Hava Durumu

Projeler çöpe mi gitti?

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2020 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2020 08:15

"Osmangazi Bld.'nin 2016'da açıkladığı Çekirge Meydan Projesi basında yer alınca mahalle sakinleri çok mutlu olmuştu. Semt sakinlerini toplayıp yapılan birkaç toplantı, katılımcı projelerini tanıtan belgeler, verilen para ödülleri bize bu projenin ciddi olduğunu hissettirdi. Fakat aradan dört yıl geçti. En küçük bir çalışma yapılmadı. . Birçok para ödülü de verildi. Oysa proje öncesinde hazırlıklar yapılıp karar verilir. Önce yeterli maddi kaynağınız olacak. Bölgenin jeolojik yapısı ve bölgedeki altyapı bilinecek. vs. Defalarca basında, Osmangazi İlçe Meclisi ve gerekse Muhtarlığımız'ın dilekçelerinde değindiğiz konuya Osmangazi Bld. 'bölgenin fiziki yapısının zorluğu' yanıtını veriyor. Madem zor ve yapılamayacaktı ne diye umut verildi? Gazetelerdeki fotoğraf ve haberler çöpe giden bu proje için miydi? Projede en acı olay ise jüri üyelerinden üçü bu semtte oturuyor. Çekirgeliler olarak Osmangazi Bld.'mizden içinde hizmet binası, pazaryeri, otopark ve sağlık ocağı da bulunan Çekirge Meydan Projesi'nin gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Saygılarımla."
Coşkun ALINTAŞ Çekirge Mah. Muhtarı

FİDANLIK SOKAK'A YOKSA FİDAN MI DİKİLECEK?

"Nilüfer ilçemizde bulunan Kültür Mah. Fidanlık Sokak'taki asfalt yolumuz aylardan beri gönderdiğimiz ekteki resimde görüldüğü gibi karşıdan karşıya geniş bir şekilde yarık olarak duruyor. Bu kazılan zemin her yağış sonrası biraz daha derinleşirken gelen geçen araçlara da zarar veriyor. İşin şakası bir yana ama yarılan asfalttan geriye kalan toprak zemine yoksa fidan dikmeyi mi düşünüyorsunuz (!) sayın ilgililer?"
Metin UNCU

NEDEN PARALI GİRİŞ VAR?

"Gazetenizdeki bir habere ilişkin eleştirim var. Köşenizde yer vermeniz dileğiyle: Osmangazi Bld. İnkaya'da halkın nefes alması için güzel bir park hazırlayacak şeklindeki haberi gördüm. Sevinmeme rağmen aklıma gelen bir soru şu oldu. Halkın nefes alması için güzel bir düşünce. Lakin madem en önemli olgu halkın memnuniyeti ise özellikle dar gelirli grubun yaşadığı Osmangazi ilçesinin Ankara Yolu altı bölgelerinde deyim yerinde ise yürüme mesafesinde olan Botanik Park girişleri neden paralı yapıldı? Bu uygulamaya bir anlam veremiyorum ve mümkün ise iptalini istiyorum. Sesimizin duyulması istirhamımız ile selamlar.."
Kardan KARA

BURSALILAR ÇOK ŞANSLI

"Geçen hafta Edirne'den gelen misafirlerimle birlikte Kapalıçarşı'ya gittik. Kozahan'da çay içtik. Sonra da ve Ulucami'yi ziyaret ettik.. Namazımızı eda ettik. Çıkışta Ulucami ve Orhan Camii arasındaki büyük parkta Osmangazi Belediyemiz'e ait bir temizlik aracının yaptığı çalışmayı görünce konuklarım 'Bursalılar çok şanslı' deyince kıvanmadan edemedim doğrusu.. Bu vesile ile Osmangazi Belediye Başkanımız'a teşekkür etmek boynumun borcu oldu. Kendilerine kolaylıklar temenni ederim."
Hacı Keramettin MERCAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.