Hava Durumu

Selam duran (!) tümsek

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 07:30

"Nilüfer ilçemizdeki Konak Mahallesi sakinleri olarak aylardan beri bölgemize hiç yakışmayan bir manzarayı gazetenizdeki köşenizden sayın yetkililerimize arzediyoruz.

Amacımız; yaptığımız bu uyarımızla Karaca Sokak'taki park alanının hemen yanında yaya kaldırımlar üzerinde bırakılmış böylesine garip bir toprak yığınının kaldırılması.

Belli ki buralarda yapılan bir yol tamiratı, kanalizasyon veya buna berzer bir meseleden sonra kazılıp açılan çukurdan geriye kalan topraklar ve birkaç beton parçası şimdi hergün buradan gelip geçen bizlere sanki selam (!) duruyor.

Belediyemizin hassasiyet gösteren bütün sorumlu çalışanlarına bu tepenin kaldırılması için ricalarımız var. Duyurursanız sevineceğiz.

Saygılarımızı sunarız. " - Necati H.

SESSİZ TRAMVAY!

"4 Ocak'ta bir yakınıma ilaç bulmak için dolaşırken Cumhuriyet Cad.'deki eczanelere de uğramak istedim. Çok dalgın ve üzüntüler içinde yürürken gürültüyle bir aracın neredeyse sırtıma değecek gibi yaklaştığını hissettim.

Acaba tansiyonum mu çıktı diye endişelendim ve arkaya dönüp bakınca tramvayla adeta burun buruna geldik, kendimi kenara attım.

Saat 13.30 sularıydı. Tramvayın içinde birkaç yolcu da vardı ve durağa yaklaşıyordu.. Sonra durağa yanaştı durdu. Ben de bir fotoğraf çekeyim dedim ve vatmanla gözgöze geldik. Vatman tuhaf bir şekilde ters ters baktı. Bakışlarıyla tepki gösteriyordu sanki. Birşey söylemedi.

Ben, acizane Bursa basınını izlerim. Internette belediye sayfalarını da. Ama o güne kadar tramvayın tekrar çalıştırılacağı haberini görmedim. vatandaşa duyurulmalıydı.

Demek istediğim bir de şu var. Vatmanlar böyle sessiz seyretmemeli. Muhakkak bu araçta da insanlara çarpmamak içi uyarıcı ses veren bir düzenek vardır.." K. BAŞEREN

BÜYÜKŞEHİR'E BİR ÖNERİ..

"Şehir içinde bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılıp araç trafiğinin azaltılması için Büyükşehir Belediyesi'ne bir önerim olacak.

Mevcut şehir içinden geçen ana arter Ankara-İzmir karayolunun geliş ve gidiş güzergahlarına; doğuda Kestel kavşağından başlayıp batıda GorÜkle kavşağına kadar mavi renkli bisiklet yollarının yapılmasını talep ediyorum.

Aynı şekilde Yalova (İstanbul) yolunda emirtaş Beldesi'ne kadar olan kısmın geliş ve gidiş güzergahlarında da mavi renkli bisiklet yolunun yapılmasının uygun olacağını duşunüyorum. Saygılarımla." İsmail ZEYBEK

TEŞEKKÜR PANOSU

BŞK. AKTAŞ VE ARKAŞLARINA: "17 Ocak akşamı Büyükşehir Bld.'nden gelen bir SMS mesajı beni çok mutlu etti. Mesajda 'Şehrimizde yarın kuvvetli buzlanma ve don tehlikesi bulunduğundan; zorunlu olmadıkça şahsi araçlarınızı kullanmamanızı rica ediyoruz. Her türlü olumsuzlukta bizlere çağrı merkezimiz olan Alo 153'ten ulaşabilirsiniz' deniyordu.

Büyükşehir Bld.Bşk.mız Sn. Alinur Aktaş'ın nezdinde halkımız için bu duyarlılığı gösteren tüm çalışma arkadaşları doğrusu bir teşekkürü hak ettiler.

Hapsine kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Saygılar." Dinçer UĞUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.