Hava Durumu

Otosansit kavşağı için öneriler var

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2017 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 08:26

"Geçenlerde akşam saatlerinde yakın çevre yolunu kullanarak Otosansit civarındaki bir noktaya erişmeye çalıştım.
Bu bölgede nadiren işim olduğu için trafik sıkışıklığını hesap edememişim. Yakın çevre yolunun doğu kısmında sayısız hafriyat ve beton kamyonu trafik yükünü aşırı artırıyor. Benzeri Manisa çevre yolunda olduğu gibi nedenini hiçbir şekilde anlayamadığım şekilde çevre yolunun ana yola bağlantısı trafik lambaları ile sağlanmaya çalışılmış.
Zaten Otosansit tarafından çok büyük bir trafik yükü geliyor. 10 km'lik yolu 1 buçuk saatten uzun bir sürede geçebildik. Çevre yolundan gelen araçlara her bir yeşil yandığından en fazla 2-3 sıra araç ilerleyebiliyordu.
Kavşağı geçmemiz neredeyse bir saati aldı. Kavşağa girdiğimizde durum daha net anlaşıldı. Her yönden gelen araçlar aşırı sıkışıklık yüzünden kavşakta dönüşünü tamamlayamıyordu ve diğer yönden gelen araçların önünü tıkadıkları için trafik adeta kördüğüm olmuştu.

Burasını senede bir kez bile kullanmayan kişi olarak sıkışıklık her zaman mı var bilemiyorum ama benim sorunun çözümüyle ilgili önerilerim şöyle:

1- Bursa'da trafik sorunlarıyla ilgili olarak Valilik başkanlığında belediyeler, emniyet Teşkilatı, sivil toplumlar ve ilgili resmi devlet kurumların da olduğu bir ekip kurulmalı.

2- Bu ekip Mobese kameraları ve google maps veya Yandex gibi trafik uygulamalarından trafiğin kilitlendiği noktalarla ilgili veriler toplamalı.

3- Örneğin; Otosansit kavşağı için Yakın Çevre Yolu mümkünse Kestel yönünde bir miktar daha uzatılarak Ankara yoluna kavşakla bağlanacak şekilde trafik ışıkları bertaraf edilmeli.

4- Bu kavşakta ilgili yatırım tamamlanıncaya kadar trafiğin sıkışık olduğu saatlerde bir trafik ekibinin bulundurulması kavşaktaki araçların birbirlerinin dönüşüne mani olacak şekilde kavşağı kapayarak trafiği kitlemenin önlenmesinin yegane çaresi olarak oldukça önemli. Saygılarımla.." Serkan ÖZGİRAY

Araştırma yapmadan olumsuz bir cevap

"Beşevler Mah. Beşevler Cad. Bilginler Cad. Ahıska Cad. ve Güneş Cad. arasında kalan bölgede Bursaray'a besleme hat bulunmamakta ayrıca
İhsaniye Mahallesi'nde bulunan resmi kurumlara da ulaşım bir hayli zor olmaktadır.


Bu bölgenin alt kısmından geçen B6-B7 hatlarının Güneş Cad. Cebir okulları ve Safa Camii kuzeyindeki Büyük Sokak ve Bayır Sokak'tan Beşevler Caddesi'ne çıkması için dilekçe verdim.
Ancak gerekli araştırma bile yapılmadan 'üç durak kaldırılacak' diye olumsuz bir cevap aldım.
Oysa, yaptığım incelemede yukarıdaki önerime göre hiçbir durak kalkmıyor. Buradaki vatandaşlar olarak oldukça mağdur durumdayız.
Konu ile ilgili tüm makam sahiplerinin sorunumuzu acilen çözmelerini önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." İsa ÖNAL

Doç. Dr. Özlem Arıcan Özlük'e

"Sevgili annem İlknur Yazıcı bir müddetten beri Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde tedavi görüyor.
Buradaki tüm hastalar ve annem kendilerine büyük bir ilgi gösteren, güler yüzlü hekimleri Doçent Doktor Sayın F.Özlem Arıcan Özlük'ü çok seviyorlar.
Gördükleri yakın ilgi ve sevecenlik karşısında sevgili annem ve diğer tüm hastalar kendilerine sevgilerini ve teşekkürlerini iletiyorlar.
Hasta yakınları olarak bizler de aynı duygularla Sayın F.Özlem Arıcan Özlük'e açık teşekkürlerimizi sunuyor kendisine kolaylıklar ve başarılarının devamını diliyoruz." Serkan YAZICI

Alo, burası Büyükşehir

"YANGIN HİDRANTI: "24.8.2017 tarihli köşenizde yayınlanan 'BUSKİ bu arızayı neden gidermiyor?'başlıklı okur şikayet yazısı incelenmiştir.
İlgili yazıda 'Gemlik Büyük Kumla'daki Büyük Kumla Caddesi köyümüzün yanından geçen dereye paralel bir konumdadır. Villalarımızın bulunduğu alanın duvarının dibinde ve söz konusu derenin denize boşaldığı yere yakın bulunan köprünün çapraz karşısında itfaiye su takviye borusunun vanası tam iki aydan bu yana arızalı olup devamlı şekilde su kaçırıyor' denilmektedir. Konu edilen Büyükkumla Mahallesi'nde bulunan yangın hidrantından su alan araçların vanayı tam kapatamamalarından dolayı su sızıntı meydana gelmiş olup herhangi bir arızaya rastlanmamıştır.
Yangın hidrantı vanasından su alımını önlemek amacıyla su vanası itfaiye araçları dışında diğer araçlara kapatılmıştır."

ÖMERBEY'DE GÖLCÜK: "15.08.2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizde yer alan 'Ömerbey'de bir gölcük' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Yazıda '...Ömerbey Mahallesi'nde bulunan Yıldız Apartmanı'nın ön kısmı her yağmur yağışı sonrasında fotoğrafta görüleceği gibi adeta bir göl haline geliyor." deniliyordu.
Söz konusu bölgede yapılan tetkikte, göllenmenin olduğu kısımdan elektrik hattının geçtiği sonrasında yol kaplamasında meydana gelen çökmeden dolayı sorun yaşandığı tespit edilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şube Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.