Hava Durumu

Padişah 2.Murat'ın tuğrasına ne oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 08:19

"Üzüntü veren bir manzarayı köşenizden sayın Büyükşehir Belediyesi ilgilileriyle paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere Muradiye semtimiz ve burada bulunan Muradiye Camimiz ve türbeler tarihi bir kent olan Bursamız'ın çok önemli tarihi değerleri arasındadır..
Büyükşehir Belediyemiz yakın zamana kadar cami ve türbelerin arka kısmında (Çınarönü BOİ Durağı arkası) perişan bir halde bulunan parkımızı ele almış ve yaptığı düzenlemelerle bölgeye yakışır bir hale getirmişti.
Parka konulan büyük bir panoda ise şimdi hem Büyükşehir Belediyemiz'in ismi ve arması ile hem de 'İkinci Murat Parkı' yazısı bulunuyor.
Panonun alt kısmında büyük bir özenle hazırlanmış sarı pirinçten mamul, Padişah 2.Murat'ın tuğrası bulunuyordu.
Fakat kimdir bilinmez, bu pirinç tuğra birileri tarafından yerinden tamamen sökülmüş. Şimdi söküldüğü bu yer de adeta resmen sırıtıyor.
Yazımın girişinde de belirtmiştim; bu bölge Bursamız için tamamen tarihi değeri olan bir yer.
Ve bölge yerli-yabancı turist gruplarının sık sık ziyaret ettikleri, hatıra fotoğrafları çektikleri bir nokta.
Ama bu çirkin manzara parkımıza hiç yakışmıyor. Çok üzüntü veriyor.
Gazetenizdeki köşenize gönderdiğim fotoğraflardan biri arşivimde bulunuyordu. Dikkat edilirse panonun tuğralı hali de net bir şekilde görülüyor.
Diğeri ise şu andaki tuğrasız ve üzücü durum..
Sayın yetkililerin soruna hassasiyetle yaklaşacaklarına inanıyorum.
Padişah 2. Murat'ın tuğrasını tekrar aynı ye-rinde görebilme dileklerimle saygılarımı sunarım..."
- Adının açıklanmasını istemeyen
semt sakini bir okur

PINARBAŞI MEYDANI OTOPARKI VE SORUN

"Tarihi Pınarbaşı Meydanı'nı semt sakinleri otopark olarak kullanmaktaydı. Fakat bu alandaki kahvehane-çay bahçesi belediyece kiraya verilince hemen yanındaki otopark gibi kullandığımız alanın da kiraya verildiği söyleniyor.
Ama buraya park eden araçların bazılarından ücret talep ediliyor, bazılarından da hiç ücret falan alınmıyor. Ayrıca otopark ücreti ödeyen kişilere de herhangi bir görevli tarafından gerekli olan makbuz verilmiyor. Bazı komşularımız bu alanın kiralanmadığını belirttikleri için tereddüt içindeyiz. Belediyemiz bunun için lütfen bir açıklama yaparsa memnun olacak ve ikilem içinde kalmayacağız.Saygılarımızla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir çevre sakini

BUSKİ'DEN BİR İSTEK

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgesi, Cumhuriyet Mahallesi 1251. Sokak ile ilgili olarak altyapı sıkıntımızı daha önce köşenize yansıtmıştık.
Bu, yetkililerimizin dikkatini çekmiş olacak ki hemen müdahale edildi ben başta BUSKİ Genel Müdürümüz Sayın Güngör Bey, Daire Başkanımız Sayın Levent Bey ve ekibine ve bu sıkıntımızı yayınlamakla büyük destek veren siz Erdal Abimize mahalle sakinlerim adına teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Şimdi sokağımızda son bir asfaltlama işi kaldı. Onun da ivedilikle yapılacağından şüphemiz yoktur. Sevgi ve saygılarımla."
- Semt muhtarı Mustafa MAYİL

HIZ SETLERİ VE DELİNATÖRLER...

"Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali ve o civarda alışveriş merkezinin otopark çıkışı öncesinde yer alan hız yavaşlatıcı setler ezilmiş vaziyette ve artık gereken vazifesini yerine getiremiyor.
Bu yüzden buradan gelip geçen araçlar sürat yapıyorlar.Ayrıca, yolda bulunan delinatörlerin çoğu da ezilmiş, kırılmış.
Gönderdiğim fotoğrafta net bir şekilde görülen bu olumsuzlukların ele alınması yerinde olacaktır inancındayım..
Uyarımın dikkate alınması beni sevindirecektir."
- A. Servet ÖZDEMİR

BESAŞ'TAN RİCAM VAR

"Çeşitli gıda maddelerini gönül rahatlığı içinde alabildiğimiz BESAŞ Satış Büfeleri'nden çok memnunum.
Geçenlerde köşenizde yayınlanan bir istekte soğuk sıkım zeytinyağı için talep vardı. Bu talebe BESAŞ tarafından gönderilen cevabı da okudum.
Bu hassas davranışı nedeniyle BESAŞ'tan benim de bir isteğim var.. Süt ve süt ürünleri arasında sağlık açısından çok değerli olan 'manda yoğurdu'nun da bulunmasını ve satışa sunulmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir Dr.

UKOME'NİN DİKKATİNE!

"Batı Kent BursaRay İstasyonu'nu Özlüce'ye bağlayan Egemenlik Caddesi üzerinde Atalaykent Villaları 3. kısımda oturmaktayız.
Ana yol özelliğinde 25 metre olan Egemenlik Caddesi yakın zamanda asfalt yapıldı. Belediyemize teşekkür ederiz. Bu ana cadde ulaşıma açılmış olmasına rağmen BursaRay istasyonları arasında çalışmakta olan sarı belediye minibüsleri sitemizin yakınından geçmemektedir. Güzergahın, sitemizin yakınından geçirilerek, BursaRay İstasyonu'na ulaşımımızın sağlanmasını site sakinleri ve o bölgede oturanlar adına istiyoruz." - Site sakinleri adına Kemal KONUŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.