Hava Durumu

Otopark çay bahçesi (!)

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2021 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2021 07:22

"İbrahimpaşa Mah. sakinleri-yiz.Osmangazi Bld. sayın yöneticilerine gazeteniz köşesiyle gönderdiğimiz ekli fotoğraf ve sorunu saygıyla iletiriz. Gökdere Cad.nde belediye kiracısı otoparkın çalışanları, haftalardır belediyenin yola koyduğu ahşap oturma banklarını otoparka taşıyıp burayı adeta çay bahçesi yaptı. Üstlik burası resmi bir alan!.
Acaba ruhsatlarında çay bahçesi (!) izni de mi var?." -Bir kısım ÇEVRE SAKİNİ

Elektrikli otolar için akü şarjları

"Elektrikli otolar çevreci mi, yoksa 2040 sonrası çevre-hava kirliliğine yeni bir aday mı? Avrupa, kömürlü termik santralleri kapatıyor. 2038'de Almanya'daki son santral da kapatılacakmış.Ülkemizde ilk kez bu ramazan üretilen ile tüketilen elektrik kendini karşılamadı. Ülkemizde 62 termik santral var. 51'i faal ve çevreyi kirletip elektrik üretiyor. 8 yeni termik santral izni de verildi. Türkiye'de her yıl ortalama 800 üzerinde yeni oto trafikte. Bu; 2040'ta otoların yarısının elektrikliye dönüşü demek. Benzin-mazotlu otoların 2045 sonrası % 75'i devre dışı. O zaman elektrikli oto aküleri hangi enerjiyle şarj edilecek?. Kömürlü termik santraller devrede oldukça Türkiye'de hava kirliliği bugüne göre % 50 artacak.
Ülkemizde sonuç düşünülmüyor, hazırlık yok. Rüzgar-güneş enerjisi üretimi % 500 artırılmalı. Veya bor madenlerimizle yakıt üretip elektrikli oto akü şarjları için hazır olmalıyız. Ayrıca ülkemizde elektrikli oto fiyatları teşvik edici değil, aksine vergileriyle piyasada çok yüksek.
Elektrikli otolar, Türkiye'de insan sağlığı kazancından çok, bugünden daha fazla zarar verme adayı."-Necmettin ŞENGÜL/ Yer. Ynt. İş Uz.

Lütfen o camlar hemen silinsin!

"Cumhuriyet Alanımız'dan Setbaşı'na doğru sağ kaldırımdan ilerlerken Yenal Pasajı'nı geçince eski bir evin cadde kenarındaki bahçe demirle-rine asılan üç çerçeve var.
İçinde eski Bursa manzaraları mevcut. Ama üstündeki camlar pislikten görülmeyecek durumda.
Yağmur, çamur ve araçların egzoz dumanlarıyla kirlenen bu çerçevelerdeki eski Bursa manzaraları önünden her gün binlerce insan geçiyor. Tabii yabancı konuklar da.
Böylesi kirli, pis, çamurlu camlar altında kaldığı için utandıran Bursa manzaralarını ortaya çıkartacak temizliği yaptırtma emrini verebilecek yetkili ve duyarlı kişilerin dikkatine sunarım!." -Münevver PELİT

Demirlere, sarmaşık!

Sevgili okurlar; gelen mail'ler arasında bu köşede bazen ilginç önerileri de okuyorsunuz.
Simay Aktuna'dan gelen mail buna somut bir örnek. Gönderdiği fotoya şu öneriyi eklemiş:"Bu resim Nilüfer, Çamlıca Mh.Güldeste Sk. 2 no'lu BOİ durağı karşısında
Güldeste Parkı'nda çektim. Çöp kutusu maalesef yok. Muhtemelen almışlar.
Belediyemizden ricamız olacak.Durakların yanına konan çöp kutularının yerinde yeller esiyor.. Güvenlik açısından bu kutular kaldırılmış. Ama geriye kalan kapkara demir borular yerinden sökülmediği için çok sakil bir manzara arzediyor.
Halbuki; yeşil alana konan çöp kutusu demirleri dibine sarmaşık bitkiler ekilse dallar, demir boruları sarıp çok güzel olur. Acayip manzaralar da biter. Güzel olmaz mı yani?."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.