Hava Durumu

Pınarbaşı Meydanı, tarihe karışıp sakın kaybolmasın

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2020 08:04

"Tarihi Pınarbaşı Meydanı ve Nilüfer Hatun Mesire Yeri içinde yakın zamana kadar Büyükşehir Belediyesi'nce özel güvenlik görevlisi bulunuyordu. Tasarruf amacıyla mı bilemem, bu görevli şimdi yok. Durum bu olunca özenle yaptırılan çeşmenin çatı kenarlarını süsleyen bakır levhaların yerinde artık yeller esiyor. Tahminim meçhul kişilerce çalınmış. Oysa buraya bakır levhalar yerine farklı bir uygulama yapılabilirdi.

Geceleri meçhul kişilerce bakır levhalar söküldü sanırım ama çatıdakiler şimdilik çok şükür duruyor. Çalınma durumlarına karşı önlem alınması şart.. Ayrıca, cami yanında ve halkın 'Çarşaf' adıyla andığı ve kente su dağıtımını sağlayan tarihi su deposunun üst kısmı da bakır-kurşun levhalarla kaplı. Buradan da çalınmalar olunca önlem amaçlı güvenlik kameraları konuldu. Keşke bu kameralar çeşmeyi de gösterebilseydi. İvazpaşa bölgesi, Kuştepe Mahallesi üstü, yamaçlardan yeraltı oluğu ile buraya menba su kaynağı ulaşır. Aşırı yağışlarda sular taşınca park gölet halihe gelirdi..

Pınarbaşı Camii Dernek Lokali altındaki borulardan fışkıran sular ise boşa akıtılıyor. Musluksuz çeşme de var. Ayrıca Pınarbaşı Camii girişi altında da BUSKİ'nin kapaklı bir su dehlisi buluyor. Buradaki sular nereye gidiyor?. Bilmiyorum. Ama kanalizasyona veriliyor diye doğrusu çok endişeliyim..

Ben ve ailem 60 yıldan fazla bu bölgede otururuz. Tarihi Pınarbaşı'mız ve yakın çevresini komşularımızla birliktte çok seviyor ve benimsiyoruz. Bu yüzden size iletmek istediğim bir başka yazımda da yüksek izninizle bu tarihi meydanla ilgili diğer notlarım yer alacak..
Çünkü Pınarbaşı Meydanı gerçek bir tarihi değere sahiptir. Korunması, bakımı, sahip çıkılması gerekir.

Yaşı kemale erenler bile bu meydandan yararlanmışlardır. Çünkü bayramlarda burada kurulan eğlence meydanını bilen o yılların çocuklarının burasını unutmaları imkansızdır. Yani; sayın yetkilillerle birlikte tarihi Pınarbaşı Meydanı'na sahip çıkalım ki burası tarihe karışıp kaybolmasın.

Saygılarımı sunarım." -
Kemal BAŞEREN

'GELİN BENİMLE BİRAZ OYNAYIN'

"Osmangazi ilçemizdeki Muradiye bölgesindeki Hamzabey Mahallesi'nde Doktor Ekrem Paksoy Sokağımız'ın alt Muradiye Caddesi'ne oldukça yakın bir noktada bulunan beton elektrik direğinde semtimizdeki küçük çocuklar için oldukça tehlikeli bir oluşum mevcut.
Köşenize gönderdiğimiz fotoğraf dikkatle incelenirse, direğin zemine yakın noktasındaki boşluktan dışarıya çıkan elektrik enerjisine ait iletim kabloları çocukların ilgi ve merakını çeken bir şekilde ve sanki 'gelin benimle biraz oynayın" (!) dercesine öylece duruyor. Oysa bu direklerdeki kablo yuvalarının üzerinde kapakların bulunması çok mühim. Sayın UEDAŞ yetkililerinin dikkatlerine saygılarımla sunuyor ve gerekli
önlemlerin ivedilikle alınmasını önemle rica ediyorum."

- Göksel İZMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.