Hava Durumu

Ot yığınları içindeki spor aletleri çürüyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 08:30

Bursa-İstanbul karayolu üzerinde bulunan Dürdane Köy Mahallesi'nde ilgili belediyenin vatandaş vergileri ile geçmiş seneler önce satın aldığı demir spor aletleri köy yerleşim merkezinin oldukça uzağında, oldukça ıssız bir yerde ve hiç kullanıldığını görmedim..
Bu spor aletlerinin konulduğu alan şimdilerde tamamen otlarla kaplı. Adeta bir orman gibi.. Bu demir aletler de ne yazık ki çürümeye yüz tutmuş bir vaziyette.
Kimseler de ilgilenmiyor. Buraya yapılan tüm harcamalar da böylece heba olup gidiyor.


Spor aletleri konulan alanın yakınında bir çocuk parkı da yok. Köy meydanı da..
Bursa merkezi dışındaki diğer köylerde de köyün yakını veya uzağına konulan spor aletlerinin durumu da böyle.
Dürdane Köy'de benim hobi, stres atma gibi amaçlarla kullandığım ve bazı meyve ağaçları da olan bahçeme ondört yıldır gidip gelmekteyim
Bu yüzden belirttiğim süreçte bu alandaki spor aletlerinin kullanıldığına hiç tanık olmadım.


Köyde tarım işleri yoğun.. Kadınlar, erkekler çalışıyor. Küçük çocuklar köyde okurken lise ve üniversite öğrenimi için Bursa'ya gidip gelenler de var.
Bursa'ya oldukça yakın bir konumda bulunan Dürdane Köy'deki spor aletlerinin hiç olmazsa çürümeden daha işlevsel bir yere nakledilmesini veya adeta bir ormana dönmüş ot yığınlarından kurtarılması ve bu kesimin böylece çekici bir hale getirilmesi yerinde olacaktır inancındayım.
Saygılarımı sunarım"

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

F-1'İN 08 SEFERİ NEDEN KALDIRILDI?

"20 Mayıs 2019 Pazartesi günü Mudanya'da ve Nilüfer Ahmet Yesevi Mahallesi'nde Yalova Yolu'ndaki işine ve okuluna gitmek isteyenler duraklarda boşuna araçlarını bekledi.
Çünkü BURULAŞ, duraklara duyuru asmadan F-1 hattının saat 08.00'deki kalkışını iptal etmiş.
Otobüs gelmeyince internete baktım ve bu gerçeği öğrendim.
Sonra da minibüsle Esentepe Kavşağı'na geldim. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı girişinde belediye otobüsüne binip işime ulaşabildim..
Ama işe geç kalınca müdür yardımcısından azar işittim.
Burulaş bu konuda 'yolcu yok' diye savunma yapsa bile sadece Güzelyalı PTT'si önünden her gün sekiz kişi biniyor. Sonra da otobüs doluyor.
Yol devamında binen diğer yolcular ayakta gidiyorlardı.
Bu gerçeği ulaşım için oluşturulan 'takip sistemleri'nden rahatça görebilirler. BUDO seferlerini mazeret gösteriyorlar. Önceden saat 08'de istanbul Eminönü'nden gemi mi geliyordu da şimdi gelmiyor?.
Ekim ayında da haber vermeden F-1 seferi kaldırılmış, sonra yine konmuştu.
Burulaş İDO yolcusunu F-1 güzergahındaki Mudanya-Nilüfer ve Osmangazi'nin mahallelerinde yaşayıp bu aracı kullanmak isteyenleri neden yok sayıyor?.
Her sabah internete girip acaba otobüs var mı diye mi bakacağız?.

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

ŞAHANE MAKETLER

Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş, Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bir yıl boyunca teknoloji tasarım derslerinde yaptığı maket sergisini gezdi.
Okulun 7 ve 8. sınıf öğrencileri, Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerinin bire bir ölçekle modellemesiyle yapılan tasarımlarda Uludağ, Kapadokya, Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Eyüp Sultan Camii, Peri Bacaları gibi önemli mekanlar var.

Meslek seçiminde velilerce öğrencilere yapılan baskının doğru olmadığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Herkes çocuğunun, doktor olmasını, mühendis olmasını veya en iyi okullarda okumasını istiyor. Ancak çocukları sadece bu psikolojiyle yetiştirmek hoş değil. Bu memlekete çiftçi de lazım, kaportacı da terzi de berber çırağı da kuaför de lazım. Hangi işi yaparsak yapalım, bilinçli ve eğitimli yapalım. İyi, ahlaklı ve temiz insanlar olalım. Mühendis ve doktor olmak işin detayı. Bu güzel çalışmalarından dolayı tüm öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.
Şahane maketler yaratan öğrencilere tebrikler..

ALO, BURASI NİLÜFER

ATA BULVARI:- "Köşenizde yayınlanan 'Ata Bulvarı'nda sorunlar var' başlıklı okur şikayet yazısı üzerine ilgili birimlerce gereken inceleme yapılmıştır.
Yazıda belirtilen söz konusu bölge, Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu içindedir.
Kurum olarak sorunun takipçisi olacağız."

Nilüfer Bld. Basın Bürosu

ALO, BURASI OSMANGAZİ

HAPSOLAN ARAÇ:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 08 Mayıs 2019 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Aracımız On Gündür Adeta Hapsoldu!..' başlıklı şikâyetine yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Yunuseli Mahallesi 654. Sokak'ta, belediyemiz ilgili ekiplerince tretuvar çalışmaları iş programı kapsamında devam etmektedir.
Ekiplerimiz, çalışmalara başlamadan önce vatandaşlarımıza bilgilendirme yapmış olup, söz konusu yerden aracı kaldırmaya yönelik talepte bulunan olmamıştır.
Bölgedeki tretuvar çalışması da en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacaktır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."

Osmangazi Bld.Basın Yayın Halkla İlşk.Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.