Hava Durumu

Şehreküstü'nün güvercinleri bembeyaz yapıyor kanepeleri

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 07:43

"Köşenize gönderdiğim fotoğraflarda da net bir şekilde görüldüğü gibi Fomara/Şehreküstü Meydanı'nda bulunan ağaçların altına yaya vatandaşlarımız için konulmuş olan oturma kanepeleri, o alanda ayrıca yemlenen ve ağaçların üstünü kendilerine mesken etmiş olan güvercinler tarafından doğal olarak kirletilmektedir.
Oturma grubu olan kanepelerin gölgede kalabilmesi adına konulduğu açıkça belli. Ancak çarşılardan, pazarlardan gelirken yorgun düşen ve dinlenme ihtiyacı duyan vatandaşlar görüldüğü gibi burada bulunan kanepelerin üzerine oturamaz..
Otururlarsa da her an kafalarına veya üst başlarına yukarıdan güvercinlerin belli çıktılarıyla kirlenmeleri kaçınılmazdır. Her taraf bembeyaz olmuş.


Çözüm:
Bu kanepelerin üst kısımlarına, birer çatı oluşturmaktan geçiyor.
Ancak her akşam görevliler tarafından temizlenmesi koşuluyla yayaların oturup dinlenebilmeleri de mümkündür..
Diğer bir seçenek de kanepeler o ağaçların altından kaldırılarak, yine aynı alanda olmak üzere ve gölgeleme oluşturacak bir koruyucu ile birlikte vatandaşın hizmetine sunulabilir.
Aksi halde çevre kirliliği ile birlikte şu an ilgili kanepeler kullanılmaktan oldukça uzaktır. Büyükşehir veya Osmangazi belediyelerinin sayın yetkililerine duyurulur.." Günay ONAYMAN

Adrenalin Park'ta mutluluk rüzgarı!..

Gürsu Bld.'nin yaptığı çalışmalar övgü topluyor.
Doğa ve adrenalin tutkunlarının Bursa'daki yeni merkezi olan Gürsu'da bu kapsamda oluşturulan Adrenalin Park da, en özel anlara ev sahipliği yapmaya başladı.
Gürsu'da turizmin geliştirilmesi için Ericek'te oluşturulan ve bir ilk olma özelliği taşıyan Adrenalin Park, ilçenin doğa sporları alanında önemli merkezlerinden biri olarak özel günlere de ev sahipliği yapmaya başladı..
Adrenalin Park'ta düzenlenen törenlerde geçenlerde; Sevinç Kaftan - Hüseyin Hilmi Kaftan çiftinin nikahı, Talha Şahin - Nazlı Tekin çiftinin de evlilik yolundaki ilk adımları atıldı. Park, bu mutluluklara tanıklık ederken renkli görüntülere sahne oldu..
Çiftler; Adrenalin Park'ın doğal manzarasında bol bol anı fotoğrafları çektirdi.
Gürsu Bld. Bşk. Mustafa Işık "Adrenalin Parkımız sahip olduğu doğal güzelliğiyle, birçok doğa sporuna ev sahipliği yapmasının yanında, hemşerilerimizin özel anlarında da doğal bir sahne oluşturarak güzelliğini gözler önüne seriyor. Çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum. Parkımız, yazı ayrı, kışı ayrı, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzellikleriyle konuklarını ağırlamayı bekliyor. Tüm doğa ve adrenalin tutkunlarını bekliyoruz" diyor.

Alo burası UEDAŞ

ARIZA GİDERİLDİ:- "Öncelikle belirtmek isteriz ki, sorumluluk alanımızda bulunan sokak ve cadde aydınlatmalarına yönelik planlı ve periyodik bakımlar yürütülmektedir.
Bu çalışmalar esnasında tespit edilen arızalı armatürlerin tamamı da faal duruma getirilmektedir.
Tarafımıza ulaşan münferit arızalar bu bakımlar esnasında giderilmektedir. Geniş kapsamlı aydınlatma arızalarına ise aynı gün içerisinde hemen müdahale edilmektedir.
Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde bulunan armatürler konusundaki bir okurunuza ait uyarı yazısının da bakımları yapılarak yanar duruma getirilmiştir.
Değerli müşterilerimiz, şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize yedi gün yirmidört saat kesintisiz hizmet veren 'Alo 186' numaralı çağrı merkezimiz ile akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamızdan veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler.
Onları dinliyor olacağız.
Saygılarımızla.."
UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Geri dönüşüm neden gelmiyor?

"Osmangazi Belediyesi ilgililerinin dikkatlerine sunarım.
Bizler, Hamitler Mahallesi sakinleriyiz.. Burada oturan çevre sakinleri, geri dönüşüme yarayabilecek malzemeleri paketleyip, torbalayıp kapılarımızın önlerine çıkarıyoruz ama uzun zamandan bu yana geri dönüşüm malzemelerini toplayacak olan araçlar semtimize uğramıyorlar.
Durum böyle olunca da geri dönüşüme ayırıp ekonomiye katkı sağlaması için çalıştığımız malzemeler ne yazıktır ki dağılıp gidiyor.
Yaşanılan sorunla ilgilenilir ve geri dönüşüm araçlarının semtimize gelmesi sağlanırsa çok sevineceğiz..
Saygılarımızla.." M.E

Güzelim alanda zemin taşları

"Güzelim Kent Meydanı'ndaki geniş alanın zeminini oluşturan taşların çoğu yerlerinden kalkmış bir şekilde duruyor.
Meydanın bazı noktalarında da kalkmış, kaybolmuş veya kırılmış taşların yerine yapılmış olan onarımlar da burada hiç de güzel olmayan bazı görüntülere sebep oluyor.
Sayın ilgililerin dikkatlerine sunuyor, gerekli onarımların Kent Meydanı bölgemize yakışacak bir hale getirilmesini rica ediyorum.
Saygılarımla.." Ö.T.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.