Hava Durumu

Paraşüt pisti inişlere artık hazır durumda!..

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2017 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 08:42

"16/08/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayımlanan "Paraşüt Pistine Dikkat!" başlıklı, Zeyniler Paraşüt Pisti'ndeki ve çevresindeki olumsuzlukları konu alan bir okurunuza ait şikayet üzerine konu belediyemizin ilgili birimlerince incelenmiştir.


Gönderdiiimiz fotoğraflarda da görtldüğü üzere Yıldırım ilçesi, Zeyniler Mahallesi'nde Temizlik İşleri ekiplerince haftanın iki günü ekip temizliği yapılmaktadır.

Ayrıca haberde konusu geçen bayrak direğiyle ilgili Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli çalışma yapılmıştır.
Bilgilerinize sunarız." -
Yıldırım Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü.

-Su bedeli 17.74 TL, fatura ise 60 lira

"Sırameşeler semti, Okul Sokak No:12'de bir işyerim var. Kiracıyım. İşyerimdeki çeşmeden günde bir sefer namaz öncesi abdest alırım. Başka su kullanmam yok.
BUSKİ'den gelen son su faturamda kullandığım su bedeli 17 lira 74 kuruş.. Ama faturadaki ödemem istenen bedel ise çok şaşırtıcı.. Tam 60 lira!..


Faturayı incelediğim zaman daha çok şaşırdım. Atıksu bedeli, bakım bedeli, katı atık bedeli, yüzde 8 KDV ve ayrıca yüzde 18 bir KDV daha.. Toplam fatura bedeli 60 lira..
Bu nasıl iştir anlayabilene aşk olsun..
BUSKİ çalışanları acaba bu faturalandırma çalışmasında acaba bir yanlışlık mı yaptılar?. 17 küsur liralık su bedeline 60 liralık bir fatura nasıl çıkartılır?.
Endişe etmekte haklı sayılmam mı?
BUSKİ yöneticilerinden bu konuda bana bir aydınlatmada bulunmalarını rica ediyorum.
Saygılarımla.." Nurettin KUTLU

-Her gece, her gece bıktık

"Bizler Emek bölgesi sakinleriyiz.
Konuyu defalarca polis ve zabıtaya bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık.
Şikayetimiz, hemen her gece Korupark kavşağında yapılan drifler. Yani, otomobil ve motorsiklet gürültüleri.
Aşağı yukarı her akşam ilerleyen saatlerde bu kavşağa bazı otomobiller ve motosikletler gelerek çok yüksek gürültü yapıyorlar.
İşin ilginç yanı, ortalığı ayağa kaldıran bu gürültülerin yaşandığı kavşağa yaklaşık 100 metre ileride Emek Polis Karakolu olmasına karşın, vatandaşı rahatsız eden bu kural tanımaz sürücüler ve yankılanan gürültüler nedense görmezden geliniyor.
Bizler çalışan insanlarız. Gece yarısı yaşanan bu gürültüler ister istemez hepimizi olumsuz yönde çok etkiliyor. Böyle bir kuralsızlığı artık kime şikayet edeceğimizi bilemiyoruz."
Emek bölgesi sakinleri

-Kırmızı ışıkta beklemek enayilik mi?

"Geçen gün Yalova Yolu'nda aracımla ilerliyorum. As Merkez önüne geldiğimde trafik sinyalizasyon ışıklarında kırmızı yanınca durdum. Benimle birlikte pek çok araç da durdu.
Ne var ki bir kaç saniye sonra, içi yolcu dolu olan 16 M 1194 plakalı bir yolcu minibüsü, herkesle alay edercesine yanımızdan hızla geçti gitti!.
Dikkat ettim, şoför aynı zamanda cep telefonuyla da konuşuyordu. Minibüsün içi de yolcu doluydu. Böyle sorumsuz kişilerin yolcu taşıması, direkt bir cinayete davetiye çıkarma demek değildir de nedir?
İnanıyorum ki trafik polisleri Yalova Yolu'nda kırmızı ışıklarda gizlenip gözlem yapsalar, ortalık bu gibi sorumsuz minibüs sürücülerinden arındırılmış olur..
Dikkatlere sunarım." Volkan T.

-Özköylü, lütfen buna kulak ver

"Çekirge Caddesi üstü, Çekirge Meydanı'na 5-6 ay önce açılan Özköylü manav dükkanı kaldırımın yarısından fazlasını işgal ettiğinden yayalar için engel teşkil ediyor..
Zabıtaya defalarca haber vermemize rağmen hiçbir gelişme olmadı. Buna nasıl göz yumuyorlar anlayamıyoruz..


İlgili belediye yasaları neden uygulayamıyor?.
Madem koca belediye baş edemiyor o zaman; sayın manav bey kardeşim, kaldırımda üç kişi yan yana yürüyemediğimiz için caddeye inmek zorunda bırakma bizleri.
Ayrıca, yakında okullar da açılıyor. Yaya trafiği otomatikman daha da artacak.
Allah korusun meydana gelebilecek bir trafik kazasında sakat kalırsak bunun vebalini ödeyebilir misin?. Çoluk çocuğumuza bakacak mısın?. Hiç olmazsa sebze meyve koyup sergilediğin dört sırayı iki sıraya indiriver de iyilik yapmış ol.
Yapacağın bu iyilik için sana minnettar kalacağız.
Saygılarımızla.." Bir kısım mahalle sakinleri

-Engelsiz Bahçe için

Nilüfer Belediyesi'nin bir süre önce hayata geçirmiş olduğu engelli bireyler ve yakınlarına hizmet veren 'Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi' için ekim-kasım-aralık aylarını kapsayan 4. dönem kayıtlarına başlandı.
Merkezden yararlanmak ve gerekli kayıt işlemlerini yaptırmak isteyenler için rezervasyon 444 16 03 no'lu telefonla yapılabiliyor..
Engelli okurlarımız ve yakınlarına duyuruyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.