Hava Durumu

Oruç Bey Mahallesi'nde yoksa mola mı verildi?..

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2019 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 08:27

Osmangazi İlçesi, Mollagürani, Pınarbaşı ve Osmangazi Mahalle sakinlerini direkt olarak etkileyen bir konudan bahsetmek istiyoruz.
Yaklaşık 7-8 aydır devam eden ve bir türlü bitirilemeyen Oruç Bey Caddesi'ndeki yol çalışmaları mahalle sakinlerini ve misafirlerini mağdur ediyor..
250-300 metrelik yolun sekiz aydan beri bitirilmemesinin tek nedeni; yol çalışmasında üç-dört kişinin çalışması ve bunların da her gün değil, çeşitli aralıklarla burada çalışmasından kaynaklanıyor.
Sanki burada çalışanlar kendilerine mola vermiş gibi..


Osmangazi Belediyesi tarafından iş tamamen yüklenici firmaya bırakılmış ve denetimler de nedendir bilinmez savsaklanmakta.
Bu bölgede çok büyük trafik ve otopark sorunu mevcut. Bir de bunun üzerine sekiz aydan beri bitirilemeyen 250 metrelik yol bölge halkını, öğrencileri, buradan geçen herkesi mağdur etmekte.
Çalışmalar bu şekilde devam ederse; bu yol, ağustos ayından önce bitmez herhalde.. Zaten bütün kış mevsimini çamur içinde geçiren çevre mahalle sakinlerinin bitmeyen yol ve otopark sorunu nedeniyle sabrı kalmadı..
Önümüz mübarek Ramazan Bayramı. Bizler bayrama kadar yolun tamamlanarak artık trafiğe açılmasını istiyoruz.
Bir an önce, bu yolun tamamlanarak trafiğe açılması Mollagürani, Pınarbaşı, Alaaddin, Osmangazi ve diğer çevre mahalle sakinlerinin talepleri.
Konuya öncelik ve aciliyet verilmesini tüm yetkililerden talep eder, saygılarımızı sunarız."

Mollagürani, Pınarbaşı, Alaaddin ve Osmangazi mahalleleri sakinleri

ATA BULVARI'NDA SORUNLAR VAR

"İzmir karayolunda Çalı kavşağından dönerek Organize Sanayi Bölgesi'ne girilen ve her gün ve günün her saati burada yoğun bir trafik akışı olan Nilüfer ilçesi, Ata Bulvarı'nda cadde zemininde yer yer bozulmalar olduğu gibi bu bölgeden geçmek isteyen yaya vatandaşlarımız da bozulup kalmış ve yer yer dağılmış olan yaya kaldırımlarını kullanmak zorunda kalıyorlar.
Bu güzergahta gerekli bakım ve düzenlemeler eğer yapılmaz ise sorunun kısa zamanda daha da artış kaydedeceği ortada.
Sayın yetkililerin konu hakkında gerekli ilgiyi göstermelerini dilerim.

Saygılarımla.."
Esat M.ÇELİK

TEŞEKKÜR PANOSU

İZZET VE KORAY BEY'E

"Cep telefonumda oluşan bir olumsuzluk nedeniyle Nilüfer, Ataevler bölgesindeki Magazin Qutlet'teki Ata İletişim Merkezi'ne başvurdum.
Burada İzzet Aydoğmuş ve Koray Eskiçakıt'tan saygı içinde çok yakın ilgi gördüm ve telefonumdaki olumsuzluğu hemen giderdiler.
Sayın Aydoğmuş ve Sayın Eskiçakıt'a gösterdikleri yakınlık ve yaptıkları çalışma için açık teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.."

Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

2018 BİTTİ 2019'DAYIZ

"Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'a gazetenizdeki köşenizden seslenerek yaşamakta olduğumuz ve bir türlü bitirilemeyen sorunumuzu iletiyoruz.
Bizler; Osmangazi ilçesi, Ovaakça bölgesi, Santral Mahallesi, 5. Gün Sokağı sakinleriyiz.
Sokağımız yeni açıldı ve bizler de 54 daireli Akova Evleri'nde oturuyoruz.
Sokağımıza gerekli asfalt işi için Osmangazi Belediyemiz'e defalarca yazılı ve sözlü başvuru yaptık.
Ama bir yıldan beri başvurulara hep "2018 asfalt kaplama programı dahilinde değerlendirilecek" şeklinde klişe cevaplar aldık.
Yani; yaptığımız bu başvurularımız hep sonuçsuz kaldı, bu yüzden sorunumuz bitmedi.
Şöyle ki; sokağımızda yağışlı havalarda oluşan anormal çamurdan dolayı okul servisleri hiç girmiyor. Çocuklarımız ve komşularımız caddeye doğru yürürken üstleri, başları da baştan aşağıya çamur içinde kalıyor.
Bu sorundan artık bizleri kurtarmanızı istiyoruz. Çünkü 2018 çoktan bitti ve şimdilerde 2019 yılındayız. Saygılarımızla..."

Akova Evleri sakinleri

BU SORUNDAN KURTULALIM...

"Nilüfer ilçesinde, 29 Ekim Mahallesi, Turan Dursun Caddesi'ndeki Simit Sarayı karşı köşesinde bulunan yolda ekteki fotoğrafımızda görülen bölgede, yolun orta kısmında her yağmur yağışı sonrası büyük oranda sel suları birikiyor. Sonuçta da ortalık göle dönüyor.


Burada yağmur suyu gideri olmasına rağmen durum maalesef bu şekilde sürüp gidiyor. Yolun bu kesiminde asfalt zeminin sökülerek daha önceden hatalı bir eğilim verilmiş olan yerin acilen gerekli şekilde yeniden düzenlenip iyileştirilmesini ve çevre sakinlerimizin yaşadığı sorunun giderilmesini istiyoruz..
Burada yapılacak olan gerekli çalışmalar için peşin teşekkürlerimiz ve saygılarımızla..

Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.