Hava Durumu

Sağ olasın Nazif Kaptan!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2017 04:51

"Son zamanlarda pek rastlayamadığımız güzel bir insanlık örneğinin kahramanlarına gazetenizdeki köşenizden teşekkür etmek istiyorum.
Geçtiğimiz 27 Mart 2017 sabahı saat 06.30 sularında Mudanya'daki Siteler Mahallesi, yüzme havuzu önündeki otobüs durağından Mudanya-Bursa arasında biz yolcuları güvenli bir şekilde götürüp getiren ve bu işi yaz kış, yağmur çamur, buz demeden cefakarca yapan şoför arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Öncelikle de 16 M 8021 plaka no'lu kaptan Nazif Kaynar beyefendiye çok teşekkürler. O sabah bu araca Diyanet Havuzu önünden bindim.

Yol güzergahındaki Opet ve Total'i geçip Mudanya Devlet Hastanesi Köprüsü'ne geldiğimizde aniden midem bulandı. Başım döndü, bayılmış ve istifra edip düşmüşüm.
Araç o sırada ful yolcu dolu idi.

Nazif Kaptan bu beklenmedik olay karşısında hiç tereddüt etmeden, paniğe kapılmadan aracını hemen Mudanya Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürmüş. Araçtan Nazif Bey'le birlikte iki yolcu inip beni hemen doktorlarımıza emanet etmişler.
O günden 1 Nisan'a kadar olan süreçte tedavimi sağlayan doktorlarımıza ve cefakar kaptan Nazif Kaynar Bey'e ve arkadaşlarına sonsuz teşekkürler ederim. Allah razı olsun. İyileştikten sonra da zaten kendisini gidip aradım buldum. Tanıştım ve ve teşekkürlerimi bizzat kendisine naklettim.. Allah, onları da kendileri gibi iyi insanlarla karşılaştırsın her zaman."
Kani Darcan

Alo, burası Yıldırım

"13/3/2017 köşenizde yayınlanan "Kentsel Dönüşümü Biz de Bekliyoruz" başlıklı, Teferrüç Mah.'nde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen okurun talebi Belediyemiz Kentsel Tasarım Md.'nce incelenmiştir.
Teferrüç Mah.'nin bir kısmı Belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm çalışma alanı sınırları içerisinde kalmakta ve kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir.
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld. Basın ve Halkla İlşk. Md.

Beşyol sanki savaş alanı!..

"Beşyol Kentsel Dönüşüm Alanı adeta bir savaş meydanını andırıyor. 1 yıl geçti alandaki kötü görüntüler bitmek bilmiyor.
Boş alan çöp-pislik yığını. Büyükşehir'den isteğimiz alanın temizlenerek tel örgüyle çevrilmesi ve kontrollerle atık atanların cezalandırılması.
Büyükşehir'in bu bölgedeki çalışmaları hızlandırması önemli ricamızdır."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Büyükşehir'den ciddi bir uyarı

Köşemizde sık aralarla yayınladığım okurlarımın yürüyen merdiven arızalarının konusundaki şikayetleri üzerine Büyükşehir Bld.'nden bir açıklama geldi.
Aynen şöyle:

***

"Bursaray istasyonlarında yaşanan yürüyen merdiven arızalarının, çocukların acil durum butonuna basması ve çocukların el bantları üzerine oturtulmasından kaynaklandığı tespit edildi. Yürüyen merdivenlerde ilgili denetimler artırılırken, merdivenlerin çalışmasına engel olanlar hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacak.
Bursaray istasyonlarında son zamanlarda sık yaşanan yürüyen merdiven arızalarıyla ilgili yapılan incelemelerde, sorunun acil durum butonlarına kasıtlı olarak basılmasından kaynaklandığı tespit edildi. Çocukların kasıtlı olarak acil durumuna basarak sistemi durdurduğu gözlenirken, bir diğer arıza kaynağının ise yine çocukların el bantları üzerine oturtulması olduğu gözlendi. El bantları üzerinde oluşan ağırlığın, motor azılarına yol açtığı saptandı.
Yürüyen merdivenlerin sağlıklı olarak çalışabilmesi için tüm yolcuların bu tür olaylardan kaçınması ve bu olaylara sebebiyet verenleri görevlilere bildirmesi istenirken, yürüyen merdivenlerin çalışmasına engel olanlar hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulanacak.

Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

691. fetih yıldönümü için üç ayrı tören var

Bugün Bursa'nın 691. fetih yıldönümü. Fetih yıldönümü nedeniyle 3 ayrı yerde törenler var. Törenlerin ilki Pınarbaşı'ndaki Fetih Kapısı'nda saat 10.30' da.
2. tören Tophane Şehitliği'de.. Burada Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri'nin ziyareti ve hazırlanan yörük çadırındaki davetten sonra 3. tören de Balabanbey Kalesi'nde yapılacak.
Törenlerde ayrıca mehter takımı, kılıç kalkan ekibi gösterileri ve folklorcular da yer alacaklar.
Yarın da Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Osmanangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fetih Şenlikleri programı başlıyor.
Şenlik 30 Nisan'a dek çeşitli yerlerde farklı etkinliklerle sürerken bu pazar sabahı da saat 6.00'da Osmangazi ve aziz şehitlerimiz için Ulucami'de mevlit okutulacak.
Etkinlik saat 13'te Karabalçık Mah.'ndeki geleneksel köy düğünü ile devam edecek.

Sabit duba yapılırsa

"Gri aracın olduğu yer Emek BursaRay İstasyonu engelli asansör geçişi yolu. Gün içinde defalarca orasını kapatıyor ve engelliler geçemiyor. Engelliler için düzenlenen kaldırımın iki yanına sabit duba yapılırsa zaten mağdur olan engelliler daha fazla zorlukla karşılaşmazlar diye ümit ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.