Hava Durumu

Sanatçı avukatımız çini sergisi açtı

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2019 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 07:16

Bursa Barosu avukatlarından Tülin Sarıbay, hukuk alanındaki çalışmalarının yanı sıra sanat etkinliklerinde ve mutlu bir evliliğin yanında bir koltukta adeta 14 karpuz taşıyan bir kadın.
Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Ali Yaşar Sarıbay'la evli olan ve Boğaziçi Üniversitesi'nde psikoloji oğlu Doçent Dr. Selahattin Adil Sarıbay'ın da
İngilizce bestelerini Prag'da albüm yaptığı sanatçı avukatımız, önce resim çalışmalarıyla ünlendi. Daha sonra tezhip sanatında göz nuruyla oluşturduğu özenli çalışmalar yaptı.
Müzik alanında da dikkat çeken Sarıbay, özel konserlerde solist ve korist olarak güzel sesiyle dinleyenleri büyülüyor. Akordeon,ut, kemençe, piyano, Kafkas sazları icrasıyla da dikkat çekerken söz yazarı ve besteci olarak da güzel eserlere imza atıyor. Kendi besteleriyle oluşan iki albümü de var.


Tülin Sarıbay, şimdilerde de gönül verdiği sanat alanlarında farklı bir çalışma ile dikkat çekiyor.
Çizim Fabrikası'nda Hasan Hüseyin Çiçek'in yanında öğrendiği çini sanatının en güzel örneklerini üretirken, meydana getirdiği eserlerini de geçenlerde Baro'nun Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde sergiledi.
Büyük beğeni toplayan çiniler nedeniyle tebrik yağmuruna tutulan Sarıbay, 'çini sanatı çok farklı bir uğraş. Sanatsal çalışmalarım yoğun meslek yaşamımın tüm yorgunluklarını üzerimden alıyor" diyor..
Sanatçımıza aman nazar değmesin diyor ve başarılar diliyorum.

GELENEKSEL GEZEK GELENEKSEL YELEK

Bursa'ya özgü olan ve 600 yıllık bir tarihi geçmişe sahip 'gezek' eğlenceleri geleneği sazlı-sözlü ve güzel sohbetlerle yaşatılmaya devam ediliyor.
Bursa Dostluk Gezek-Derneği de bu geleneği yaşatan öncü sivil toplum örgütlerinden biri..
Bursa'da tanınan saygın işadamı, hekim ve avukatların oluşturduğu Bursa Dostluk Gezeği'nin son üyelerine Dostluk Gezeği'nin geçen hafta Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Yaşam Kültür Müzesi olarak düzenlenen Pınarbaşı'ndaki Hasan Eşref Efendi Konağı'ndaki programı sırasında törenle 'geleneksel yelek' giydirildi.
Dostluk Gezek-Dernek Başkanı Ömer Lapacı ile birlikte özel yapılmış yelekleri 'hayırlı dlsun' dilekleriyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ahmet Yıldız giydirdi ve daha sonra saz arkadaşlarının refakatinde bir de solo şarkı söyledi.
Hicaz faslının seslendirildiği gezek programı solo şarkılar ve gezek duasıyla sona erdi.
Geleneksel gezeğin geleneksel yeleğine sahip olan ve müziğe gönül veren yeni üyelere hayırlı olsun.
Gelenekleri yaşatmak ne kadar güzel..

'DÜNYA SU GÜNÜ' İÇİN

Büyükşehir Bld. ve İl Milli Eğitim Müd.'nce, ilkokullarda '22 Mart Dünya Su Günü' nedeniyle, su kullanımı ve canlıların yaşamındaki önemi bir etkinlikle öğrencilere anlatıldı.
Yıldırım, Emir Koop. ve Gazi İlkokulu'ndan 173 üçüncü sınıf öğrencisine Hayvanat Bahçesi eğitim salonunda bir konferans verildi. Sonra da Hayvanat Bahçesi'ni Bursa'ya kazandıran Büyükşehir Bld. eski başkanlarından Erdem Saker, suyun doğadan evlerimize kadar uzanan yolculuğunu öğrencilere anlattı.


Konferansın ardından, kurak bölgelerdeki insanların suya ulaşma ve evlerine getirme hissini yaşamak adına gölden su doldurup bir müddet su taşıyan öğrenciler daha sonra Hayvanat Bahçesi'ndeki fok ve penguenleri beslediler.Dünyanın su miktarına oranla, insanların tüketebileceği suyun az olduğu vurgulanan etkinlikte öğrenciler su kullanımında israf etmeyeceklerini söylediler.

GÜZEL SÖZLER

*- "Hayatına doğru anda gelen yanlış insana gösterdiğin toleransı, yanlış zamanda gelen doğru kişiye göstermedikçe sürekli üzülen sen olursun."
*-"Herkes geceyi beraber yaşar ama herkesin karanlığı farklıdır."
*- "Tek kelime kararını, tek duygu yaşamını, tek bir insan seni değiştirebilir."
*- "Mutluluğu hayatındaki tüm kişilerle paylaşabilirsin ama acıyı paylaştığın kişiler özel olmalı."
*- "Fırtına ne kadar şiddetli olursa olsun, martı sevdiği limanı asla terk etmez."
(Derleyen Sena ERKAN'a teşekkürler)

PAZAR NEŞESİ

'ŞAKACI PİLOT:- "Devamlı şaka yapmasıyla ünlenen bir pilot iniş yaparken, her seferinde kuleye:
"Bilin bakalım ben kimim?" diye sorarmış. Kule görevlileri de buna çok sinirlenirmiş.
Bir gece pilot yine iniş yapmaya hazırlanırken:
"Bilin bakalım ben kimim? diye sorunca kuledekiler de hemen ışıkları söndürmüşler ve:
"Bil bakalım pist nerede?" diye karşılık vermişler..
(Teşekkürler Sedat M.)

YENİ BİR KİTAP

'YALNIZLIĞIN YARATTIĞI YAZAR SAİT FAİK':- Türk edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Sait Faik Abasıyanık hakkında yazılan kitaplardan birini de Nedim Gürsel titiz bir çalışma ile oluşturdu..
Doğan Kitap'tan yayınlanan kitapta yazar Gürsel, ünlü yazarın eserlerini detaylarıyla inceliyor ve Sait Faik Abasıyanık'ın itiraf edemediği büyük aşklarını yaşadığı yerlere de değiniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.