Hava Durumu

Sağlık Ocağı bekledik ama otopark yapılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2018 08:23

"Umurbey Mahallesi'nde bulunan Umurbey Camii'nin arka duvarına yapılmış gecekondular 2016 yılında yıkıldı ve yıkılırken birçok ağaç da yok edildi.
Mahalle sakinleri olarak bu bölgeye bahçe içinde 'sağlık ocağı' yapılmasını ve hem muayeneye gelen insanların hem de namaza erken gelen insanların dinlenebileceği, ayrıca kediler için de barınakların konacağı bir yer olmasını beklerken Vakıflar'a ait olan boş alana 'otopark' yapılacağını öğrendik ve çok şaşırdık.
Yol zaten dar. Yapılacak otopark yüzünden sokakta yol iyice daralacak ve burası mahalle için büyük problem olacak.
1982 yılından beri bu mahallede oturuyorum. Bugüne kadar hiçbir belediye yöneticilerinin bu mahalleye gerekli ilgiyi gösterdiğine tanık değilim.
Ayrıca meydanda bulunan çınar ağacı ve caminin birçok ağacı da yenileme yapılırken kesildi. Cami bölgesinin orijinal hali bozuldu.
Keşke belediye biraz duyarlı olsa da buraya otopark yerine büyük eksikliği hissedilen 'sağlık ocağı' yapılmasına olanak sağlasa.
Çünkü; bağlı olduğumuz Sağlık Ocağı bu bölgeden çok uzakta ve çok tepelerde. Buraya gitmek için ya özel aracınız olacak ya da taksi tutmak zorundasınız. Yaşlı ve hasta insanların bunu yapması da zor ve çok masraflı oluyor.
İsteğimizi gazeteniz aracılığıyla duyurursanız çok seviniriz." - Umurbey Mahallesi sakinleri adına Abit KULLEBİ

Alo, burası Yıldırım

MEGAFONLULARA CEZA:-"6/7/2018 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizde yer alan 'Erkenden ve Kargalar Kahvaltı Bile Yapmadan!.' başlıklı, Beyazıt Mahallesi'nde megafonla seyyar satıcılık yapan şahıslardan rahatsızlığı konu alan okur şikayeti incelenmiştir.
Bunun üzerine Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Beyazıt Mah. ve civarında megafonla seyyar satıcılık yaptıkları tespit edilen şahıslar hakkında yasal işlem yapılmıştır.
Zabıta ekiplerince konunun takibine devam edilmektedir."

AĞIR KOKULAR:- "10/7/2018'de yayınladığınız 'Bu Ağır Kokular Lütfen Önlensin" başlıklı, Vatan Mah. Kenar Sokak'ta faaliyet gösteren bir işyerinin çevreye yaydığı kokudan duyulan rahatsızlığı konu alan okur şikayeti incelenmiştir.
Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müd. yazıda işyerinin adı ve açık adresi belirtilmemiş olmasına rağmen; bu sokakta kokuya neden olabilecek işyerlerine, gerekli önlemlerin alınarak sorun yaratılmaması konusunda gereken uyarıları yapmıştır.
Bilgilerinize sunarız." - Yıldırım Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü

Acil otoparkına acil çözüm gerek

"Bursa Uludağ Üniversitesi, Tıp Fakültesi acil otoparkı normalde 'acil getirilen' hastaların kullanımında ve maksimum iki saat süre ile kullanımı olmasına rağmen bazı kesimler tarafından günlerce kullanılmaktadır.
Burada otopark için görevlendirilen kişiler bu kurallara uyulmasını istedikleri zaman tepkilere, tahriklere, hakarete, tehditlere ve hatta darp olaylarına maruz kalsalar dahi yönetim bu personelin yaşadığı soruna çare bulamıyor.
Bu da yetmezmiş gibi kendilerine hakaret ve tehdit eden kişi hastanenin herhangi bir bölümünde görev yapan birini devreye sokup aracını günlerce otoparkta tutabiliyor.
Acil bir sağlık sorunu sonucu buraya getirilen hastaların yakınları otoparkta yer bulamadıkları için araçlarını oldukça uzak mesafelerde bırakarak hastalarını ya zorluklar içinde yürütmek ya da kucaklayarak veya sırtlayarak acil servise getirmek durumunda kalıyorlar.
Burada otopark görevlisi arkadaşlar da vatandaşlar ile yaşadıkları tatsızlıklar veya aldıkları tehditler ile zor durumda bırakılıyor.
Başhekimliğe bu konu aktarılmış olsa da hâlâ başhekimlikten gelen notlar ile araçlar içeride uzun süre kalabiliyorlar.
Buraya uzun süre park eden araçlar yüzünden acil için gelen araç sürücülerinin yaşadıkları sorun acilen çözümlenmelidir.
Saygılarımla.." - Zekeriya BAŞ

Alo, burası Osmangazi

DEMİRKAPI:-"13 Temmuz 2018 tarihli köşenizde 'Demirkapı Kentsel Dönüşüm Ne Oldu?' başlıklı bir okurunuza ait yazı yayınlandı..
Demirkapı Kentsel Dönüşüm projemize ilişkin hak sahipleriyle bilgilendirme görüşmelerini 9.7.2018 tarihi itibarıyla belediyemize ait Demirkapı Hizmet binasında başlattık.
Proje hakkında hak sahipleriyle görüşülüyor. Mevcut süreç içerisinde hak sahiplerinin de görüş ve önerileri dikkate alınarak bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." - Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Alo, burası Büyükşehir

O GÖL GİDERİLECEK:- "5.7.2018 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesi Erdal Özdür'ün 'Vatandaş Hattı' köşesinde yayınlanan 'Kavşak adeta göl gibi' başlıklı okur uyarı yazısı kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Yazıda '..Nilüfer ilçesi, Üçevler Mah. Dumlupınar Cad. yol ağzı her yağışta göl gibi oluyor..' denilmektedir.
Bahse konu, Nilüfer ilçesi, Üçevler Mah. Dumlupınar Cad. yol ağzında ve Küçük Sanayi Bölgesi kavşağında yağmur suyu ızgara yapım işi projelendirme aşamasında olup, projelendirme çalışmalarının tamamlanmasına müteakip gerekli çalışmalar başlatılacaktır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.