Hava Durumu

Panayır kavşağına çözüm önerisi!

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2021 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2021 08:29

"Büyükşehir Bld.mizin geliştirdiği akıllı kavşaklar hayatımız ve sürüş konforumuzu iyileştiriyor. Trafikte bekleme ve yolculuk sürelerimiz çok kısalıyor. Düşünen ve hayata geçirenlerin elleri, yüreklerine sağlık.

Ben; alternatif güzergah olarak Demirtaş Osmangazi'den Beşevler Nilüfer'e dönüşte İstanbul Cad. yeni Panayır kavşağını çok kullanıyorum.

Uzak çevre yolundaki yol çalışmaları trafikte alternatif güzergah olarak buraya yığılınca Panayır kavşağı da akşam saatlerinde trafik yükünü kaldıramaz hale geldi. İşyerimdeki yöneticimin önerisiyle geliştirdiğimiz basit ve akıllı kavşak şöyle:

1. Kırmızı oklarla gösterilen yönlerden akşam iş çıkışlarında yoğun trafik akışı var.

2. Buradaki döner kavşak (1 ile gösterilen) çok geniş. Bu yüzden araçlar tek şerit dönüş yapıyor. Oysa birçok araç Panayır yönüne gitmek için köprüye çıkmak üzere kavşaktan dönüş yapmaya çalışıyor. Araçlar birbirinin önünü kapattığı için trafik tamamen sıkışıyor. Bu döner kavşak 2 ile gösterilen kısımda veya tamamen küçültülüp kavşak içinde 2'şer araç olacak şekilde düzenlenebilir.

3. Köy yoluna doğru devam edecek olan araçlar 2 ile işaretlenen en dıştan yollarına devam ederler. Köprüye doğru yönelecek araçlar ise kavşağın içerisindeki diğer şeridi kullanabilirler.

4. Panayır ve İstanbul Cad.'nden gelen araçların köprüye dönmeleri için kavşağa girmeden 3 ile işaretlenen kısımda köprüye dönüp Panayır yönünde gitmeleri için bir dönüş yapılabilir. Bu sayede Nilüfer deresine paralel tali yoldan gelen ve 1 no'lu kavşağa girme zorundaki araçlarla bu dönüş yapacak araçlar karşılaşmamış olur.

Akşam saatleri yoğun sıkışıklık yaşanan ve Panayır çevresinde yaşayan arkadaşlarımın da şikayetlerine yol açan bu kavşakta uygulanacak bu basit akıllı çözümler ile hızlı sonuç alınabileceğini ve Bursamız'a ve Büyükşehir Belediyemiz'in akıllı kavşak ve çevik çözümler yaklaşımına yakışacağını düşüyorum. Saygılarımla.." - Serkan ÖZGİRAY/ End.Yük.Müh./ ODTÜ 99"

ŞAHA KALKAN KALDIRIM!..

"Sn. ilgililer; Nilüfer, Çamlıca Mah. Menekşe Sk.'ta Ahmet Taner Kışlalı Cad.'nden önce (Muhtarlık solda kalıyor) beton kaldırımın büyük bir bloğundaki kenarlardan biri çökünce diğer uç sanki şaha kalkmış.

Akşam karanlığında kaldırımda oluşan çökme ve yükselti, ayak takılıp düşmelere neden oluyor.

Gereken onarımı lütfen yapar mısınız?." Feride ÇELİK

SOHBET,OKEY VE ÇAY!

"Pandemi ile birlikte kahvehanler kapatıldı. Peki; şimdi erkekler nerelerde toplanıyor derseniz?.

Cevap basit. Dolmuş, otobüs duraklarında. Bir tek çay içmedikleri, okey oynamadıkları kalıyor geriye.

Bu arkadaşların çoğunun yüzlerinde maske bile yok.. Sohbet ettikleri bu yerleri o kadar çok benimsemişler ki yüksek sesle konuşup gülüşme ve sigaralarının dumanlarını savura savura şakalaştıklarına tanık olmak işten bile değil.

Bunlar sadece bir noktada da değil, Yıldırım ilçemizde çok var.

Polisimizin dolmuş, otobüs durakları ve taksi, minübüs duraklarında bu tehlike yaratan manzaraları önlemesi yerinde olacak. Saygılarımla." - H.B

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.