Hava Durumu

Önlemek ödemekten kolaydır

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2018 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 07:51

"Köşenizi zevkle takip ediyoruz. Memleketimizde geç de olsa başlayan bahar yağmurları hafta sonu Ankara'da gördüğümüz üzere kısa sürede aşırı miktarda yağışın eğimli bölgelere ulaşınca toprak tarafından emilemeyen ve altyapı tarafından uzaklaştırılamayan yağmur suları sel sularına dönüşerek yıkıcı boyutlara ulaştı. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi, Meteoroloji bölümünden yapılan açıklamalarda eylül ayına kadar bu tip sağanak baskını şeklindeki yağışların tüm ülke genelinde olacağı belirtiliyor.
Bu aşamada Bursa'da da kentin rakım olarak en alçak yerleri olan Küçükbalıklı, Yeşilova, Kemerçeşme mahalleleri bu tip sel halinde gelen yağmur suyundan en fazla etkiyi görüyor.
Osmangazi Belediyesi'nden Kemerçeşme ve Badem caddelerinin alt kesimleri olan Küçükbalıklı istikametinden Gençosman bölgesine doğru olan yerlerdeki yağmur suyu rögarlarının vidanjörle temizlenmesi sel durumunda baskın sularının acil tahliyesine imkan verecektir.
Bilindiği gibi 'önlemek ödemekten kolaydır.'
Daha geçen yıl yapılan rögarların çoğu şu anda tıkalı vaziyette.
Bizlerin sesini duyurmakta olan yardımınıza teşekkür eder, sizlere ve Belediyemiz'e şimdiden teşekkür ederim." Serkan ÖZTÜRK

Alo,burası Büyükşehir
SEFER SAYISI 80 OLDU:

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan köşenizdeki 'Gemlik ulaşımı sorunlarla dolu' başlıklı bir okurunuza ait yakınma, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Yolcu memnuniyetini, hizmet politikasının en temel ilkesi olarak benimseyen Burulaş, yolcularına en iyi hizmeti verme gayesi ile hareket etmekte ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektedir.
19.04.2018 tarihi itibariyle Gemlik ile Bursa arasında toplu taşıma hizmeti veren araçların sefer sayıları 80'e çıkarılmış olup, gerek sahada gerekse Bütünleşik Bilet Sistemi'nden kontrollerimiz devam etmektedir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Yayın
Halkla İlşk. Daire Bşk.

BursaRay'da hepasabım bozuluyor

"BursaRay'a ne zaman binsem inanın asabım çok bozuluyor. Çünkü gençlerin pek çoğu yaşlı, sakat ve kucağında bebeği olan kadınlara hiç yer vermiyorlar.
Gençlerin çoğunun başı öne eğik ve telefonla oynayıp duruyorlar. Hiçbiri de yaşlılara, hastalara, çocuk sahibi kadınlara yer vermemek için adeta birbirleriyle yarış ediyorlar.
Benim ricam; BursaRay'da yolculuk sırasında istasyonlara yaklaşırken yapılan anonslar gibi 'yaşlılara, hastalara ve çocuklu kadınlara lütfen yer veriniz' şeklinde anonsların da yapılması. Belki yer vermeyen bu duyarsız insanlar veya dalgın kişiler utanırlar ve yerlerini yaşlılara, hastalara ve kucağında bebesi olan kadınlara yer verirler.
BURULAŞ sayın yöneticilerinin konuya hassasiyet göstermeleri yerinde olur kanaatindeyim.
Saygılarımla.." Nevzat KABAKUM

Mudanya'dan gelip FSM'ye dönüş sorunu

"Mudanya yönünden gelip Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na dönüş yapan araçlar, bu noktada yeni bir kavşak düzenlemesi yapıldığı halde tıkanıp kalan trafikte zorlukla karşılaşıyorlar ve trafik tamamen kilitleniyor...
Bunun sebebi, kavşaktan sonraki ilk BOİ durağı ve bu şeritte yapılan çift sıralı parklanmalar.
Önerim şudur:
Söz konusu BOİ durağı buradan kaldırılarak az ötedeki Cumhuriyet Lokantası önüne nakledilmeli ve böylece kilitlenen trafiğe akış sağlanmalı. Çünkü bu durağa yakın yerde ana caddedeki otopark yerlerine ve durak önüne park eden araçlar yüzünden toplu taşım otobüsleri yolcu alıp indirmek için durunca trafik akışını tamamen önlüyor, trafik tıkanıp şişiyor, akmıyor..
Önerim dikkatlere alınıp uygulanırsa akıllı kavşak uygulamasından sonra FSM Bulvarı'na dönüş sağlayan bu kavşakta da yaşanan sorun tamamen ortadan kalkar.
Sayın yetkililere önerimi sunuyor ve dikkate alınmasını önemle rica ediyorum. Saygılarımla.."
Mehmet BEKTAŞ

Öğrenci projeleri binaya sığmadı!

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yıl içindeki çalışmaları 'Öğrenci Projeleri Şenliği'nde sergilendi. Yaklaşık 100 projenin görücüye çıktığı sergide bir o kadar proje de hava muhalefetinden dolayı sergilenemedi.
Şenlik açılışına Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, Teknik Bilimler MYO Müd. Prof. Dr. Mehmet Karahan, MYO Kurucu Müd. emekli Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, iş dünyasından temsilciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Tayar; "Okulumuz bu alanda lider bir kurum. Biz kendi aramızda bu okulumuzu halen amiral gemisi olarak tanımlarız. Bursa sanayicilerini bu tip etkinliklere bekliyoruz. Çünkü burada gerçekten geleceğe yatırım yapmak isteyen, Türkiye'nin geleceğine damga vurmak isteyenler için çok iyi fırsatlar var" dedi.
Yepyeni projeler üretip Türk sanayisine katkı sağlamak isteyen öğrencilere üstün başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.