Hava Durumu

Pazar yerinde yoga ile unutulmaz gün...

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2018 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2018 07:31

Mutlu pazarlar değerli okurlarım.. Uluslararası Yoga Günü nedeniyle geçenlerde yoga gönüllüleri olumsuz hava koşulları yüzünden İhsaniye Pazar Yeri'ni yoga salonuna çevirdi.
Kalabalık bir grubun ücretsiz katıldığı etkinlikte eğitmenler hatha yoga, yüz yogası, viyansa, yin yoga, şivananda yoga, çocuk yogası, yoga nidra ve meditasyon için katılımcıları eğittiler.
Hindistan İstanbul Başkonsolosu Yardımcısı Ramesh Chandra Dangwal ile Nilüfer Bld. Bşk. yardımcısı Bukle Erman da bu etkinliğe katıldılar.
Resmi program öncesi konuşan Hindistan İstanbul Başkonsolosu Yardımcısı Ramesh Chandra Dangwal, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin mesajını okudu bu etkinliğin ruh ve beden sağlığı için ne denli önem taşıdığını vurguladı.
Konuşmaların ardından Hindistan İstanbul Başkonsolosu Yardımcısı Ramesh Chandra Dangwal ile Nilüfer Bld. Bşk. Yardımcısı Bukle Erman, diğer katılımcılarla birlikte Hindistan Ayush Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi programda yer alan yoga uygulamalarında güzel bir beralerlik gösterdiler.
Yoga, eğitmenler Burçin Köseoğlu ile Ali Hürcan eşliğinde yapıldı.
Etkinliğe, Bursa Yoga Merkezi, Eflatun Yoga Merkezi, Nilüfer Yoga, Yoga Svatanya ve Okuantum da destek verdi.

Tığlıoğlu'nu kaybettik

Bursa sanat dünyamız bir değerini daha yitirdi sevgili okurlarım.
Bursa'da Kurtuluş Savaşı dönemi olaylarından esinlenip yazdığı Pûşide-i Siyah (Kara Örtü) adlı oyunu Devlet Tiyatroları Genel Müd.'nce Repertuvar Kurulu'ndan geçip sahnelenen ve 2009-2010 sezonu Bursa AVP Tiyatrosu'nda da sahnelenen oyun Ankara Küçük Sahne dahil 27 ilde kapalı gişe oynamıştı.
'Kirlileri Al, Bana Demlenmiş Anılarımı Getir' adlı son romanıyla ödüllendirilen Tığlıoğlu, Bursa Kız Lisesi'nde uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yapmıştı. Eserlerinden yedisi TRT Radyo Tiyatrosu kuşağında yayınlanan sanatçının radyo için yazdığı tiyatro eserlerinden üçü de TRT'den ödül almıştı.
Rahmetli sanatçının 'Kime Niyet Kime Kısmet' adlı iki perdelik oyunu TOBAV'ın Osmangazi Bld. ile organize ettiği 'Mehmet Şakir Paşa Oyun Yazma Yarışması'nda 1.'lik almıştı.
Bursa Kız Lisesi ve Necatibey Anadolu Teknik Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Zerrin Tığlıoğlu geçen hafta sonu Güzelyalı'da ani bir rahatsız sonucu yaşama veda etti ve cenazesi yapılan bir törenle Mudanya'da toprağa verildi.
Arkadaşım olan eşi Avukat Uğur Tığlıoğlu, tüm yakınları ve üyesi olduğu Bursa Soroptimist Kulübü üyelerine başağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum.
Işıklar içinde olsun.

'Pireli Bale Ayakkabıları'

Bursa Kız Lisesi Bandosu'nda yıllar önce alto ve trompet çalan zaman zaman da bando şefliği yapan Özlem İçer, yazdığı çocuk öyküleriyle minik okurlarının gönlünde taht kuruyor.
Bugüne dek yayınladığı 'Lalingo' serisi kitaplarından sonra şimdi de Doğan Egmont Yayınevi'ne geçen yazar İçer'in bu kuruluştan çıkan ilk kitabı 'Pireli Bale Ayakkabıları' yine çok ses getireceğe benziyor.
Editörlüğünü Sinem Çelebioğlu'nun yaptığı ve Başak Eralp Gür'ün birbirinden güzel resimlerle süslediği kitap çok titiz bir çalışmanın ürünü.
Kitapta tek bir yanlış anlama ile hepsinin hayatını değiştiren kahramanlar var. Peri tozu almak için Sihirli Tozlar dükkanını arayan Kiraz, pirelerle konuştuğundan ve pire tozu sipariş ettiğinden habersiz. Tüm isteği, tekrar dans etmek için desteğe ihtiyaç duyan arkadaşı Rüzgar'a yardım etmek. Pire Pule ile Puleks, kocaman kalpleriyle Kiraz ve Rüzgar'ın yanında olmaya hazır. İki minik pire, nasıl bir maceraya atıldıklarının farkında bile değil.
Çocuklarımız için dostluk, cesaret ve umut üzerine yürekleri ısıtan sıcacık bir öykü.
Yazarımız, eczacı Deniz İçel'le evli ve kızı Lal, köpeği Civa ve kedisi Şans'la oluşan mutlulukla eserlerinin ortaya çıktığı söylüyor...

Pazar neşesi

'GELİN KAYNANA:- " Gelin kaynana karşılıklı sohbet ederken kaynana, 'Gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu konuşup öğrenelim' der.
Gelin 'Tabii ki anne, konuşalım iyi olur."
Kaynana 'Canım kızım, benim 3 halim var, bunlara dikkat" der ve ekler:
'Saçıma gül takmışsam mutlu olurum o gün keyfim çok iyidir. Kulağımın arkasına gül takmışsam o gün mutlu değilimdir. Eğer ki yakama gül takmışsam
sakın etrafımda dolaşma, çok sinirliyimdir' der.
Gelin kaynanasının lafı bitirince 'Bak anneciğim, benim halim malim yok. Bacak bacak üstüne atar, kahvemi de içerim, sen gülü nerene takarsan tak fark etmez, ben keyfime bakarım!" der.
(Teşekkürler Aylin S.)

Güzel sözler

"Doğru şey üzerinde çalışıyor olmak, muhtemelen çok çalışmaktan daha da önemlidir." - Caterina Fake

"Tarih boyunca gayret sarf etmeksizin yaşayanlar arasında, isim bırakmış bir tek insan yoktur."
- Theodore Roosevelt

"Bilginin efendisi olmak için çalışmaya köle olmak gerekir."
- Honoré de Balzac
(Derleyen K.YAVUZ'a texekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.