Hava Durumu

Sapsarı toz bulutları bir yakınma, bir yanıt

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 07:35

Merhaba değerli okurlarım;
Kısa bir tatil sonrası tekrar beraberiz.
13 Haziran günü yayınladığım bir okur yakınmasına paralel dün bir şikayet daha aldım. Ve hemen ardından bu yakınmalara Nilüfer Belediyesi'nden de kısa bir yanıt geldi.
Önce bu yakınmanın özeti, sonra da söz konusu yanıt:

"Altınşehir Mh. Muammer Aksoy Cad.nde, Haskent Sitesi doğusundaki 322. Sokak'a Nilüfer Bld. asfalt yapacağını duyurdu ve şubat ayında sarı renkli stabilize malzeme serdi. Ama beş aya yakın bir zaman geride kaldı asfalt dökülmedi.
Aynı sokak yanındaki geniş bir kamu alanında geçen yıl ortalarında özel bir okul kamyonlar dolusu sarı stabilize malzeme döküp burasını da okulun servis araçları otoparkı yaptı.
Bu yüzden araçların giriş çıkışlarında bu alandan anormal derecede toz bulutları kalkıyor. Bu durumdan rahatsızız. Evlerimizin içi sarı tozla doluyor. Kapı, pencede açamıyoruz.
Nilüfer Bld.'nin dikkatine sunuyor ve bu çileden kurtulmayı bekliyoruz."
Çevre sakinleri

Evet, sorunun 'özeti' böyle.
Ve şimdi de bu yakınmaya Nilüfer Bld.'nden gönderilen yanıtı okuyalım:

"Sayın Erdal Özdür,
13.06.2018 tarih ve 'Bayram temizliği ve sapsarı toz bulutları' başlıklı yazı tarafımızdan incelenmiş ve Nilüfer ilçesi, Altınşehir Mahallesi 322. Sokak'ın bulunduğu alanda plan değişikliği yapılmış olup, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından plan onaylanınca gerekli çalışmalar tarafımızdan yapılacaktır.
Bilgilerinize sunar, size ve vatandaşımıza ilgisinden dolayı teşekkürler ederiz."
Nilüfer Belediyesi

Çok gürültü yapan makine
"Osmangazi ilçesi, Küçükbalikli Mah. Sanlı Cad. Konyalı Sokak. No:13'teki bir metal ağırlıklı işyerinde yapılan çalışmalar sırasında çok gürültü çıkıyor.
Sabahın çok erken saatlerinrde makine çalıştırılıyor ve bebeğimiz uyanıyor. Hastalarımız, yaşlılarımız ve gece vardiyasından dönen ve istirahate ihtiyacı olanlar sabah erkenden bu müthiş gürültüyle uyanıyorlar.
Yerleşim alanlarında bu tür işyerlerinin çalıştırılmasını anlamış değiliz.
Zabıta teşkilatı yetkililerinden ricamız bu işyerinin sahiplerine gierekli uyarıda bulunması ve gürültü yapan makinenin biraz geç saatlerde çalıştırılması..
Önemle rica ediyoruz."
Sokak sakinleri

Osmangazi'nin dikkatine..
"Bizler Osmangazi ilçesi Yeniceabat Mahallesi (Köyü) sakinleriyiz. Bölgemiz sakinleri, tarım ve meyvecilikle geçimini sağlıyor.
Son zamanlarda olumsuz geçen hava şartları yüzünden meyve bahçelerimize ulaşımın sağlandığı yollarımız çok bozuldu. Toprak zeminli yollarda anormal derecede çok derin çukurlar meydana geldi.
Bu yüzden bahçelerimize araçlarımızla, traktör ve römorklarımızla girip çıkamıyoruz. Traktör ve römorlarımızla devrilme tehlikesi yaşanıyor.
Çevremizde bulunan diğer köylerdeki meyve bahçeleri ve tarım alanlarına ulaşım yollarında Osmanngazi Belediyesi ekipleri iş makine-leriyle gerekli düzeltmeleri yaptılar ama bizim Yeniceabat Mahallemiz'e bu hizmet nedense yapılmadı. Çok güç durumda kalıyoruz.
Yaşanılan durumu Osmangazi Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Dündar'ın dikkatlerine sunuyor ve gerekli iyileştirme çalışmalarının Yeniceabat'ta da acilen yapılmasını saygılarımızla rica ediyoruz."
Yeniceabat sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU
Yıldırım Belediyesi'ne

"23 Mayıs 2018 tarihli sayfanızda Gökdere, Somuncubaba Parkı'nın bakımsızlığı ve kırık dökük hale gelmiş oturma gruplarıyla ilgili olarak yaptığımız uyarı sonrası Yıldırım Belediyesi buna büyük bir duyarlılık gösterdi ve çevre düzenlemesi yaptıktan sonra tüm oturma banklarını da yeniledi.
Bundan dolayı Yıldırım Mahallesi sakinleri olarak gazetenize, size ve Yıldırım Bld.'e teşekkür ederiz.Saygılarımızla.."
Hasan HARCIOĞLU

Simsiyah egzoz dumanı
"Önceki gün, akşam üzeri aracımla Organize Sanayi Bölgesi'nden geçiyordum.
Camında bir fabrikanın adı yazan beyaz renkli ve 16 ASV 59 plakalı bir minibüs de sanayi bölgesinden çıktı.. Belli ki fabrikanın personeline servis hizmeti yapıyordu.
Fakat ne var ki, bu aracın egzozundan çıkan dumanlar seyrettiği her yeri kara dumanlar halinde bırakıyordu.
Belli ki fazla kilometreden aracın motorunda olumsuzluk vardı. Hem çıkardığı simsiyah egzos dumanlarıyla trafik akışını tehlikeye sokan, hem de havamızı kirleten bu servis aracı nasıl oluyor da MOBESE kayıtlarında görülmüyor ve cezası verilmiyor?. Kaldı ki, bu aracı o fabrikanın yönetimi nasıl çalıştırabiliyor?.
Şehrimize duyarsız kalmamak için bu tip araçların ve sürücülerinin gerekli cezalara çarptırılması gerektiğini düşünüyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.