Hava Durumu

Okullarımız renkleniyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 08:11

Karlı, sisli, puslu ve yağışlı bir kış mevsimi yaşarken okullarımız da birbirinden güzel fotoğraflarla renklenmeye başladı ve şimdilerde adeta bir bahar mevsimi görüntüleri içinde.

Bursa Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu, BursaFotoFest'te sergilenen fotoğraflarla okulların duvarları artık rengarenk
'Griye Veda Renklere Merhaba' projesi kapsamında 66. Fotoğraf Sergisi de Öğretmen Mehmet Ali Deniz İlkokulu'nda açıldı. Sergi açılışına Konsey Genel Sekreteri Murat Başlar, BUFSAD Bşk. Serpil Savaş, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şb.Md. Metin Levent, Türk Eğitim Sen 1.Nolu Şube Bşk. Metin Öksüz, Büyükşehir Bld. Yerel Gündem Şb. Md. V. Yasemin Tatlı, Panayır Mh. Muhtarı Dursun Kaya, Bursa Yusufelililer Derneği Bşk. Abdurrahman Aslan, Okul Md. Ümit Özgüler, çevre okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Genel Sekreter Murat Başlar, 'Griye Veda Renklere Merhaba' projesi kapsamında bugüne kadar 65 sergi açtıklarını ifade ederken Uluslararası Fotoğraf Festivali'nde sergilenen fotoğrafların okullara bağışlandığını söyledi ve 'her şey çocuklarımızın mutluluğu için' dedi.

6. Bayır Sokak perişan halde

"Geçtiğimiz yıl Çekirge semtimizdeki 400 metre uzunluğundaki 6.Bayır Sokak zemini Osmangazi Belediyemiz tarafından kilitli parke taşı ile çok başarılı bir şekilde yapılıp düzenlendi..
Ama aradan bir yıl geçmeden BUSKİ ve UEDAŞın taşeron ekiplerince yapılan bazı çalışmalar sırasında perişan bir duruma getirildi.
Hem semt Muhtarlığımız hem de vatandaşlarımızın aracılığıyla bu konuda bir çözüm üretilmesi için aranmadık yer kalmamasına rağmen iki-üç aydan bu yana yolumuz perişan bir durumda ve hala bekleyip duruyor..
Hizmet üreten kurumların bazıları ne yazık ki duyarsızlıklarına devam ediyorlar..
Bu da üzücü bir durum tabii. Dikkatlere sunarız."
Coşkun ALINTAŞ

Alo,burası Büyükşehir

IZGARALAR TEMİZLENDİ:- "Bursa Hakimiyet Gazetenizin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 3 Aralık 2018 tarihinde 'Izgaranın içinden yeşillikler çıkmış' başlıklı okur uyarı yazısı ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Söz konusu yazıda '..Nilüfer ilçesi, Konak Mahallesi'nde yağmursuyu ızgaralarının içinden yeşillikler çıkmış. BUSKİ tarafından temizlenmesini rica ederiz.." uyarısı yer

alıyordu.
Bahsedilen adresteki yağmursuyu ızgarasının temizliği BUSKİ Genel Müd. Kanalizasyon Bakım Onarım ekiplerince yapılmıştır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."

Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Bşk.

İsmet İnönü'ye vefa gecesi

"Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bu gece AKKM Merinos'taki konserinde ölümünün 45. yılında, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yü anacak.
Büyük önderimiz Atatürk'ün silah arkadaşı, ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde, pek çok savaşta büyük başarılar göstermiş gazi komutan, ilk Başbakan ve ikinci Cumhurbaşkanımız'dı.
Aynı dönemlerde yaşamış iki Fransız bestecinin, İspanyol kültürü ve egzotizmi etkisindeki çok tanınmış iki eseriyle müsikseverlerin karşısına çıkacak olan orkestra, Eduard Lalo'nun 'İspanyol Senfonisi' ve Georges Bizet'nin ölümsüz operası 'Carmen'in orkestra süitini seslendirecek. Orkestrayı şef Emin Güven Yaşlıçam yönetecek. Alman keman sanatçısı Nicolas Koeckert de solist. Konser saat 20'de başlıyor.

Acilen onarım bekliyoruz

"1)- 29 Ekim Mahallesi, İstasyon Sokak Karya 29 Sosyal Yaşam ve Eğlence Merkezi arkasındaki sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor. Ayrıca bir aydınlatma direğinde de armatür yok. Acilen yanmayan lambalar onarılıp armatürler takılmalı..
2)- Altınşehir Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı dönel kavşak etrafında bulunan aydınlatma direğine araç çarpmış ve yamulmuş ayrıca armatür de çimlerin üzerinde acilen onarımı gerek.
3)- Altınşehir Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı cadde genelinde bulunan bazı aydınlatmalar uzun zamandır yanmıyor ayrıca bazı aydınlatma direklerinde de armatür yok acilen sorun giderilmeli..
4)- Ertuğrul Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı, cadde genelinde bazı aydınlatmalar uzun zamandır yanmıyor ayrıca bazı aydınlatma direklerinde de armatür yok. Dikkatlere sunarız."
Çevre sakinleri

Bu direk ya devrilirse?

"Demirtaş bölgemizdeki Sakarya Mahallesi, Çam Sokak 3 ile 1. Kıran Sokak arasındaki no.4 karşısında kalan bir beton aydınlatma direği adeta ufalanmaya başladı.
Beton direğin içindeki demir uzantılar da gönderdiğimiz fotoğrafta net bir şekilde görüldüğü gibi açığa çıktı. Devrilme tehlikesi bile olabilir..
Sayın ilgili ekipler tarafından fotoğrafını da gönderdiğim bu direğin değiştirilip yenilenmesi yerinde bir çalışma olur kanısındayım.
Rica ediyor ve saygılar sunuyorum."
Mümin DÜNDAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.