Hava Durumu

Sahil yolunda vızır vızır tehlike var!

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2021 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 08:08

"Mudanya'daki sahil yolu tatil günleri Bursalılar'ın ilgi odağı. İlçede sahil kenarında yayalar için yaptırılan geniş bir açık alan da var.

Büyükşehir Bld. bu alana 'bisiklet ve motorlu araç giremez' diye levha koymuş ama bu umursanmıyor. Birçok bisikletli burada tehlike yaratıyor.

Ayrıca; bu yetmezmiş gibi güzelim sahil yolunun her iki ucuna birer de bisiklet kiralama standı kurulmuş. Yani; 'bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?'.

Özel ve yayaya açık tutulan özel alanda bisiklete binmek dünyanın neresinde serbest?.

Çoluk çocuk yanımızdan vızır vızır ve hızla geçen bisikletlilerce kazaya uğramamak için cambazlık yapıyoruz.

'Vızır vızır bir tehlike' bu!.

Lütfen bundan Büyükşehir Bld. vazgeçip yasak uygulansın.. Üzücü bir kazada kim sorumlu olacak? Önlem alınması ricamızla." - H.D.

SOĞANLI'YA YAKIŞMIYOR

"Osmangazi Bld. Soğanlı semtini güzelleştirmek ve cazibe merkezi haline getirmek için toplu konut imarıyla gayret sarfediyor.

Fakat Hacı Bayram Cad.'nden geçen vatandaşlar (Soğanlı Bulvarı) Alemdar Mah. 3.Aktar Sk. girişinde orta refujun başlangıcındaki bu manzarayı görünce, yapılan gayretin devam edemediği görüşündeler.

İşte bunun nedenlerinden küçük bir örnek bu foto. Bulvara yakışmıyor. Dikkatlere saygıyla arzederim."

S.Lami GÜNDÜZ

İHTİŞAMLI CAMİMİZ VE ÇEVRE GÜZELLİĞİ

"Mihraplı Cami'nin (Osmangazi'de) önünde (sağda Mihraplı Park, solda Mihraplı Camii) yol ayrımı köşesinde çim ekili adanın güzelim yeşilliği yavaş yavaş ortadan kayboluyor ve yerine adeta kelleşmiş bir toprak zemin çıkıyor. Yağmurda da çamur deryası.

Yani; yeşil alan bazı yayaların geçit yolu olmuş. Bunu önlemek için ada çevresine telden sınır konmalı.

Önümüz; bahar. Osmangazi Bld.'den ricamız buraya gerekli çim ekimi takviyesi ile kelleşmenin önüne geçilmesi için önlem alınması. Çünkü; ihtişamlı camimizin çevre güzelliği de önem arzeder.

Mes'elenin ele alınmasını istirham ederim."

Fazıl ALAKAŞ

AMAN ZARAR VERMEDEN!..

"Nilüfer'de Altınşehir Mah.'ne girişte, Altınşehir BursaRay İstasyonu öncesi ana yol üzerinde konan bir uyarı işaret levhası şiddetli lodosta feci sallanıyor. Buradan geçen bir yaya veya araca zarar verebilir. Konunun tehlike yaratmadan ele alınmasını dileriz."

Bölge sakini bir emekli öğretmen

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.