaşa'nın Soğukpınar Mah.'nde içme ve kullanma suyunun filtrelendirilmesinde kullanılan arıtma sistemi bozuk' denilmekteydi.
Mustafakemalpaşa İlçesi Soğukpınar Mahallemiz'in içme suyu üç pınar kaynağından temin edilmektedir. Son zamanlarda pınar kaynağının biri verimini yitirmiş, diğer kaynaklardan birinin kaptajı ise son zamanlardaki ani yağış ve yüzey hareketleri neticesinde hasar görmüştür.
Diğer kaynağın kaptajının da dere kenarında olması nedeniyle ani yağışlarda derenin yükselmesi ile kaynağa yüzeysel su girişlerini artmıştır.
Halen arıtma tesisimiz sırasıyla bulanıklık giderimi, arsenik giderimi ve aktif karbon filtrasyonundan oluşmaktadır.
Son dönemde kaynaklardaki bulanıklık değerleri ve sıklıkları arıtma tesisinin tasarım senaryoları üzerine çıkmakta olup arıza periyotlarının da kısalmasına neden olmaktadır.
Arızalara 7/24 esaslı çalışan ekiplerimizle müdahale edilmektedir.
Bu bölgede kaynaktan gelen bulanıklığın artması sonucu arıtma çıkışında bir miktar bulanıklık artmıştır. Tesise erişim yolu yeniden teşkil edilmiş ve gerekli yedek parçalar temin edilerek mevcut arıtma tesisi devreye alınmış ve mahallemize sağlıklı su temini sağlanmıştır.
Artan arıza nedenleri de tespit edilip yeni bir arıtma tesisi mahalleye sevk edilmiş ve kurulumuna başlanmıştır.
Yeni tesisin kurulum işlemi bittiği andan itibaren, olumsuzluk durumlarında her iki tesis de aynı anda çalıştırılabilir hale gelecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Yayın
Halkla İlişkiler Daire Bşk.

BU KADAR DA OLMAZ DOĞRUSU

"Eski Orhaneli Yolu üzerindeki 3. Nilüfer Caddesi' bir süre önce belediyemiz eski toprak alanı güzelce temizleyip düzenledi ve ardından da bu alanı çimlendirip yemyeşil bir görüntüye kavuşturdu..
Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.
Ancak bizim 'bazı' duyarsız insanlarımız maalesef bu tür güzel çalışmalara hiç sahip çıkmıyor ve bunu düşünemiyor..
İşte bunun en güzel örneği de bu noktada.. Yemyeşil bir hale getirilmiş olan alanın üzerinden bir araç geçerken çimlerden hiç eser kalmamış. Aracın geride bıraktığı lastik izleri de olduğu gibi öylece duruyor.
Sanırım bu duyarsız sürücü 'yaşamında iz bırakma' yı yanlış anlamış.
Çok üzücü bir durum. Bu kadar da olmaz doğrusu..."
Ethem GÜMÜŞKALKAN

O CEVABI NİYE GÖNDERDİNİZ?

"Gemlik ilçemizin Küçük Kumla bölgesine yıllardır sokak çeşmesi isteyip duruyoruz..
Bursa Büyükşehir'den bu taleplerimizi okuyan ilgililer hiç cevap vermezdi.
2018 yılında da sokak çeşmesi isteğimizi gazeteniz köşesinden tekrar dile getirdik. Kumla'da sokak çeşmeleri yok, Bursa'nın hemen her semtine meydan çeşmeleri yaptınız Kumla'ya da istiyoruz dedik.
Bunun üzerinden kısa bir süre geçti ve köşenizden bu defa belediyeden köşenize gönderilmiş olan bir açıklamayı da okuduk, sevindik.
Cevabi yazı 'Büyükşehir 2018 yılı programımızda Kumla'ya meydan çeşmesi planımız var' şeklindeydi..
Oysa 2018 bitti sayılır. Bu konuda ne bir meydan çeşmesi için çalışma var, ne de bunun için bir gayret!.
Yapılmayacaksa belediye böyle bir cevabı acaba niye gönderdi?.
2018 yılı planında meydan çeşmesi yapılacak sözü yeni yılda rötarlı da olsa artık yerine getirilmelidir."
H.B

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.