Hava Durumu

Pandemi (!) otoparkı mı?!

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2021 08:02

"Pandemide çok enteresan hadiselere, manzaralara şahit oluyoruz. Bunlardan birini Osmangazi Bld. Zabıta Müd. ile paylaşıyoruz. Cumhuriyet Alanı, Atatürk Anıtı arkasındaki İbrahim Paşa Mah., Gökdere Cad.'nde bazı kişiler, uygulanan tam kapanma durumunu adeta fırsat bilip caddede ve dükkanların tam önündeki boş alanı yerlere taş dizip özel bir otopark yaptılar. Daha da enteresanı; buraya daha önce konulan 'park yapılamaz' ibareli trafik uyarı tabelası da şimdi reklam panosu oldu!. Herhalde hiçbir yetkili bu kuralsızlığı görmedi, görmüyor.. Ama ikazımızla bu usulsüzlük inşallah dikkat çeker ve yapanlar belirlenip gerekli uyarı yapılır. Zabıtamızın dikkatine saygıyla arzediyoruz." BİR KISIM SEMT SAKİNİ

KAYITLAR KAYIP MI OLUYOR (!) BUSKİ?!

"Millet Mah. sakiniyiz. Ciddi bir sorunumuz var. Doğma büyüme Bursalı'yız. Çeşmeden su içmekle hep övünürüz ama 1 aydır bu semtte adeta 'kumlu su' tüketiyoruz. Musluktan akan sularda hep kum var!. Bu nedenle bulaşık-çamaşır makinesi çalıştıramıyoruz.
BUSKİ'yi aradığımızda; muhatap dahi alınmıyoruz ve 'Kayıt oluşturuldu' mesajı verilip adeta baştan savılıyoruz. 1 ay önce 'sorun yakında çözülecek' diyen BUSKİ sorunu çözemedi. Kayıtlar mı kayboluyor (!) yoksa BUSKİ?!Pandemi nedeniyle evde kalma zorunda olduğumuz bu günlerde yeterli arıtılmayan ve ihtimalle sızıntı olan suyu kullanmak son derece sağlıksız. 21. YY.'da Bursa ve ülkemize bu yakışıyor mu? Bir şehrin yaşam kalitesi çeşme suyunun kullanımıyla ölçülmekte. Biz ise, çeşmeden kumlu su içiyoruz.
Kumla gelen suyun eviyedeki fotosu ektedir. Sorunu bahsetmenizi tüm semt sakinleri olarak rica ediyoruz." Burak SABUNCU/ Çevre Müh.

HATLAR DEĞİL(!), BORDÜRLER KESİK

"Çekirge, Zübeyde Hanım Doğumevi civarı, Hat Cad. sakiniyiz. Bir akrabamız ziyarete gelmişti. Burada kavşaktaki bordürlerden biri aracının kapısına çarpmış. 'Hat caddesinde hatlar değil, bordür taşları kesik' diye espri yapınca durumu farkettik. Evet kavşak manzarası aynen bu. Kavşak dar, bordürlere çarpan çarpana, taşlar tuş!. Neyse ki tlf. hatlarımız kesik(!) değil. Ve 'Aloo, yetkililer' diyoruz!.." -ALTAN K.

TURGAY BAŞKAN VE BİR BARFİKS

"Nilüfer Bld.Bşk'mız Sn. Turgay Erdem'den önemli bir rica. Barış Mh.'nde Dalyan Park, spor için çok güzel bir yer. Teşekkürler. Fakat bir yanlış var.Parktaki barfiks aleti sanki başka yer yokmuş gibi buradaki kafenin önüne konmuş. Bu yüzden barfiksi kullanamıyorduk. Gerçi şu an kafe kapalı ama yine açılacak elbet. Çünkü barfikse tırmanıp spor yapan hanımları kafede oturanlar sanki göz hapsine alıyordu. Tedirgin oluyorduk.Bu alet parkın devamındaki Menekşe Parkı'na taşınmalı. Hem orada çocuk oyun aletleri de var. Çocuklar oynarken biz de barfikste sallanıp sporumuzu rahatça yapabiliriz.Unutmadan yazalım; parklardaki çimenler de orman gibi. Biçilmesi gerek. Selam ve saygılar efendim." HURİYE ve ÖZLEM ile arkadaşları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.