Hava Durumu

Orkide Parkı'na rengarenk güller de çok yakışır!..

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 04:46

"Bursa ne güzel bir şehir, Beşevler de ne güzel bir semt!..
Bölgede en küçük bir boş yer kalmayacak şekilde türlü türlü parklar yapılmış. Bu ağaçları diken, oyun gruplarını çocukların, spor aletlerini büyüklerin istifadesine sunan yetkililere adeta hizmette yarıştıklarını gözlemlediğim Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi yetkililerine çok teşekkür etmek istiyorum.

Konak Camii çıkışı Orkide Parkı'nın uzun ağaçlarının gölgesi altında geçenlerde biraz oturup nefeslendim. Serinledim, dinlenme fırsatı buldum.
Bankta yanına oturduğum gençten burasının bir süre önce elden geçirildiğini ve çok daha güzelleştiğini öğrendim.
Şimdi, benim de ufak bir katkım olması adına bir ricamı sayın yetkkililere iletebilirseniz çok sevinirim.

Orkide Parkı'na baston güller, yürüme yollarına yaz mevsimi boyunca çiçek veren bodur güller çok yakışır.
Nilüfer Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu öğrendiğim Orkide Parkı günün her saati gölgelik ve çok yoğun. Halkımız bu gülleri seyredecek ve stresten kurtulup mutluluk içinde gözlerinin nuru çocuklarına ve eşlerine kavuşmak için evlerinin yodlunu tutacaklar. Tabii, bizler de.
Bu küçük ricamın genrçekleştirileceğine eminim ve bu vesile ile sayın yöneticilerimize yeniden teşekkürlerimi sunuyorum." Emekli İnşaat Mühendisi Zekayi AKYOL

Trafo yetersiz, karanlıktayız!..

Yıldırım İlçemizde Mollaarap Mahallesi sakinleri olarak son zamanlarda bölgemizde hemen her gece saat 20'de başlayıp 21 ve daha ileri saatlere kadar süren elektrik kesintlerinden bıktık usandık. Bu durum hemen her gece oluyor.. Bizler de karanlıkta kalıyoruz.
Son inşaat furyası bizim bölgemizde var. Kısa bir örnek vermek gerekirse tek katlı bir ev yıkılıyor ve yerine çok katlı bir apartman dikiliyor.
Böyle olunca nüfus da her gün biraz daha artıyor ve bölgeye elektrik de yetmez oluyor.
Şu anda semtimizdeki Balabanbey İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan elektrik trafosu da artık ihtiyaca cevap veremez bir duruma düşüyor..
Bir okul baçesine konulan eektrik trafosu da ne kadar doğru yapılan bir çalışmadır, bu tartışılır elbet.
Yetersiz kaldığına inandığımız elektrik trafosunun yenilenmesini ve daha güçlü bir trafo ile sorunun kökten çözümleneceğine inanıyor ve yetkililerden bunu rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."
Özcan TARZAN ve komşuları

TEŞEKKÜR PANOSU

Ayhan Kahraman ve ekibine

"Evimizin tüm perdelerini yenilemek gerekti. Rastlantı sonucu Cumhuriyet Cad.'ndeki Gökçen İşhanı'nda bulunan 'Ayhan Perde/Tasarım' mağazasına girdik. Çok şık, özenle hazırlanmış bir işyeri. İşyeri sahibi Ayhan Kahraman ve çalışanları da çok saygılılar.
Perdemizin rengini, desenini ve modelini titizlikle seçerken hiç sıkılmadılar, yardımcı oldular.
Kısa bir süre sonra da perdelerimiz söz verdikleri gün ve saatte getirildi. Dakika şaşmadı. Perdelerimizi milimetrik hesaplarla firmanın baş terzisi Nesrin Erkal ve ekibi gerçekleştirmiş. Perdelerimizi de yerine monte ederken adeta kılı kırk yaran İsmail Sapmaz kardeşimizle Ayhan Bey'in kendisi gibi titiz, saygılı ve dakik bir insan olarak yetiştirdiği oğlu Emre Kahraman'a açık teşekkürlerimizi sunuyor ve kutluyorum.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Uğur Mumcu Bulvarı neden karanlıkta?..

Nilüfer ilçemizdeki 19 Mayıs Mahallemizde bulunun Uğur Mumcu Bulvarı üzerindeki sokak aydınlatma lambaları son derece istikrarsız bir durum arzediyor.
Örneğin bu aydınlatma lambaları haftanın dört gecesi yanmıyorsa diger üç gece de yanıyor.
Anlaşılacağı üzere tam bir keyfilik hakim aydınlatma düzeneğinde de..
Sorunun ele alınıp gereken onarımın acilen yapılması için UEDAŞ yetkililerinin dikkatine sunarız."
Bulvar sakinleri

Oradaki asansör insanı üzüyor

"Geçen cumartesi günü havanın güzelliğinden yararlanıp Yakın Çevre Yolu üzerinde bulunan Botanik Park'a gezmeye gittik. Hayvanat Bahçesi'ni de dolaştık. Çok güzel bir gün geçirdik. Park çok kalabalıktı..
Bu yüzden hayvanat bahçesi civarında birkaç kez toz bulutlarının yükseldiğine şahit olduk. Bunun önüne geçilmesi gerek. O toprak zemin biraz sulansa böyle bir durum yaşanmaz. Vatandaş da toz bulutlarını solumaz.
Daha farklı bir meseleye de değinmek istiyorum.
Botanik Park çıkışında Yakın Çevre Yolu üzerinde bulunan belediye otobüs durağının hemen yanında yolun karşısına gidip gelenler için yayalara ait bir asansör var.
Asansörü biraz inceledim. Arızalı. Kim bilir kaç yıldan beri o şekilde duruyor. Yani milli servet burada heba oluyor.
Belirttiğim asansör eğer onarılmayacaksa, çalıştırılmayacaksa hiç olmazsa dört bir tarafını da tahta perde ile kapatın. Billboard'lar gibi kullanın.Asansör orada öylece kendi kaderine terk edilmiş, toz toprak içindeki hali ile yürekleri sızlatmasın.. Tahta perdelere de botanik ve hayvanat bahçelerinin fotoğraf ve afişleri konulursa işe de yaramış olur.."
Şehsuvar ERSİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.