Hava Durumu

'Prestij Binaları'ndan bakınca işte bu manzara

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 08:20

"Osmangazi ilçesi, Yunuseli Mahallesi, Prestij Modern 2.Etap Binaları karşısındaki geniş alan çöplük haline getirilmiş durumda..
Bizler, Prestij Modern 2.Etap Binaları'nda oturuyoruz.
Karşımızda geniş bir alan bulunuyor. Bu mülk kime ait tam bilmiyoruz. Yaklaşık iki yıldır burada çöp yığınları ve çeşitli inşaat atıkları var.
Her gün pencereden dışarıya baktığımızda, balkona çıktığımızda, eve gelirken- giderken bu manzara bizleri çok rahatsız ediyor. Çünkü mecburen bu anormal görüntüyü izlemek zorunda kalıyoruz.
Sorunu nereye şikayet edeceğimizi de bilmiyoruz?.
Ama burada oturan yüzlerce insan bu inşaat atığı molozları ve çöp yığınlarını izlemek zorundalar mı?. Bunları kaldırmak çok mu zor?. Aslında hayır.
Çünkü, bu işin halli bir kepçe ve bir kamyon getirmeye bakar. Çevre insanlarının haklarına saygı gösterileceğine inanıyor, ilgili kurumların bu konuda duyarlı olmalarını ve gerekeni yapmalarını bina sakinleri olarak önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." - A.HALAÇLI

Alo,burası Büyükşehir

ENGELLİ RAMPALARI VAR:- "3 Nisan 2018 tarihli köşenizde yayınlanan 'Rampalar unutuldu' başlıklı okur uyarı yazısı incelenmiştir.
Yazıda; Muradiye Camii arkasındaki geniş alana yapılan parka giriş için engelli rampası yapılmasının unutulduğu ileri sürülmektedir.
Muradiye Mah.'nde yapılan Sultan II. Murad Parkı'nın tamamı ve çevresindeki imalatlar tasarım ve uygulama çalışmalarında her yaştan vatandaşımızın güvenli olarak engelsiz kullanımına olanak sağlayacak şekilde tamamlanmıştır.
Sultan II. Murad Parkı Kaplıca Cad. üzerindeki girişler engelsiz erişime olanak sağlayacak biçimde otobüs durağı ile park girişleri arasındaki bağlantılı yollar rampadır.
Sultan II. Murad Parkı ana girişleri üç adettir. Bunlardan ikisi 2. Murat Cad.'nde biri Kaplıca Cad.'ndendir.
Bu girişlerin üçünde kaldırımdan ve bir girişinde direkt olarak yoldan giriş vardır (Fotoğrafımızdaki gibi) Girişlerin tamamı engelsiz ulaşıma olanak tanımaktadır. Gazetede yer alan fotoğraftaki giriş Kaplıca Cad.'nde kaldırımdan olan giriştir. Bu kaldırıma geçiş ancak 2.Murad Cad. kesimindeki yaya yolu tarafındandır. Ana yola direkt olarak iniş güvenlik sebebi ile verilemez."
METRO İSTASYONLARI:- "2 Nisan 2018 tarihli 'Metro istasyonları ve seyyar satıcılar' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Belediye Başkanlığımız görev, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan bölgeler tarafımızca değişik gün ve saatlerde kontrol edilerek, esenlik hizmetleri (Seyyar, Dilenci, İşgal, Trafik ) ile ilgili olarak, Zabıtanın görev ve yetkilerini belirleyen 5393 sayılı Belediye Kanunu ile Belediye Zabıta Yönetmeliği ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri kapsamında hazırlanan plan doğrultusunda gerekli denetim ve kontroller yapılmaktadır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld. Basın
Halkla İlş. Daire Bşk.

Kültür, sanat, spor ve müzeler şehri

Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey, dün Bursa Hakimiyet Gazetesi yazarlarının konuğuydu.
Baia Hotel'de 'Sönmez Medya Buluşmaları' toplantımızda Bozbey, ilçenin tüm belediyeler arasında 'lider' bir konuma ulaşıp örnek alındığını vurgularken bir soruma şu yanıtı verdi:
"Nilüfer'deki başkanlık görevim bu sene 19 yaşında. Bugüne kadar ilçemiz spor, kültür, sanat kenti olarak haklı bir üne kavuştu. Tüm bu oluşumlara şimdilerde de ilçemizi bir 'Müzeler Kenti' haline getirmeye çalışıyoruz.
Bu kapsamda kültür, sanat ve spor tesislerimize ağırlık verdik. Örneğin bugün için ülkemizde ilk olan 'Edebiyat Müzemiz'i hizmete açtık. Müzede ünlü yazarlarımızın kullandığı kalemler, kendi el yazısıyla aldığı notlar, gözlükleri, daktiloları ve çeşitli kişisel eşyaları sergileniyor.
Görükle'de açtığımız 'Mübade Müzesi'ni de herkesin görmesini isteriz. Misi Köy'de açtığımız 'Fotoğraf Müzesi' ülkemizde kendi alanında ilk oluşum. Çok ziyaretçisi var. 'Basın Müzesi' de önemli bir konumda.
Müzeler kenti olma yolunda yeni çalışmalarımız da var. Örneğin Odunluk bölgemizde açılacak 'Enstrüman Müzesi' için şimdiye kadar 300 adet ilginç enstrüman topladık. Kardeş kentlerimize de yaptığımız duyurularla oralardan da ilginç, eski enstrümanlar müzemize geliyor. Rahmetli Dr.Parkan Sanlıkol'un önerisiyle yaptığımız bu girişime eşi piyano öğretmeni Fethiye Sanlıkol ile Amerika'da bulunan oğlu müzisyen M.Ali Sanlıkol'un da önemli katkıları var. Bu müze 800 metrekarelik bir alanda kuruluyor.
Ayrıca, büyük bir tarihi değer kapsayan Gölyazı'da da bir 'Açık Hava Müzesi' oluşturuyoruz. Akçalar'da da 8 bin 500 yıl öncesinin tarihi kalıntıları gün yüzüne çıkarılırken burası da ikinci bir 'Açık Hava Müzesi' olacak.
Bu nedenle Nilüferimiz'in özellik ve güzelliklerine şimdi de müzelerimizi ekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.