Hava Durumu

‘Pantomim’ değil, pandomim!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2016 06:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 06:46
“Ramazan geldi hoş geldi..”
Bu sözler tarihten bu yana her yıl kutsal ramazan ayında dillerden düşmez. Hemen her belediye de ‘hoş gelen’ ramazanı şenlendirip insanlar arasında kardeşliği ve barışı pekiştirmek için çeşitli alanlarda eğlenceler düzenler.
Belediyelerin adeta değişmez bir seyir defteridir bu. Ve bunları duyurmak için de büyük afişler hazırlandı, bölgede en dikkat çekici noktalarda bulunan billboardlara asıldı.
Fakat;
Hemen her konuya titizlikle eğilen Nilüfer Bld.’nin billboardlara astığı afişlerde bariz bir hata derhal dikkati çekiyor.
Köşenize gönderdiğim fotoğrafa dikkatle bakarsanız ‘pantomim’ kelimesi  yanlış yazılmış!. 



Kelimenin doğru yazımı ‘pandomim’dir. Türk Dil Kurumu’nun yayınlarında da bu böyledir. Google’a bakarsanız da ‘pandomim’ kelimesiyle karşılaşırsınız.
Vurguladığım gibi, her konuya titizlik gösteren Nilüfer Bld.’nin afişlerindeki bariz hata dikkatten kaçmış. Nilüfer’de her şeyin düzgün olmasına alıştığımız için anımsatmayı görev biliyorum. 
Gelecek yıl ramazan şenliklerinde dilerim böyle hatalar olmaz.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğrt.

Tur otobüsüne yeni bir yer


 “25 Mayıs 2016 tarihli köşenizde ‘Osmangazi Bld.’nin kendi yanlış uygulaması’ başlıklı bir okur şikayetine yer verilmiştir.
Şikayete konu olan çift katlı tur otobüsümüzün yeri Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu’nun 22/2/2013 tarih ve 29 Sayılı kararıyla belirlenmiştir.
Otobüsümüzün bekleme yerinin değiştirilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.
Konuya duyarlı okurunuza ve bunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld. Bşk.

Bayıltan BOİ durağı


“Demirtaşpaşa BursaRay istasyonu yakınındaki BOİ durağında 13 Haziran Pazartesi öğle sonrası yaşadığım bir durumu sayın ilgililere aktarıp öneride bulunmak istiyorum.



Durak tamamen kavurucu güneş altında. Durak yakınlarında hiçbir gölgelik nokta yok. Yaşlı bir teyze burada beklerken birden fenalaştı. Burada bekleyenler de zaten durak içinde değil, dışındaydı. Çünkü durağın içi adeta yangın yeri gibi çok sıcaktı.
Önerim; belediyeler devamlı güneş altındaki durakların yanlarına büyük saksılarda uzun gölgelik ağaçlar (örneğin mazı vs.) koyamazlar mı?. Sezon sonu da bu saksıları kaldırırlar. Sevaptır.”
Akif GÜNSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.