Hava Durumu

Sanki sarımsaksız mantı!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 08:13

"Büyükşehir Bld. ana arterlerde yeni kavşak düzenlemesi, yeşil alanlar ve bordür yenilemeleri yapıyor. Güzel oluyor. Ama bu güzellikler kısa zamanda bozuluyor. Berbat oluyor ve hani denir ya 'sarımsaksız mantı'ya dönüyor.

Kavşak kafi gelmiyor, araçlar bordür taşlarını yerle bir ediyor. Tanık olduğum iki ayrı yerin durumuna eklenecekler de çok.

Fotolar:

1- Çekirge, ZÜbeyde Hanım Doğumevi taksi durağı onu.

2- İzmir yolu FSM otobüs durağı önü. Ne bordür kalmış ne de kaldırım.

Saygıyla." Oğuz İNAL

BİR ÖRNEK

Değerli okurlarım;

Bu ilginç görüntü de okurum Sn.Dinçer Özer'den geldi.

Bugünkü yazılarımı hazırlarken manşete taşıdığım okurum Oğuz İnal'ın yazı ve fotoğraflarına ek. Hemen hemen ikisi de aynı konuda. İki ayrı yazıyı aynı gün yetkililerin dikkatine sunuyorum.

Bu bölümde Sn. Dinçer Özer imzalı fotoğraf ve notlar var. Görüntü; FSM BursaRay İstasyonu'nu geçtikten sonra İzmir yolunun hemen altında kalan Hasvak Sağlıklı Yaşam Parkı'ndan.

Burası yapılan çevre düzenlemesiyle çok güzel olmuş. Parkı sınırlayan halat da bana ilginç ve sevimli geldi. Ama ha yıkıldı, ha yıkılacak!..

Böyle sevimli güzellikler yaratıldıktan sonra gerekli bakım, onarım yapılmayınca gelin de bu durumlara şimdi Oğuz Bey'in 'sarımsaksız mantı'(!) benzetmesine katılmayın.

Okurum Oğuz İnal haksız sayılmaz yani?

KÖPEK SÜRÜLERİ ÇOK TEHLİKELİ

"Bugün (28 aralık saat 11.40). Az önce ilaç almaya gittim. Eczaneden dönerken büyük korku yaşadım, hemen size yazıyorum. Çünkü çok büyük ve dokuz-on tane başıboş dolaşan köpek sürüsü ile karşılaştım.

Peşin peşin söyleyeyim; ben bir hayvanseverim. Fakat böyle büyük köpeklerle oluşan bu sürü üzerime doğru geldi. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok korktum. O sırada durumu gören ve aracıyla geçen bir vatandaş durdu ve köpekleri kovalayınca sorun kalmadı.

Köpeklerin hepsinin kulakları barınak tarafından küpelenmiş. Korkunç bir manzaraydı bu. Küçük çocuklar böylesi bir sürüyle karşılaşsa rüyalarına girer korkuyla uyanır.

Önerim; barınakta kulaklarına küpe takılan köpekler başıboş halde niye tekrar en kalabalık semtlerin ortasına bırakılıyor?. Hayvanlar kesinlikle zarar verilmeden barıkakta tutulsun.

Bu hadiseyi yaşadığım adres şu:

Nilüfer, Atavler Mah. Dört Mevsim Parkı yan tarafında yanyana yeni açılan dört eczanenin olduğu bölge.

Lütfen bu tehlikeli manzaralar yaşanılmasın. Önlem alınsın.

Büyükşehir ve Nilüfer Bld.'nin dikkatine önemle sunuyorum." S. Tuğçe YILDIRIM

TOPUKLARIMIZ KIRILMASIN!..

"Cumhuriyet Cad. tramvayı seferden kaldırıldı ama raylar öylece duruyor.

Caddeye döşenen rayların kenarlarındaki boşluklar biz topuklu ayakkabı giyen hanımlara sürpriz tehlikeler yaratıyor. Çünkü bu boşluklara farkında olmadan dalgınlıkla bastığınız an ayakkabı topuklarının kırılma ihtimali yüzde 99 desem yeridir.

Bu benim dün başıma geldi ve çalıştığım daireye giderken az daha topuğumu ray boşluğuna bırakacaktım. Problem dikkate alınırsa biz hanımlar için çok iyi olacak. Saygılar." Gül-Seren

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.