Hava Durumu

Şehir merkezimize biraz farklı bakılması gerek

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 07:38

"Tarihi yapı ve öğelerle dolu Bursa'nın şehir merkezindeki Ulucamii, Orhan Camii, Tophane Meydanı, tarihi çarşıları, yapıları ve türbeleri, hanları ile resmen bir kültür mirası şeklindedir..
Bursayı ziyarete gelen yabancı turist grupları, binlerce yerli turistin alışveriş yaparak çarşılarımıza ve Bursa'ya katmadeğer sağladıklarını görüyoruz.
Şehir merkezine sık giden ve bölgenin tarihi dokusu içindeki farklı atmosferini doyasıya tatmayı seven bir kişiyim.
Bu itibarla şehir merkezindeki bazı aksaklıkların giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin, gerek Ulucami çevresinde, gerekse Tophane'ye çıkış rampasında kurumuş ağaçlar kesilmiş. Ama toprakla buluştukları kök kısımları dışarıda kalacak şekilde adeta kaderine terk edilmiş.
Sayın yetkililerin bu güzel ve tarihi merkezi farklı ekiplerle farklı zamanlarda gözlemlemelerini ve şehir merkezini sonradan yapılan binalar açısından dış mimari düzenleme projelerinde olduğu gibi daha güzel ve uyumlu hale getirmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Bu açıdan bakıldığında sökülen ağaçların yerlerine daha gür şekilde yeşillik kazandıracak ağaçlar, geniş kaldırımlı yerlere de oya vb. ağaçlar dar kaldırımlı alanlara dikilebilir.
Şehir merkezimize bu gözle ve farklı şekilde bakılmasını ve eksiklerin giderilmesini rica ederim.
Saygılar sunarım." - Serkan ÖZGİRAY

BURSAGAZ'ın dikkatine!
"Osmangazi, Yeniceabat Mahallesi'nde (Köyü) ve BTSO okullarına kadar olan cadde kenarlarında Bursagaz firması boru hattı döşeme çalışmaları yapmıştı.
Mahalle içinde kazılan ve kapatılyan yerlere daha sonra hemen asfalt onarım çalışmaları yapıldı ama devamında bulunan okul civarındaki ana- yolda bu çalışmalar nedense yapılmadı.
Şimdi bu kesimlerde yer yer çukurlar oluşmuş bir halde..
Yağışlı havalarda da buraları çamur deryası haline geliyor.
Konuyu sayın BURSAGAZ yöneticilerinin dikkatlerine saygı ile iletir ve bu kesimde de gerekli asfalt onarımın yaptırılmasını rica ederim."
Kayıhan BERKAY

Bu köşe çöp merkezi mi?
"Nilüfer ilçesi, Konak Mahallesi, Kağan Sokak'ta çevre sakinleri olarak çok sık rastladığımız bir manzara..Bu köşe adeta çöp atılma merkezi gibi oldu. Nilüfer Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün dikkatine arz ederiz.
Çevre sakinleri

Çay bardağının içi bile toz doluyor!.
"Osmangazi ilçesi Demirtaş Bucağı'nda Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan yeni meydan düzenlemesi çalışmaları bu gidişle bitecek gibi değil.
Uzun zamandan beri bir türlü bitirilmeyen çalışmalar yüzünden bu noktada anayollarımız daraldı. Bu sebepten ötürü de trafikte sıkışıklık çok fazla yaşanıyor.
Ayrıca; buradan kalkan toz bulutları yüzünden de şikayetçiyiz.
İşyerleri toz içinde kalıyor. Çevrede bir bardak çay içmek istesek, bardağın içi inanın tozla doluyor.
Osmangazi Belediyesi ilgililerinin bu sıkıntıyı bir an önce artık bitirmelerini rica ediyoruz."
Çevre sakinleri adına Hayrettin TEZEL

Demirkapı kentsel dönüşümü ne oldu?
"5 yıldır üzerinde çalışılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandığı Osmangazi Bld. Bşk.'nca ifade edilen Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi niçin başlatılamıyor?
7 hektarlık arazi üzerinde uygulanacak projenin başlangıç safhasında bölgenin coğrafi özelliklerinin zor olmasından dolayı hesapların tutmayabileceğini ifade edip bölge halkının beklentiye sokulmamasını, mali açıdan zarar edecek bir noktaya getirilmeyip rantın el değiştirmemesi uyarısında bulunmuştuk.
Bu konuda Osmangazi Bld. Bşk.'nın bölge halkını bilgilendirmesi gerekiyor.
Proje bilgileri; 2013 yılında Bakanlar Kurulu Kararı'yla 'riskli alan' ilan edildi. 140 bina, 11 adet SMÖ bulunuyor. Bölge, 2. ve 3. derece doğal sit alanı ile kültürel sit alanında kalmakta.
Hazırlanan projeyle birbirinden bağımsız 280 müstakil konut ve dükkan yapılacak, ayrıca çok sayıda otopark olacaktı.
1,8 hektarlık doğal SİT'teki bölümün imar planı ve mekansal planları, Tabiat Varlıkları Genel Müd.'nce onaylandı.
1. bölgenin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandı. 2. bölge Bakanlık onayında planlar 2 ve 3 katlı evler olarak hazırlanmıştı."
Cemil AYDIN/ (OKUR HATTI)

Sosyal yaşam için güzel bir merkez
Nilüfer Bld.'Olgun Gençlik Merkezi' 55 yaş ve üstü vatandaşların buluşma noktası oluyor.
Altınşehir'deki merkezde sosyal ve kültürel etkinlikleri, farkındalık seminerleri, kültürel geziler ve çeşitli eğitimlere katılan üyeler hem kendilerini geliştiriyor hem de keyifli anlar yaşıyor.
Üyeler kağıt katlama tekniği, çanta yapımı, yoga, İngilizce eğitimleri, bağlama, ritim, yağlıboya resim, filografi, karakalem, ve ahşap boyama kurslarının yanında Mysia Fotoğraf Müzesi, Görükle Mübadele Evi ve İznik'in tarihi bölgelerini gezdiler.
Üyelerin talebiyle Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koroları da kuruldu. Yağlıboya resim atölyesi kursiyerleri de Bld. Bşk. Mustafa Bozbey ile davetlilerin katılımıyla Halk Evi Sanat Galerisi'nde 71 eserle bir sergi açtı.
Başkan Bozbey, Beşevler'de de bir merkez kurulma çalışmalarına başladıklarını belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.