Hava Durumu

Sanatçı avukat Sarıbay'dan 'Ah'

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2018 07:35

Mutlu bir tatil günü diliyorum değerli okurlar.
Bu haftaki pazar yazımızda Bursa Barosu'nun çok yönlü bir avukatını vitrinliyorum.
Bursa Barosu avukatlarından ressam ve müzisyen Tülin Sarıbay, Abhaz dilinde Türkiye'de yapılmış ilk albüm olan 'Rada'dan iki yıl sonra bu kez kendi bestelerinden oluşan 'AH' isimli albümünü pek yakında müzikseverlerin beğenisine sunuyor.
Bu ay çıkacak yeni albümde sözlerin çoğunluğu ve bestelerin tamamı kendine ait 12 şarkı var. 'Rada' isimli Türkiye'nin ilk Abahzca albümünü yapan sanatçı avukat Sarıbay bu kez kendi bestelerinden oluşan 'AH' isimli albümüne üç yıl süren titiz bir çalışma yaptı..
Abhaz kökenli bir sanatçı olan Sarıbay bu albümünün de büyük bir ilgi göreceğine inanıyor.
Profesör Doktor Ali Yaşar Sarıbay'la evli olan ve 1981 yılından bu yana Bursa'da serbest olarak çalışan ressam, müzisyen ve sanatçı avukatımız Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu, Grup Kafdağı, Grup Renk ve Grup Rengahenk'te korist ve solist olarak da bulundu.
Akordeon, mızıka, piyano, kemençe, ut ve bir Kafkas sazı olan 'çongur' gibi müzik aletlerini başarıyla çalabilen çok yönlü sanatçı ayrıca 'müzehhibe' denilen ve Osmanlı'ya özgü tezhip çalışmaları da yapan bir sanatçımız.
Sarıbay'ın 64 harfli ve telaffuzu çok zor bir dil olan Abhazca'yı iyi bilmemesine rağmen 3 yıl kril alfabesiyle çalışıp albümü kusursuz şekilde tamamlaması da büyük bir azmin eseri..
Tebrikler Sarıbay. Üstün başarılar.

Avustralya yolcularına
"Ekranıma ilginç bir araştırma geldi.
Seyahat edeceğimiz ülkenin gezilecek yerleri, tarihi yapıları, mutfağı, konaklaması ve dili ile ilgili muhakkak ön araştırma yapmak gerek.
Oldukça önemsiz olan kimi davranışlar başkalarının kutsalı, en kıymetlisi ya da öfke sebebi olabilir!
Madem misafir olup ülke ülke gezmek istiyoruz, o halde ev sahiplerinin geleneklerini öğrenmek gerek.
Örneğin, Avustralya'ya gidecek olanlar için önemli bir uyarı:
O ülkede taksiye yalnız binen öne otururmuş. Yani sizin orada özel bir şoförünüz yok!.
Avustralya'ya gittiniz ve muhtemelen seyahatinizin herhangi bir bölümünde taksi kullanmayı tercih ettiniz! Yalnız başınıza otelinize binmek için durdurduğunuz taksinin önünde, en kritik andasınız!
Öne mi binersiniz yoksa arkaya mı?
Yalnız başınızaysanız, ön koltuk da dolayısıyla boşsa; lütfen arkaya oturup nazik şoförünüzün kalbini kırmak yerine, yanına oturup yol arkadaşlığı edin!
Zira yalnızsanız ve geçip arkaya kurulduysanız, bu şoföre saygısızca davranmak oluyor.
Evet, Avustralya da nire, çok uzak.. Gitmek zor diyebilirsiniz ama hiç belli olmaz, belki bir gün yolunuz düşüverir o ülkeye de.
Aklınızda bulunsun..

Sohbete devam Gürsu'ya selam
Belediye başkanlarının vatandaşlarla kurduğu iletişim bu dönem oldukça farklı.. Başkanlar halkın dertlerini gerçekten büyük ilgi gösteriyorlar..
Gürsu Bld. Bşk. Mustafa Işık, halk gününde ilçe halkının talep ve önerilerini dinlerken işte böylesi ilginç görüntüler de oluşuyor..
Belediyede düzenlenen halk günlerinde vatandaşları makamında ağırlayan Başkan Işık, "Her fırsatta hemşerilerimizle bir araya gelerek Gürsumuz için beklentilerini dinliyoruz. Bunun yanında halk günlerinde de belediyemize gelerek görüşmek isteyen vatandaşlarımızla görüşerek talep ve önerilerini dinliyoruz. Taleplerine anında çözümler üretirken ilçemiz için önerilerini dikkate alarak hizmetlerimizi yönlendiriyoruz" diyor.
Evet, güzel Gürsu'ya selam, sohbetlere devam!..

Yeni çıkan bir kitap
'İSTANBUL BATAKHANELERİ':- Uzun yıllar basın mesleğine emek vermiş olan ünlü gazeteci Adnan Veli, İstanbul'un kumarhane, bar-pavyon gibi mekanlarında yaptığı gözlemleri ve anılarından oluşan bir romanı 'İstanbul Batakhaneleri' isimli kitapta okurlarıyla buluşturuyor.
'Ve Yayınevi' tarafından hazırlanan kitapta yakın geçmişteki İstanbul'daki eğlence yaşamı ve yaşanan ilginç olaylar akıcı bir dille anlatılıyor.

Pazar neşesi
'HOCA NASRETTİN'DEN': Bir grup komşusu Nasrettin Hoca'ya cami çıkışı sormuşlar: "Hocam, siz iyi bilirsiniz cenaze töreninde bir tabutun neresinde gitmek gerekir?" Nasrettin Hoca hiç durur mu; başını iki yana sallayıp kızgın bir halde yapıştırmış hemen cevabı:
"İçinde gitme de neresinde gidersen git ahbap!."
(Teşekkürler Ali Ragıp BIÇAKÇI)

Özlü sözler
"Sevmesem yaşadığımı duymuyorum. Sevsem, yaşamaktan yoruluyorum." - Ruşen EŞREF
"Sevmenin sınırı olmaz. Her şeyi kucaklayabiliyorsam ve onu acıtmışsam bile ne önemi var?." - Albert CAMUS
"İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten de korkuyor."- SHAKESPEARE
"İşin başında düşünmek için harcanan zaman gecikme sayılmaz".- ECLESİASTİCA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.