Hava Durumu

Sayın Dündar Yeniceabat biraz ilginizi bekliyor...

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2018 09:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 09:26

"Osmangazi ilçesi Yeniceabat Mah. (Köyü) sakinleriyiz. Bölgemizde, tarım ve meyvecilik yapılıyor.
Son zamanlarda olumsuz hava şartlarıyla meyve bahçelerimize ulaşım sağlayan yollar çok bozuldu. Toprak yollarda anormal derecede çok derin çukurlar oldu.
Bu yüzden bahçelerimize araçlarımızla, traktör ve römorklarımızla girip çıkamıyor, traktör ve römorklarımızla devrilme tehlikesi yaşıyoruz.
Çevremizdeki diğer köylerde meyve bahçeleri ve tarım alanlarına ulaşım yollarında Osmangazi Bld. ekipleri iş makineleriyle düzeltmeler yaptı, çakıl döşendi ama bizim Yeniceabat Mahallemize bu hizmet nedense yapılmadı. Güç durumlardayız.
Bu konuda geçen 21 Haziran'da sizlere gazete köşesinden yine seslenip ilginizi beklemiştik. Gelişme olmadı. Bu defa çektiğimiz fotoğraflarla sorunu anlatmak istiyoruz.
Yaşanan durumu siz Sn. Bşk.'mız Mustafa Dündar'ın dikkatine sunuyor ve gerekli iyileştirme çalışmalarının acilen yapılmasını saygıyla rica ediyoruz." - Yeniceabat sakinleri

16 M 00121 sürücüsüne teşekkür

"11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 11:00 bularında Nilüfer, Ataevler bölgesindeki pazaryeri önünden bindiğim 16 M 00121 plakalı 9/D Halk Otobüsü'ne ileriki durakların birinden genç bir kadınla kızı da binmek istedi. Ama bölgenin yabancısıydılar. Çünkü genç kız daha binmeden şoföre 'Pazarın yanından geçiyor mu?' diye sordu.
Otobüsün orta yaşlı, esmer şoförü 'geçiyor kardeşim' dedi. Yola devam ettik. Otobüs Gazi Caddesi'nde pazaryerine yaklaşırken şoför son derece efendi bir şekilde 'siz herhalde sosyete pazarı denilen pazaryerine gideceksiniz. Bu pazar, bu adla bilinir. Siz bu durakta ineceksiniz' diye kibarca uyarıda bulundu.
Otobüs durağa yanaşınca şoför, 'şu yandaki yoldan biraz yürüyün hemen karşınızda pazaryerini bulacaksınız' diye açıklama da yaptı.
Şoförün hemen arkasında oturduğum için konuşmaları rahatça duyuyordum.
Kadın otobüsten inerken şoförün omuzuna hafifçe dokundu ve 'sağ ol kardeşim. Keşke tüm sürücüler sizin gibi olsa. Teşekkürler, yolunuz açık olsun' dedi.
Doğrusu şoförün son derece centilmen bu tavrı ve yolcunun jesti beni çok duygulandırdı. Özlediğimiz durumlar bunlar. Çünkü Halk Otobüsleri'nde bu gibi yaklaşımlarına pek rastlanmıyor.
Şoför kardeşimi ben de kutluyor ve örnek olmasını diliyorum." - K. Hüseyin ÇAKIRCA

Ataevler ve kentsel dönüşüm sorunları

"Nilüfer, Ataevler'de oturuyorum. Mahallemizde yaklaşık 1-2 yıldır yoğun bir kentsel dönüşüm faaliyeti var.
Bunun deprem gerçeği olan ilimizde olumlu ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Fakat bu faaliyet sürerken mahallemizde bazı olumsuzluklar oluştu.
Zaten il ve ilçelerimizde özellikle Ataevler Mahallemiz de yol çok kalitesiz durumda. Neredeyse tüm cadde ve sokaklar (ben 16 yıl önce bu mahalleye taşındım) geçmişte çok daha iyiydi.. Çünkü zaman içinde tüm sokaklardan fiber internet hatları geçirildi. TELEKOM, BUSKİ vs. sokakları kazdı. Kalitesiz asfalt yamaları yapıldı. Şimdi de kentsel dönüşüm için hafriyat ve beton mikserleri yollara beton artıklarını döke döke seyrediyor..
Geldiğimiz noktada emin olun mahalemizdeki yollar belediyemizin dediğinin tersine bizleri bu gidişle 'gülümsetmeyecek'.
Bütün yollar daraltıldı, yama yapıldı (ama kasis gibi) engebeli. Rögar kapaklarının bir kısmı yol düzeyinin üzerinde veya altında kalmış.
Emin olun köy yolları bile şu anda bazı mahalelerimizdekilerden daha iyi. Maalesef Büyükşehir ve Nilüfer Bld.'miz bölgemizi adeta kaderine terk etti.
Son olarak Nil Sokak'tan geçen ve mahalemizden Heykel'e giden tek otobüs olan 9/D hattını da kaldırdılar. Kentsel dönüşüm var ama buralarda da binlerce yaşayan insan var.
Bu konuda Büyükşehir veya Nilüfer Bld. kim bakacaksa bu konularla ilgilensin diye bekliyoruz.
Yakında belediye seçimleri var. Herhalde bizlerden oy isteyecek olanlar bu konularla ilgilenirler. - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Alo, burası Büyükşehir

'2019 PROGRAMINDA':- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 03 Temmuz 2018 tarihli 'BUSKİ'nin dikkatine' başlıklı konu, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Söz konusu yazıda 'Osmangazi Demirtaş Bölgesi 305. Cadde her yağmurda garajımıza sular doluyor. BUSKİ'den gereken rögarın acilen yapılmasını rica ediyoruz' denilmektedir.
Belirtilen bölgede yağmur suyu hattı çalışması 2018 yılı yatırım programında bulunmamakta olup, 2019 yılı yatırım programında değerlendirilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. - Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Başk.

Tehlikeli delinatörler

"Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin arka tarafından Armutköy'e doğru giden yolda köprüyü geçince hurdacının önüne konulan delinatörler yolu daraltıyor. Delinatörlerin konulduğu yer tam dönüş noktası ve burası da neredeyse kör bir nokta.
Çünkü, tam dönüş yapıldığı anda yol aniden daralıyor. Delinatörler de yol çizgisinin içine doğru konulmuş. Kontrolsüz dönüşlerde araçların çarpışma ihtimali çok yüksek. İlgililer tarafından yeni bir düzenleme yapılırsa çok iyi olur.
Teşekkürlerimle." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.