Hava Durumu

Park, salıncak ve teknik konulu önemli bir talep

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2017 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 08:18

"Mihraplı Parkı sık sık gittiğimiz yerlerden biri. Burada yenilenen oyun grupları çocuklarımıza kendilerinin çok şanslı olduklarını hissettiriyor.
Adeta lunaparkta gibi çok sayıda oyun grubunda mutluluk içindeler. Bu yatırımları yapanların eline sağlık.
Yetkililerden bir isteğim var. Mihraplı Parkı'nda oyun grupları olan kısımlarda yeteri kadar gölge veren ağaç yok. Oyun grupları çevresi ve içine belli aralıklarla yetişkin çınar fidanları dikilirse on yıl sonra bu ağaçlar büyür. Burası adeta bir ormanı andırır. Yazın en sıcak günlerinde kullanımı kısıtlı alanlar çocukların sesleriyle cıvıl cıvıl olur.

Sayın yetkililerimizden oyun grupları çevresine gölge veren yetişkin çınar fidanları dikimini rica ediyorum.
Parka çocuğumu sık sık getiren bir baba olarak yetkililerin bu önemli tespit ve ricama olumlu yaklaşacaklarına inanıyorum..
Büyükşehir Bld. yatırımları içinde çok küçük, bizler için büyük ve çok anlamlı sayılan ağaçlandırma çalışması ile inşallah serin ve gölgelik alanlar kazanmış olacağız.
Çocuk parklarıyla ilgili bir de iş güvenliği talebim var.
Örneğin fotoğraftaki oyun grubu Beşevler bölge parkında ve oyun grupları da çok yeni. Genelde sanayi tesislerindeki yatırımların iş güvenliği kabulünde cıvata-somun bağlantılarında cıvatanın en az 2-3 diş boyu somundan çıkması istenir ve kontra somun vb. kullanılarak olası düşmelere engel olunur.
Bu tür salıncak gruplarını çocuklar kadar yetişkinler de kullandığı için salıncaklar çok hızla yıpranabiliyor.


Fotoğrafladığım bağlantı tipinin daha kalın seçilmesi, somunlu bağlantı yapılarak ve somundan birkaç diş boyu çıkması sağlanarak salıncak güvenliğinin artabileceğini düşünüyorum.
Yetkililer ilgili firma ile görüşerek mevcut ve yeni oyun gruplarında bu iyileştirmeyi kolayca yapabilir. Bir de bu tip oyun grupları en az 6 ayda bir denetlenmeli, bakım ve arızaları onarılıp ilgili bir çizelge de oyun parkının görünen bir noktasına asılmalı.
Belediyecilik faaliyetlerinde park ve bahçeler içindeki oyun grupları için özel sektörde kullanılan "preventive maintanance" veya "autonomous maintanance" tabir edilen bakım faaliyetlerinin yapılması ve görsellerinin asılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla" - Serkan ÖZGİRAY

Çocuk parkına oturma bankı

"Küplüpınar Mahallemizde bulunan BUSKİ ek hizmet binası, Öğretmenler Parkı'na belediyemiz çocuklarımızın yararlanabilmesi için çeşitli oyun aletleri yerleştirdi. Çocuklarımız çok mutlu.. Teşekkür ederiz.


Fakat çocuklarımızı parka götürdüğümüz zaman biz annelere oturmak için hiçbir şey yok. Parkımıza iki-üç adet oturma grupları konulması da çok yerinde olacak. Sayın ilgililerden bu isteğimizin yerine getirilmesini rica ediyoruz.
Saygılarımızı sunarız." Çevre sakini bir grup anne

TEŞEKKÜR PANOSU

Kubilay Bey ve bir oyuncak!..

"Geçen cumartesi kızımla Heykel'e çıktık. 14/2 hatlı otobüsle de döndük. Yolda kızım uyudu.. Geçit'te indik. Alışveriş poşetleri falan derken eve gelince kızım oyuncağını otobüste unuttuğunu fark etti. Çok üzüldü. Oyuncağı uyurken elinden kayıp koltuğun altına düşmüş. Bizim için küçük, çocuk için büyük bir olay.
Halk otobüsleri ile ilgili hattı aradım. Pazartesi günü ilgili hattaki 220 plakalı otobüsün şoförü Kubilay Bey'e ulaşmışlar. Kendisi salı günü beni aradı ve 'oyuncağı bulduk' deyince çok sevindik.

Çarşamba günü Geçit semtinden geçiş saatlerini belirtti. Kızımla gidip bekledik ve otobüsten oyuncağını aldık.
Kubilay Bey'e ve yetkililere çok teşekkürler. Bu yaklaşım örnek olsun.. Ekteki fotoda kızımın oyuncağına kavuşma sevinci.. Tekrar teşekkürler Kubilay Bey!." Berrin SARITUNÇ Uludağ ÜniversitesiTürk Dili Böl. okutmanı

Yeşil alanlarda çimler kuruyor!..

"Bir süredir çevremizdeki çocuk parkları ve yeşil alanların sulanmaması sonucu çimenler kurumaya başladı. Buraları yeni dönemde yeniden çimleme yapılmadan yeşile dönüşmeyecek.

Yıldırım Bld. ilgili birimlerinin bunda ihmali var. Sulama ihalesi yapıldıysa bu yerlerin 2-3 günde bir sabah-akşam sulanarak kalan yeşil alanlar kurtarılabilir. Saygılar." N. ŞENGÜL

TELEKOM dikkat!

"Esentepe semtimizdeki İslim Sokak'ta oturuyorum. Çevre sakinleri olarak TÜRK TELEKOM'a ınternet hattı sağlanabilmesi için başvuru yaptım.
Benim başvurumdan dört ay önce de komşum bu konuda bir girişim yapıp başvuruda bulunmuştu. Fakat o tarihten beri hiç ilgilenilmiyor. Alt yapı için gelen giden kimse olmadı şimdiye kadar.
Sorunumuzu TÜRK TELEKOM yetkililerinin dikkatlerine sunuyor ve ınternet hattı talebimizin yerine gelmesi için çalışma yapılmasını acilen rica ediyoruz." (Haber Hattı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.