Hava Durumu

Olası tehlikeler sürüyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2017 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 07:30

"Bir süre önce gazetenizdeki köşenizde yayınlandıktan sonra Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ndeki metal direkteki kablo sökülmüş ve anlaşıldığına göre sonrasında da burada bir kaza olmuş.
20 adım ötesindeki metal direkte tehlike ise halen devam etmekte...


Bu duruma ilgili yöneticilerin ilgisiz kalması çok şaşırtıcı.
Oysa bu iki direk arasında sadece 20 adımlk çok kısa bir mesafe var.

Hasar gören metal elektrik direği ne kadarı güvenlidir, tartışılır. Ama tehlikeli olduğu da apaçık ortada.
Olası birtakım sorunlarla karşılaşılmaması için konuyu UEDAŞ yetkililerinin dikkatlerine sunuyorum.
Saygılarımla.." Cengiz SAKARKAYA

Hem suçlu hem güçlü

"Demirtaş sakiniyim. 26.10.2017 günü çalıştığım fabrikaya gitmek için Demirtaş yolcu minibüsüne bindim.
Demirtaş Mezarlığı'nın orada indim. Ve oradaki trafik sinyalizasyon lambalarından karşıya geçerken araçlara kırmızı ışık yanıyordu.
Ama bir minibüsün şoförü durmadı. Neredeyse bana çarpıyordu. Kendimi zor kurtardım. Şoförü uyardım 'neden kırmızıda geçiyorsun' dedim. Ama bu ikazıma büyük bir tepki gösterdi. Yani hem suçlu hem de güçlüydü.
İlgililere sesleniyorum. Yeni bir yerleşim merkezi olan ve nüfusu gittikçe artan bölgemizdeki trafik ışıklarının olduğu noktalara kamera sistemi kurulmalı..
Çünkü her an burada kazalar yaşanılabilir." Mümin DÜNDAR

Pis sularla banyo

"Soğanlı Mahallesi 4. Tabak Sokak'taki yolun halinde içler acısı bir durum var.
Yolumuzda oluşan çukurlar yayalara ve araçlara tehlikeler yaratıyor..

Özellikle yağmurlu havalarda çukur şeklindeki bu hendeklerin içi sularla doluyor ve yoldan geçen araçlar da ister istemez yayalara pis sular sıçratarak onları ıslatıp adeta pis su banyosu yaptırıyor..
Bu sokakta bulunan Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri okullarına ulaşmak için yoldan geçen araçlar tarafından ıslatılmamak için büyük gayret veriyorlar.
Yolun sağında ve solunda güvenle yürüyebilecekleri bir kaldırım ise maalesef yok. Üstelik bu sokakta araçları yavaşlatabilecek stoper-tümsek uygulaması da yapılmadığı için sabah saatlerinde yanlarından süratle geçen araçlar daha ciddi bir tehlike daha oluşturuyor.
İlgililerin en kısa zamanda bir çözüm bulacağına inanıyorum.
Saygılarımla.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Öğrenci ve velilerden ortak rölyef sergisi

Karamehmet Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Esin Alın, öğrenci ve velileriyle yaptığı kağıt rölyef çalışmalarını, Konak Kültürevi'nde açtığı sergiyle izlenime sundu.
Her hafta farklı bir sergiyi sanatseverlerle buluşturan Konak Kültürevi, bu hafta Karamehmet Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Esin Alın'ın, öğrenci ve velileriyle birlikte yaptığı kağıt rölyef sergisine ev sahipliği yaptı.

Serginin açılışına, Nilüfer Belediyesi Koordinatörü Dr. Sibel Özer, Karamehmet Ortaokulu Müdürü Mustafa Keskin ile sanatseverler katıldı. Öğrenci velileriyle "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında yapılan birbirinden güzel kağıt rölyef eserlerin yer aldığı sergide, Karamehmet Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı Atatürk konulu çalışmalar da yer alıyor. Öğretmen Esin Alın'a teşekkür eden Dr. Sibel Özer, çalışmalarından dolayı öğrenci ve velileri de kutladı.
10 öğrenci ve 20 velinin toplam 70 eserinin bulunduğu sergi, büyük bir hayranlık topladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.