Hava Durumu

Sağ olasınız Halil Abi, elleriniz dert görmesin

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2017 04:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 04:18

"Bursamızın Küçük Sanayi bölgesinde inşaat halindeki bir camimiz var. Bu camide Türkiye'de ilk kez farklı bir çalışma yapılarak harikalar yaratılıyor.
Biz, Bursa Küba Cami müezzini İskender Koç ve Arifhan Cami müezzini Fahrettin Razi Yalçınkaya olarak tesadüf eseri bu cami inşaatıyla karşılaştık. Ve yapılan ilginç çalışmaları videoya alıp fotoğraflar çektik.
Fotoğrafları köşenize de gönderiyorum.

Fotoğrafları yayınlarsanız sevinirim. Tüm Türkiye görsün istiyorum. Cami hakkında açıklamam da şöyle olacak:
1- Cami tam kapasite ile beş bin kişilik oluyor.
2- Cami inşaatının yanına yaptırılan büyük, devasa bir ahşap doğrama atölyesi, caminin içinde kullanılacak olan tüm mobilyaları özenle üretiyor.Ahşap oyma eserler ise gerçekten muhteşem..
3- Ayrıca, cam sanatı işçiliğiyle oluşan panolar, dini yazılar da burada üretiliyor,
4- Bu çalışmaları de her gün büyük bir titizlikle yöneten ve gerektiği zaman da bizzat tezgahların başına geçerek ter köken kişi yoğun çalışmaları ve verdiği maddi ve manevi destekle takdir toplayan Dernek Başkanı Halil Abimiz'dir.

Sağ olasınız Başkan Halil Abi.. Elleriniz dert görmesin!."
İskender KOÇ -Fahrettin Razi YALÇINKAYA

Torunları sokağa mı atacağız?

"Bir gazete haberinde okudum. Ve şaşırdım kaldım. Bu nasıl zihniyettir anlayamıyorum?. Büyükanne maaşından söz ediyorum. Bu maaşların dağıtılacağı kişi sayısı neye göre kararlaştırıldı? Ve bu sayı her ilde de aynı değil. Ayrıca bildiğim kadarıyla sadece bir yıllık bir zaman dilimi içinde ödenecek. Ve de 0-3 yaş torunlar için.
Üç yaşından sonra torunları sokağa mı atacağız? Bir çocuk ilkokulu bitirene kadar bakıma muhtaçtır. Büyükanneler okula götürüp getiriyorlar her gün.
Gazetenizi düzenli okuyan biriyim, konuya olan yaklaşımıma lütfen köşenizde yer verin. Şunu da bildireyim; ben paranın peşinde değilim, benim torunum zaten 7 yaşında.. Ben haksızlığa yanlışlara dayanamıyorum."
Emine SAKA

Görükle'de adres sorunları var!..

"Görükle 5N.1K Facebook ve internet adreslerimizin esnaflarımızla yaptıkları "OYUN'A GİR" yarışmasıyla Görükle'de ikamet edenlerin mahallelerini bilmedikleri ortaya çıktı.
Sakarya Mahallesi'nin adı Görükle olmuştu. Yerel Yönetimler Yasası'nın değiştiği 2014 yılından önce Görükle Belediyesi, Sakarya ve Dumlupınar mahallelerinden oluşuyordu.
Belediye lağvedilip, mahalle adları ve sınırları değişti ama mahalle sakinlerinden yaklaşık %70'inin bundan haberi maalesef yok.
Yüzlerce öğrenci, esnaf ve yılların sakinlerine tek bir soru sorularak, Görükle'nin mahalle adlarını bilmeleri istendi. Elektrik, su, sabit telefon tedarik ve dağıtım firmalarının yıllardır güncelleme yapmayıp, adreslere gönderilen faturalarda eski mahalle adlarını kullanmaları verilen yanlış cevaplarda çok büyük etken oldu. Hatta internet arama motoru olarak bilinen Google bile güncelleme yapmamış. Faturadaki adreslerini güncelleyen tek kuruluş, Bursagaz.
Mahalle muhtarları ve Nilüfer Belediyesi'nin de neredeyse 60 bin nüfuslu Görükle'de eksik bilgilendirme yapmaları, Görükle'de yaşayanların %70'inin adreslerini yanlış bilmelerine yol açıyor
Her gün bu nedenle yaşanılan sorunların önüne geçilmesi için adres güncellemeleri derhal yapılmalıdır.."
Çevre sakini bir okur

İnegöl'de 'Ayyar Hamza'

"İnegöl Belediyesi Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla "Ayyar Hamza" isimli tiyatro oyununu büyük bir başarıyla sahneledi.
Baştan sona hareketli ve kahkaha dolu sahnelerin eksik olmadığı tiyatro oyunu ilçe halkından tam not aldı.
Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en güzel örneklerinden biri olan "Ayyar Hamza" (ayyar:hilekar,zeki) tiyatro oyununda Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi zenginliklerine zenginlik katmak amacıyla, oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye kalkışırlar.
Ama oğulları Sena Bey ve Nimet Bey sevdikleri bayanlarla "izdivaç" arzusundadırlar. Hamza ve Yaver'in de yardımıyla, babalarına türlü oyunlar oynarlar. Evlenmek istedikleri bayanlar da aslında Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi'nin küçük yaşlarda izlerini kaybettikleri kızlarıdır.
Yeşilçam filmlerini aratmayan bu tür rastlantısal gelişmelerden oğullar mutlu, babalar da "kârlı" çıkacaktır.
İnegöl Belediye Tiyatrosu'nun çeşitli kentlerde sergiledikleri oyunlar da büyük bir takdirle izleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.