Hava Durumu

Rahmetle ve artan özlemle anacağız!

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 07:56

Cumhuriyetimiz'in kurucusu ve ülkemizi yoktan var eden, büyük devrimleri yaratarak tüm dünya ülkelerine örnek olan ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yarın 80.yıldönümü.
Yarın yazımız olmadığı için büyük kahramanımızı bugünden rahmetle ve her geçen yıl artan özlemle anıyor ve bu önemli günle ilgili köşemize yansıyan çeşitli anma etkinliklerine de bugünden yer veriyorum.
Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizin var olma mücadelesinde birlikte görev alan tüm silah arkadaşlarıyla, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.
Mekanları cennet olsun. - E.Ö

Sayın Başkan Alinur Aktaş, tehlikeyi bizzat görmeli!..

İstanbul Caddesi'ndeki (Yalova Yolu) üst- geçitleri senelerdir köşenize ve gazetenize konu oluyor ama bu konuda her nedense bir arpa boyu bile yol alınamıyor. Bu önemli ana yolumuzu hemen her gün kullanan çevre sakini bir vatandaşım.
Zaman zaman yaya yollarını ben de kullanıyorum ve trafik sinyalizasyonunda kırmızı araçlara ışık yandığı halde yaya yollarından geçmeye devam eden araçlardan kendimi kollayarak, yaya yollarındaki çukurları aşarak yolun karşısına sağ-salim ulaşmaya çalışıyorum.
Bilhassa AS Merkez önündeki yaya yolunda her sabah canhıraş karşıya geçmeye çalışan çocukları görüyor onlar için gerçekten endişe ediyorum. Neden bunca zamandır bu üstgeçitler bitirilemiyor?
Büyükşehir Belediyemiz bunların parasını ödeyemiyor ve bu yüzden bitirilemiyor ise Bursa'da birçok hayırsever vatandaş ve firma var. Onlardan bazıları bu üstgeçitlerin tamamlanmasına talip olabilir ve üstgeçitlere o hayırsever vatandaş veya şirketlerin adı verilir.
İşi alan firma işleri bitiremiyorsa gerekli işlemler yapılır en azından bu üstgeçitleri çok elzem olduğu için tamamlamaları istenir.
Büyükşehir Belediye Başkanımız'ın her cuma vatandaşlarla camiilerde bir araya geldiğini ve sohbet ettiğini gazetenizden okuyoruz.
Bir cuma sabahı da 08:15-08:45 arası 30 dakika İstanbul Caddesi boyunca birkaç tur atarlarsa sorunu yerinde görme fırsatları olur kanaatindeyim.
Üstgeçitler için acil eylem planının açıklanmasını rica ediyoruz.
Saygılarımla. Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Estetikçiler Anıtkabir'de

Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) ilk ziyaretini geçenlerde Anıtkabir'e yaptı.
Kentin ilk estetik ve güzellik sektörü olan dernek, 10 Kasım'dan önce ziyaretini Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de gerçekleştirirken duygusal anlar yaşandı..
Yaklaşık 40 üyesiyle Anıtkabir'i ziyaret eden dernek Yönetim Kurulu Bşk. Gülin Çifçi 'BESDER olarak ilk ziyaretimizde Atamız'ın huzuruna çıkarak kendisine minnetlerimizi ve dualarımızı ilettik. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e ve onun mirasına gönülden sahip çıkacağız. Büyük önderimizin gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda üzerimize düşen her türlü görevi, azim ve kararlılıkla yerine getireceğiz" diyor.
Bşk. Çifçi ve üyeler, mozoleye karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundular. Ziyaretçiler daha sonra Anıtkabir müzelerini gezip yetkililerden bilgi aldılar.

Atamıza saygı nöbeti bu gece

Özel Şahinkaya Koleji, Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 80. yıl- dönümünde 'Ata'ya Saygı Nöbeti' ile anıyor.
Academy 1418 ve Hexagon öğrencileriyle velileri bu gece saat 21.05'ten, 10 Kasım Cumartesi saat 09.05'e kadar 12 saatlik bir 'saygı nöbeti' tutacak.
Protokol üyeleri başta olmak üzere farklı meslek odalarından temsilcilerin de nöbet tutacağı 'Ata'ya Saygı Nöbeti' Nilüfer, Academy 1418 Kampüsü (19 Mayıs Mah. Egemenlik Cad. No: 96'da) gerçekleştirilecek.

Dört Mevsim'e Atatürk heykeli

Köşenizden uzun bir süre önce Nilüfer Belediyemiz'e bir talebimiz olmuş ve Ataevler bölgemizdeki Dört Mevsim/Yılmaz Akkılıç Parkımıza bir Atatürk heykeli veya büstü konulmasını istemiştik.
Nilüfer Belediyesi'nden köşenize gönderilen bu isteğimizle ilgili cevabi bir yazıda gerekli adımların atıldığını öğrendik.
Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey'e gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkürlerimizi sunar, heykelimizin bir an önce gerçekleştirilmesini rica ederiz.
Hürmetlerimizle..
Bölge sakini bir emekli öğretmen ve arkadaşları

Atamız ve Bursa Erkek Lisesi

Büyük önder Atatürk'ü bugün özlem ve rahmetle bir kez daha anarken şehrimizin tarihi eğitim kuruluşu Bursa Erkek Lisesi'nden yansıyan bir anekdota da yer verelim.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimiz'in ilk yıllarında birçok kez Bursa'ya da gelmişti.
Temenyeri bölgemizdeki köşkünde ikamet ettiği günlerde de Bursa Erkek Lisesi'nin tarihi binasında kendisini ziyaret eden bazı heyetleri kabul etmiş ve öğretmeni Nevres Bey'in sınıfında derslere girerek öğrencilerle de sohbet etmişti.
Bu nedenle Bursa Erkek Lisesi'nin şerefli tarihinde yaşanan bu onurlu olayda da Atatürk'ün imzası vardır..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.