Hava Durumu

Ramazan Bayramı'ndan bu yana bekleyip duruyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2017 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 08:38

"Geçit Mahallesi, Gönül Sokak sakinleri adına gazetenizdeki köşenize bu yakınmamızı yazıp gönderiyorum..
Geçen Ramazan Bayramımız'ın son gününde kazılan ve fotoğrafta görülen yolumuzun tekrar düzenlenip iyileştirilerek bir an önce asfalt dökülmesini beklerken BUSKİ tarafından yapılacak konektör döşemesinin gerektiği, ancak ondan sonra gerekli asfalt çalışmalarının yapılabileceğini öğrendik.


Fakat o tarihten bu yana mahallemize uğrayan kimseler olmadı.
Yağmurlarla birlikte yolun hali şimdilerde gönderdiğimiz fotoğraflarda da açıkça belli oluyor. Yolumuz adeta bir göl halinde.. Böyle giderse yağışlı bir mevsim içine girdiğimiz için her gün oluşan bu göl (!) içinden mi gelip geçmek zorunda kalacağız?.
Gerekli olan çalışmaların yapılması ve tamamlanabilmesi için gelecek Ramazan Bayramı'nı mı bekliyorlar yoksa?..

BUSKİ yöneticilerinin dikkatlerine sunuyor ve artık bu çileden kurtulmamızı bekliyoruz."
Saygılarımızla.." Berrin SARITUNÇ

O TV ekranları yoksa süs mü?..

"Yeni alınıp seferlere konulan Bursa Büyükşehir Belediye otobüslerinin içine konulan televizyon ekranlarının amacı nedir?
Çünkü hangi otobüste bir televizyon ekranı varsa o çalışmıyor veya çalıştırılmıyor.
Geçen yaz aylarında Antalya'ya tatile gitmiştik. Orada çalıştırılan tüm belediye otobüsleri ve kent içi minibüslerdeki televizyon ekranları devamlı yayın yapıyor. Yayınların içeriği de Antalya'nın doğal, tarihi ve turistik güzelliklerini kapsıyor. Alınmış olan reklam filmleri de belediyeye doğal olarak gelir temin ediyor ve para kazandırıyor.

Bursamız'ın da tarihi ve doğal güzellikleri çok.. Hazırlatılacak olan ve Bursa'nın özelliklerini ve güzelliklerini tanıtıcı filmler ve özellikle Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin (BURFAŞ, BUSKİ, BESAŞ gibi firmalardan) ve bazı özel şirketlerden alınacak reklamlarla Bursa Büyükşehir Belediyesi de belirli bir gelir temin edebilir hem de otobüslerin içindeki televizyon ekranları kapkara bir süs eşyası olarak durmaz.
BURULAŞ firması yöneticilerinin dikkatlerine sunuyorum. Saygılarımla.." Kübra S.

Nilüfer Hatun Caddesi çalışmaları bitmiyor

"Nilüfer ilçesi, Atevler bölgesi, Nilüfer Hatun Caddesi'nde BUSKİ'nin başlattığı bir çalışmada ana caddenin bir şeridinde asfalt zemin tamamen kazıldı ve kenarları da derin ve keskin bir şekilde kaldı.
Çalışma bir türlü bitirilemiyor.
Bu yüzden caddemizin tek şeridi gidiş geliş trafiğe açılmış durumda ama kavşaklardan dönüp karşı şeride geçerken bu derin ve keskin kenarları olan asfalt araçlarımızın lastiklerinde ve araç ön takımlarında olumsuz durumlar yaratıyor araçların altları da vuruyor..
Hiç olmazsa kavşaklardaki bu çukurlar ve asfalt kenarları geçici olarak toprak ve çakılla doldurulsa hiç sorun yaşamayacağız..
BUSKİ'nin çalışmayı yapan firmayı bu konuda uyarmasını saygılarımızla rica ediyoruz."
Semt sakinleri adına Edip AKÇAY

UEDAŞ'ın dikkatine

1)- 29 Ekim Mh. Uğur Mumcu Bulvarı üzerindeki birkaç sokaktaki aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor.

2)- 29 Ekim Mh. Turan Dursun Cad. 29 Ekim Taksi Durağı önünden giden dar yoldaki bölge çok karanlık. Aydınlatma direği dikilmesini bekliyoruz.

3)- Altınşehir Mh. Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'ndaki ada dönüşlü kavşak çevresinde bulunan bazı aydınlatma lambaları da uzun zamandan bu yana çalışmıyor ve burası çok karanlıklar içinde kalıyor.

UEDAŞ'ın belirttiğimiz sorunlara ivedilikle el atmasını rica ediyoruz." Bölge sakinleri

Cumhuriyet Bayramı sergisini kaçırmayın

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu tarafından '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' konulu resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Resim yapma konusunda eğitimler vermek ve önemli günlerde resim sergileri açma amacıyla çalışmalar yürüten Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' konulu resim sergisini Ördekli Kültür Merkezi'nde açtı. Geleneksel hale gelen serginin açılışına Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Şahin, Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile gönüllü ressamlar katıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Şahin, çalışma grubu üyelerine özverilerinden ötürü teşekkür ediyor ve Bursa Kent Konseyi olarak kültür ve sanat hayatına önemli katkılar yaptıklarını ifade ederek her zaman sanatçının yanında olduklarını belirtiyor..
Sergide, 28 sanatçının 29 eseri var. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı serginin bugün son günü. İzlemenizi öneririm..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.