Hava Durumu

Pınar Caddesi çamur pınarı!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2017 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 07:43

"İstanbul Caddesi'nin (Yalova Yolu) hemen yanında AS Merkez'in karşı köşesinde bulunan 3. Pınar Cadddesi ve çevresinde büyük bir inşaat var.

Bu nedenle buradaki yollar ve anacaddeye çıkış güzergahı hep çamur derylası icinde ve engebeli.
Har taraf oluşan gölcüklerle berbat durumda.

Bu bölgede oturan sakinler olarak çok sıkıntı içindeyiz. Bebek arabalı anneler ve okullarına giden gelen küçük çocuklar buradan geçmeye çalışırken çamur deryasından kurtulmak için akla karayı seçtikleri halde yine de çamurlara bulanmaktan kurtulamıyorlar.
Üstümüz-başımız, ayakkabılarımız hep çamur içinde kalıyor.. Ve her gün malesef bu yoldan geçmek zorunda kalan vatandaşlar olarak ilgili makam sahiplerinin artık lütfen biraz insafa gelmesini dört gözle bekliyoruz..
Pınar Caddesi'nin çamur pınarı halini anlatmak istediğimiz konu hakkında uzun uzun yazmaya hiç gerek yok sanırız..
Çünkü gazetenizdeki köşenize çekip gönderdiğimiz fotoğraflar her şeyi açık açık anlatıyor. Saygılarımızla." Bölge sakinleri

Orhan Sokak otoparkı(!)

"Atatürk Caddesi'ndeki Tayyare Kültür Merkezi yan tarafında bulunan (Orhanbey Mahallesi) 3. Orhan Sokak Büyükşehir Belediye eski binasına gelen belediye resmi araçları tarafından uzun zamandan beri adeta bir otopark gibi kullanılıyor.
Sokak resmen otopark gibi ve zaman zaman yaya vatandaşların da buradan gelip geçmeleri engelleniyor.

Gönderdiğimiz fotoğrafta da bu net biçimde belli.
Büyükşehir Belediyesi'nin bu duruma bir çözüm getirmesini önemle rica ediyoruz.." Hakan KARA

Hatalı parklanma cezasız kalmamalı

"Bursa'nın en büyük sorunu olan ana ve ara arterlerdeki trafik sorunuyla alakalı olarak köşenizde onlarca şikayet yayınladınız ve yayınlamaya devam ediyorsunuz..
Okurlarınızın ortak fikri bir semtten başlayarak örneğin; Beşevler, anacadde ve ara sokaklarda araç park edilmesinin trafiği aksatacağı noktaların mutlaka çıkmaz boya ile boyanması ve buraya yapılan 'hatalı' parklanmaların cezasız kalmaması ile ara sokaklarda trafiği yavaşlatan araç parklarının önlenmesi şeklinde.
Ben de 2016 Kasım ayında bu konuya köşenizden değinmiştim. Önerimi destekleyen bir okuyucunuzun görüşü de olmuştu.
Umarım bu sefer bu öneri dikkate alınır ve Beşevler'de yapılacak pilot çalışma ile tüm Bursa'ya yaygınlaştırılabilecek bir uygulamanın temelleri atılır.
Ayrıca; BURBAK bu tür uygulamaların yapılacağı yerlerde 'ücretsiz' araç parkyerleri de oluşturmalı ki otopark gibi kullanılan ara sokaklar ve anacaddelerde oluşan büyük yük biraz da bu parklara kaydırılmalı ve yaşanılan sorunlar böylece ortadan kalkmalıdır..
Saygılarımı sunarım." A. Necati ÇINAR

Üst değil, hendek geçit!

"Bursamızın malumu olan meşhur T-2 tramvay hattı ile İstanbul Caddesi (Yalova yolu) üzerinde her gün yaşadığımız sorunlar bir türlü bitmiyor..
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş'ın da açıkladığı üzere büyük fabrikaların tüm vardiyalarını doldursanız gene fizibıl çıkmayan bu hatta mevcut yayageçidi köprüleri (üstgeçitler) Sönmez Plaza önündeki Panayır köprüsünde ve ilgili alanlara tramvay durakları yapılacağından iptal edildi.
Bunun üzerine T-2 tramvay hattının bitmeyen inşaatı ve kış gelince durum içinden çıkılmaz bir vaziyete ulaştı.
Sönmez Plaza önüne kurulan üstgeçitin kaba inşaatları ağustos ayı sonunda bitti. Panayır tarafındaki kasım ayında bitti. Şu an AOS MYO'da okuyan öğrenciler, AS Merkez'e gidenler, Tofaş Fabrikası'nda çalışanlar ve bölgedeki işyerlerinde çalışan herkes AS Merkez önündeki iptidai ve emniyeti olmayan çukur ve çamurlu hendeği kullanarak yolun diğer tarafına ulaşmaya çalışıyoruz.
Yaya vatandaşlarla beraber bu yolu aynı anda kestirme olarak kullanmaya çalışan motosiklet sürücüleri de burada ayrı bir tehlike de oluşturuyorlar.
Sayın ilgililerden ve özellikle 'Şehremini' olan Sayın Aktaş'tan ricamız tramvay hattı ve istasyonlarının komple bitmesini beklemeden tramvay durakları olacak kısımlar hariç tutularak üstgeçitlerin acilen hizmete alınmasıdır. Saygılarımla." M.Ö.

TEŞEKKÜR PANOSU

Dr. Levent Kazak'a

"Rahatsızlanan bir yakınımı Çekirge Devlet Hastanesi'ne muayeneye götürdüm.
Dahiliye Mütehassısı Doktor Levent Kazak Bey'in çalışmaları sırasında dikkatimi çeken bir durumdan çok memnun oldum.
Sayın Doktor, her hastasını güler yüzle karşılıyor ve büyük bir nezaket örneği sergiliyordu. Hatta öğle tatili bile yaptığına tanık olmadım. Bekleyen hastalarını öğle tatili saatlerinde de titizlikle muayene etti.
Doktor Levent Bey'i yürekten kutluyorum. Allah kolaylıklar versin.." İlknur YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.