Hava Durumu

Öztaş Sokak dert dolu

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2017 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 08:03

"Osmangazi ilçemizdeki Demirtaş bölgesinde bulunan, Barbaros Mahallesi, Panayır Caddesi, Öztaş Sokak'ta yaşanılan dertler diz boyu..


Tüm çevre sakinleri olarak ortak sorunumuz da şöyle:
1)- Bursagaz'a ait altyapımız yok.
2)- Sokak aydınlatma lambalarımız da bulunmuyor. Geceleri her taraf zifiri karanlıkta..
3)- Burada bulunan sokaklarımız tamamen çamur deryası içinde. Düzenleme ve asfatlama çalışmaları için hiçbir hareket yok ve bu çalışmalar nedense yapılmıyor..


Bütün çevre sakinlerimiz olarak yaşanılmakta olan sorunların artık çözümlenebilmesi için sayın ilgili makam sahiplerince gerekli çalışmaları artık yapmasını ve bu dertlerden kurtulmamızı rica ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.." Öztaş Sokak sakinleri

Bu parka dikkat!..

"Osmangazi, Panayır Mahallesi 4. Topraklı Sokak arkası Alpiş Tuana Evleri'nin yan tarafındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi parkında, gece aydınlatmaları yanmıyor ve geceleri çok karanlık oluyor.
Bu parkta aşırı derece çöp birikmekte, pislenmekte ama maalesef temizlik işlemlerine yaklaşık 10 günde bir ancak bakılmakta, bu da yeterli olmamaktadır. Ayrıca akşam saatlerinden sonra gece yarısına kadar 12-18 yaş arası çocuklar buradaki kameriyelerin içerisinde ateş yakarak alkol, sigara gibi zararlı maddeler kullanarak gürültü yapmaktalar.
Daha önceleri sık sık güvenlik güçleri aranarak konuyla ilgili çözüm taleplerimiz de oldu. Fakat bir türlü bu rahatsızlık veren durumun önüne geçilemedi..
Mahalle sakinleri olarak yetkililerimizden bu parkımızla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını ve yeni düzenlemelerle bu durumun önüne geçilmesi için destek rica ediyoruz. Saygılarımızla." Mahalle sakinleri

Otobüs durağımız yoksa unutuldu mu?

"Osmangazi ilçesi Çeltik Mahallesi'nde (Köyü) bulunan Belediye Otobüs İşletmesi'ne ait durağımız yaklaşık beş ay kadar önce yerinden kaldırıldı ve bölge sakinleri olarak hâlâ yeni otobüs durağımızın yerine konulmasını bekleyip duruyoruz.
Yağışlı havalarda bu durakta otobüslerinin gelmesini bekleyen yolcular çok zor durumda kalıyorlar.


Konulacak olan otobüs durağımız yoksa unutuldu mu?.
Belediye Otobüs İşletmesi sayın yetkililerine hatırlatır, saygılarımızı sunarız." Mahalle muhtarı Cemal KAYMAK

Hız kesen setler hiç belli olmuyor

Şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan caddelere konulan hız kesici setlerin uzaktan görülmesi ve belirgin bir hale getirilmesi için sarı-beyaz boyalarla boyanmıştı.
Fakat sarı-beyaz boyalar tamamen uçup gitmiş, silinmiş bir vaziyette. Ayrıca hız setlerine yakın hiçbir trafik işareti de yok.
Buradan geçen araç sürücüleri eğer yolun yabancıları ise hız kesen yükseltileri göremiyor ve araçlarıyla zıplamak zorunda kalıyorlar.
Bu da araçlarımıza oldukça büyük zararlar veriyor.
Bunların en belirgin örneği ise Hürriyet Mahallesi'nde bulunan caddelerde.
Dikkatlere sunarım." Eşref PELİTLER

Alo, burası Büyükşehir

PARA KALMIYOR

"6 Aralık 2017 tarihli köşenizdeki, 'Cepte para kalmıyor' başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimlerimizce incelenmiştir.
BURULAŞ yetkililerinin açıklamasına göre; Akçalar Mahallesi'ne hizmet veren 7/A, 7/S ile 7/B hatlarında 6 nolu tarife kodunda çalışmakta olup, biniş ücretleri BursaKart kullanıldığında tek biniş tam 4,00 TL indirimli 2,65 TL'dir. 90 dakika içinde BursaRay ile aktarma yapıldığında tam 5,15 TL, indirimli 3,40 TL olarak ücretlendirilmektedir.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçları fiyat tarifeleri, UKOME Kurulu kararı ile yürürlüğe girmektedir. BURULAŞ ve diğer işleticiler bu konuda uygulayıcıdır.

SU KESİLDİ

"6 Aralık 2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde, 'BUSKİ buna el atmalı' başlıklı okurunuz Ayşe Kuskan Saruhan imzalı şikayet yazısı ilgili birimimizce incelenmiştir.
Yazıda bahsedilen Osmangazi İlçesi, Çekirge Mahallesi, 1. Çağla Sokak, No:23 adresli binanın bahçe duvarında, komşu binaya ait içme suyu iç tesisatında meydana gelen arıza, özel mülkiyet içerisinde olup; özel mülkiyetler BUSKİ Genel Müdürlüğü görev, yetki ve sorumluluk sahası dışında kalmaktadır.
Arızanın tamiratı abone tarafından yapılmadığından BUSKİ İçmesuyu Bakım Onarım ekipleri tarafından bina girişindeki vana kapatılarak boşa akan su kesilmiştir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

TEŞEKKÜR PANOSU

"12 Aralık tarihinde Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde BOİ kapalı duraklarının kaldırılıp yenilenmeye başladığını, ancak çalışmanın yaz başından beri bitirilmediği için yağışlı havalarda yolcuların yağmur altında bekleştiklerini belirten 'Beraber ıslandık bu durakta' başlıklı bir yakınmamı yayınladınız.
Geçen çarşamba günü Terminal'e yolum düştü. Yolcu peronları karşısındaki alana yağışlı havalarda üzerleri kapanabilen birer korunak yapılmış. Memnun oldum.
BURULAŞ'ın gösterdiği duyarlılığa teşekkürler.."Doğukan AKDOĞAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.