Hava Durumu

Park salıncaklarında risk

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2017 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 08:22

Geçtiğimiz günlerde Mihraplı Parkı'na çocuğumuzu yeni kurulan oyun gruplarına götürmüştük. Salıncakta sallanmak istedi. Park oldukça kalabalıktı ve çocuklar oyun grubundan oyun grubuna koşuyorlardı.
Bu sırada küçük bir çocuk annesinden kurtuldu ve başı sallanan çocuğumun ayak hizasında olacak şekilde feci şekilde çarpışma riski oluştu.


Anlık bir refleksle çocuğumun salıncağını yakaladım ve çarpışmayı engelledim. Çocuklar ani gelişen olay nedeniyle çok korktular.
Keyfimiz kaçmıştı. Bir süre izledim. Diğer salıncaklarda da benzer kazaların yaşanma riski çok yüksekti.


Salıncakların bu tip oyun parklarında daha güvenli noktalara monte edilmesi ve çevresine güvenlikli bariyerler yapılması şart diye düşünüyorum. Sonuçta onlar küçük birer çocuk ve kendilerini kazalardan koruyamıyorlar.
Biz büyüklere düşen görev ise onları bu tip kazalardan koruyacak tedbirleri almak. Gereğinin yapılması ve bundan sonraki montajlarda bu konuya önem verilmesi dileğiyle, saygılar.." Dinçer TOK

*Sesimi duyan kimse yok mu?

"Mudanya ilçesindeki Yenimahalle semtinde Zeytinhali Caddesi'nin üstünde mavi denize yakın zeytin ağaçları başta olmak üzere çeşitli çeşitli ağaçlardan oluşan Işıklı ve Yörükali'ye kadar devam eden adeta yeşil bir deniz de vardı.
Şimdi birileri burasını imara açtı. Bazı kişiler arazilerini sattı. Çeşitli firmalar da hemen inşaatlara başlayıp yeşil ve mavi peyzajın içiçe olduğu güzelliklerden paralar kazanmak istedi.
Bunlar yetkililere duyuruldu ama ilgili kurumlar duymak istemediler.

Vakti zamanında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda bir bina diğer binalardan daha fazla öne çıktı diye Kent Konseyi veya eski adıyla Yerel Gündem 21 üyeleri gündem oluşturmuş ve müteahhit inşa halindeki binasını geri çekmek zorunda bırakılmıştı...
Şimdi ise sosyal donatı alanları yeterli olmayan Mudanya, Yeni Mahalle'de zeytin ağaçları kesilip talan ediliyor.
Sesimi duyan kimse yok mu?." Özgür ER

*Canın sağ olsun abla

"Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan taksi durağının hemen önündeki yol/kaldırım çok bozuk.


Bu noktadan on-onbeş adım sonra da yine böyle bozuk yol/ kaldırımlar var.
Son şiddetli yağışların olduğu bir gün burada taksi beklerken çamur içinde kaldık. Hem ayakkabılarımız, hem eteğimiz hem de bindiğimiz taksinin içi berbat oldu.
Şoför beyden özür diledim, 'yapacak bir şey yok abla, canın sağ olsun' diyerek erdemli bir davranış sergiledi. Şoför beye teşekkür ederken, ilgili belediye yetkililerinin sorunu çözmelerini rica ederim." C. Füsun BİROL

*İç Kozahan doğu kapısına dikkat!

"Her gün yerli-yabancı pek çok turistin uğrayıp alışveriş yaptığı, gezdiği, çayını kahvesini yudumladığı tarihi yapısı ile müstesna bir ortam olan Kozahan'a lütfen dikkat sayın ilgililer?.
Lütfedeceğiniz ilgi sadece tarihi bir mirasta adeta sırıtan kırık dökük mazgalların çirkin görüntüleri değil, bu mazgalların içlerinin de dolu olduğu.


Yağmurlarla oluşan sel suları bu mazgallardan akıp gitmiyor ve çevreyi su basarak özellikle İç Kozahan'ın doğu kapısı civarını adeta bir yüzme havuzu haline getiriyor.
Çalışmalarınızı bekliyoruz sayın ilgililer.." Saadet ÖZTÜRK

*Kasımpatı Park ve bisikletler

"Nilüfer, Ataevler semtimizdeki Kasımpatı Park'ta yürüyüş yapmak tehlikeli hale geldi. Çünkü bisikletliler ve bisiklete binmeyi öğrenenlerin her an çarpması ile karşılaşabilirsiniz..
Parktaki bisiklete binmek yasaktır yazıları silik halde. Dikkat çekmiyor.
Ve aynı bölgedeki Dalyan Park yürüyüş parkurunda zemini oluşturan malzemelerden bir kısmı da kalkmış, yerinden çıkmış. Bu parkın yürüyüş parkuruna da Kasımpatı Parkı'ndaki gibi düz ve blok zeminlerden döşenmeli. Çünkü biri çıktı mı diğerleri de çıkıyor yerinden.
Bld. Bşk.'mız Sn. Mustafa Bozbey'den ricamızın karşılanacağına inanıyor ve saygılar sunuyoruz." İlksen A. ve çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.