Hava Durumu

Ramazan keyfi ve 'Yaren' ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2022 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2022 08:17

"Eski okul arkadaşlığımız olan mühendis ve kimyacı üç emekliyiz. Adana'dan iş için Bursa'ya gelen yakın dostumuz Müh.Fahir Bey 'Yaren Leylek'i' görmek istedi. Güzel bir ramazan keyfi olur dedik ve Eski Karağaç yollarına düştük. Ama şansımız yokmuş, göremedik.

Doğa harikası Uluabat Gölü çok kirli, perişan. Buna gerçekten çok üzüldük. Oysa burası turizm için bir hazine ama göl ekosistemi; kimyasallar, atıklar vb. gibi nedenlerle bitiyor..

Oysa Gölyazı ciddi şekilde korunmalı derken diğer bazı konulara da işaret edelim.

Gölde bölge turizmini destekleyecek saltanat kayıkları güzel bir gelişme..

Fakat bu tarihsel bölgede tarihi kalıntı şeklindeki yer yer yıkık durumdaki surların önündeki caddelerin zemini kilitli taş döşeli.

Yollara kayhan taşları döşense tarihsel görüntü daha da netleşir ve tamamlanmış olabilirdi.

Arkadaşlarla ortak görüşümüz bu oldu..

Ayrıca Büyükşehir eski Bld.Bşk.'mız Sn.Recep Altepe'nin bir projesi vardı. O da gölden açılacak bir kanalla Marmara denizine ulaşılacak ve burası yatların konaklayacakları bir marina olacaktı.

Tabii bu proje de raflarda. Şimdiki Bşk. Sn.Alinur Aktaş bu konu üzerine eğilebilir mi bilemeyiz?. Bizden anımsatması.

Saygılarımızla." -FAHİR, NEJDET, MUSTAFA  

xx

OKTAY BAŞKANA ÜÇ AY ÖNCE DE DUYURMUŞTUM..

"Yıldırım Bld.Bşk.mız Sn. Oktay Yılmaz Bey'e önem arzeden bir meseleyi arzediyorum. Bunu geçen yıl 6 Aralık'ta Erdal Abi köşesiyle yine duyurmuştum. Ama bir şey yapılmadı. Dikkat; Beyazıt Cad.ndeki yaya geçidinde tehlike var.

Trafik akışı çok olan ana caddeye resimde işaretlediğim noktaya yayalar için özel  yaya geçidi yapılmış.

Ama cadde ortasındaki yaya geçidini resmen kesen beton refüj öylece duruyor. Buradan karşıya geçmeye çalışan engelli, tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar, bebek arabalı anneler, pazar arabasıyla karşıya geçmeye çalışanlar ve bisikletliler çok zorluk yaşıyor.

Yaya geçidindeki beton refüjün kalkması gerek. İnşallah bana hak verirsiniz  Oktay Başkanım, herhalde bu iş dikkatinizden kaçtı.

Hürmet ederim." - HASAN HARCIOĞLU

xx

TEŞEKKÜR PANOSU

AKTAŞ'LAR YARIŞI- "Emek bölgesi sakinleri olarak Büyükşehir Belediyemiz'e teşekkürlerimiz var. Çünkü bölgemize Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi kazandırıldı. Bu tesis anne ve çocuklarımız için çok faydalı oldu. Büyük eksikti. Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Alinur Aktaş'a teşekkür ederken, bölgemize büyük emekler verip katkılar sağlayan rahmetli Bld. eski Bşk.'mız Sn. Yakup Aktaş'ı da saygıyla anıyorum.

Başkan Aktaşlar'ın hizmet yarışıdır bu. Emek'e çok emek veren, gece gündüz çalışan halkın sevgilisi Yakup Aktaş en verimli çağında vefat etti.

Onu da asla unutamayız. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun." -MUHAMMET K.

xx

PAZARTESİ YİNE BU KÖŞEDEYİZ...

Değerli okurlarım; köşemize gönderdiğiniz mail ve fotoğraflarla oluşan yazılarım bugün bu kadar.

Önümüzdeki pazartesi yine bu köşede buluşmak üzere herşey gönlünüzce olsun..Bana ulaşan ileti ve görselleriniz sırasıyla yayınlanıyor. Sorunsuz, sağlıklı ve başarılı günler dilerim.. - E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.