"Güzel Bursa'mız tarihi eserlerle dolu. Nostaljik çeşmeler ayrı bir özellik taşır. Örneğin Sarıca Sungur Mahallesi'nde aynı ismi taşıyan mescide ait tarihi çeşmeye dikkat çekiyorum.
Osmanlı döneminden bu yana bölgenin bilge ismi rahmetli Sarıca Sungur'un adı halk arasında Şangır Şungur'a dönüştüğü için semt bu adla anılır olmuş. Mevcut çeşmelerin muslukları da çok enteresan. Bu musluklar çevrilerek açılmıyor. Dışa doğru çekilince sular akmaya başlıyor.

Ama bu madeni sarı pirinç alaşımıyla yapılı ilginç musluklardan birinin yerinde artık yeller esiyor. Birileri mi aldı götürdü, yoksa hızla çekip kökünden mi kopardılar; bilinmez?.
Nostaljik bir yapıya sahip musluklar bilinçsizce kullanıldıysa veya çekerek kuvvet denemeleri (!) yapıldıysa yazık, günah!..
Şangır Şungur çeşmesi ile lütfen ilgilenin ilgili sayın yöneticiler...
Antika görünümlü musluklar için koruyucu birer aparatın konulması çok yerinde bir uygulama olacaktır!." -Öğretmen Bekir YILMAZ
TEBRİKLER ABDURRAHMAN
"Gazetenizin 25 Kasım tarihli internet haberlerinde okudum. Abdurrahman Al isimli BBOİ şoförü servis sırasında aracındaki bir yolcunun aniden rahatsızlanması üzerine insiyatifini kullanarak hiçbir yerde durmadan büyük bir süratle onu hemen en yakın hastaneye götürüp yolcuyu yaşama döndürmüş.
Haberi okurken gözlerim doldu. Günümüzde hala böyle duyarlı insanların bulunması beni gerçekten mutlu etti. Kendisini kutlamak için değerli köşenize ulaşmak istedim. Teşekkürler BBOİ kaptanı Abdurrahman. Her zaman yolun ve şansın açık olsun kardeşim." -Emk.Bankacı Gündüz ALEMDAR
BBOİ BİZLERİ 700 METRE YÜRÜTME!..
"Demirtaş, Sakarya Mahalle sakinleri olarak köşenizde yayınlanan sorunlara ilaveten bir dileğimiz daha var.
O kadar talep etmemize ve ilgili masalara yazmamıza rağmen, bölgemizden şehir merkezine direkt ulaşabileceğimiz otobüs hattı bile tahsis edilmedi.
17/D hatlı otobüsümüz tek hat, balık istifi olarak yolcu taşımakta vede otobüs durağına ulaşabilmemiz için yağmur altında 700 metre yol yürümek lazım. Artık bu işe bir çözüm istiyoruz, hizmet istiyoruz " -Şakir ŞEKER
ZEYTİNYAĞI VE MÜTAREKE'DEN SONRA ŞİMDİ DE MÜBADELE
"Merhaba; size Londra'dan yazıyorum.
Eski bir Bademli Köyü sakiniyim. Doğduğum bölgemizdeki gelişmeleri uzaktan da olsa internet köşenizden kıvanarak izliyorum.
Dostlarımın verdiği bilgilere göre, Mudanya'mız, Mütareke Binası ile tarihi bir değer kazanırken, ilçeye bağlı Tirilye Bucağı da Zeytinyağı Müzesi'nden sonra şimdi de açılmasına karar verilen 'Mübadele Müzesi' olarak tarihsel değerini katlamaya hazırlanıyormuş.
Mudanya Belediye Başkanı Sn.Deniz Dalgıç'ın çabasıyla bölgeye kazandırılan Zeytinyağı Müzesi'nden sonra hazırlıklarına devam edilen Mübadele Müzesi de tarihi Tirilye Hamamı'nda yerli ve yabancı turistlerin görüşlerine açılacakmış.

Genel ve tarihi çizgileri korunarak müzeye çevrilecek olan Tirilye Hamamı Mübadele Müzesi içinde sergilenecek olan mübadele yıllarına ait çeşitli metaryallerin de müzede değerlendirilmesi amacıyla gerekli olan girişimler sürdürülüyormuş.
Sn.Başkan Dalgıç'ı kutluyorum." -Kemal A.DOĞAN / İng.