Hava Durumu

Sevgili çocuklar bu bayram sizin

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2019 08:13

Yüce Cumhuriyetimiz'in kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti. Çünkü bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu biliyordu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün törenlerle, şenliklerle, oyunlarla, coşkuyla kutlanacak.

23 Nisan, dünyada çocukların sahip olduğu tek bayramdır. UNESCO, 1979 yılını 'Çocuk Yılı' ilan edince, ülkemiz 23 Nisan Bayramı'nı dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. O yıl kutlamaya altı ülkeden çocuklar katılmıştı.
23 Nisan, yıllar geçtikçe bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline geldi.
Bayram bugün saat 9.30'da Heykel, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak
saat 11.'de de Nilüfer ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan kutlama programı ile devam edecek.
Daha nice 23 Nisan Bayramları'na sevgili çocuklar..
Her gününüz bayram coşkusu içinde olsun. - E.Ö

ÖRNEK DOSTLUK KULİSTE DOĞDU

Nilüfer Belediyesi Çocuk Korosu, Beşiktaş Çocuk Korosu ile 23 Nisan'a özel ortak bir konser verdi.
Nâzım Hikmet Kültür Evi'ndeki konserde Şef Suat Şahin ve Hatice Çeliktaş yönetimindeki Nilüfer Çocuk Korosu ile Şef Güneş Kaya yönetimindeki Beşiktaş Çocuk Korosu,'nun şarkıları büyük bir ilgi gördü. Çocuklar, İstemihan Taviloğlu'nun '23 Nisan' adlı eserini de birlikte seslendirdi.
Konser sonunda Nilüfer Bld. Meclis üyesi Serkan Çalışkan, Nilüfer Bld. Bşk. Turgay Erdem adına çocukları ve koro yöneticilerini kutlayıp çiçek verdi.
Şef Şahin, ortak konser fikrinin, geçen yıl 6. Sanatçılar, Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Korolar Festivali'nde, iki koronun kulisteki sevgi ve kardeşlik içinde bekleyişleri sırasında doğduğunu söyledi ve önümüzdeki günlerde de Nilüfer Çocuk Korosu'nun Beşiktaş'ta sahne alacağını belirtti.

TEŞEKKÜR PANOSU: ŞEFKAT ANITI

"Geçen cumartesi günü rahatsızlığım nedeniyle başvurduğum Özel Bursa Anadolu Hastanesi'nde, iç hastalıkları uzmanı sayın Doktor Harun Yılmaz'ın adeta bir şefkat anıtı gibi çok yakın ilgisini, önerilerini gördüm. Verdiği bilgilerle de beni çok rahatlattı.
Sayın doktoruma ve ayrıca gerekli tahlillerimi yapan güler yüzlü Gülfem Hanım'a açık teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyor, kendilerine kolay gelsin diyorum.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

BU DİREK YA DEVRİLİRSE?

"Çekirge Caddesi üzerindeki Atatürk Evi Müzesi'nden Hamzabey semtine dönüşte rampa çıkarken tam köşede yer alan aydınlatma direği muhtemelen bir aracın çarpması sonucu oldukça eğilmiş bir durumda.
Elektrik direği devrilip bir tehlike yaratmadan gerekli tedbirin alınmasında fayda var düşüncesindeyim ve sayın yetkilileri de uyarıyorum..
Saygılarımla.." Tuna CANÇALIŞ

BU ÇINAR DA DEVRİLEBİLİR

"Şiddetli lodos rüzgarlarında devrilen ağaçları incelediğinizde hep bir tarafının çürümüş olan ağaçlar olduğunu görüyoruz.
n Ulucami etrafındaki bu çınar ağacı da oradan geçerken dikkatimi çekti.
n Bu çınar ağacının da gövde ve kökleri çürümüş olduğu için korumaya alınmış. Lodos rüzgarlarının esiş yönüne göre de devrilmesi mümkün. Çünkü burada kalın ve uzun bir dal var. Bu kalın dal kesilerek olası bir felaketin önüne geçilebilir.
Çünkü; bu ağacın bulunduğu çevrede gün içinde kalabalık vatandaşlar her zaman görülebiliyor.
Saygılarımla dikkate sunuyorum." Cengiz SAKARKAYA

DURAK VE OTOPARK

"Nilüfer Konak Cad. kapalı pazaryeri çevresinde, pazar kurulan günlerde otopark sorunu yaşanıyor. Herkes pazara yakın yere park etmek isteğinde. Konak Caddesi planlandığında otoparkı için cepler yapılmıştı.
Pazaryeri üstünde, Konak cad.'ni yaklaşık 70 metre uzunluğunda parklanma cepi ve tam ortasına da kapalı otobüs durağı yerleştirilmişti. Otobüs durağı önü, sağı, solu parklanmalarda çekicilerle çekilmekte insanları mağdur etmekte.
Hatalı parklanmalara karşı otobüs durakları önüne neden gerekli işaretleme yapılmıyor. İlgililerin duraklar önüne çizgilendirme yaptırması ve çizgi içine park eden araçları çekme ve ceza vermesi daha yasal olacaktır. İlgililerin dikkatine sunuyorum." Yavuz ÜSKALKAN

DİKKAT SU KESİNTİSİ!

Büyükşehir Bld. BUSKİ Genel Müd. İçmesuyu Daire Başkanlığı'nca yapılacak çalışmalar için Karacabey İlçesi, Bayramdere (Yeniköy) Mah. ve civarında yarın ve 25.04.2019'da 8-18 saatleri arasında su kesintisi yapılacak.
Ayrıca, Yıldırım, Millet Mah. Derya Cad. Akkuş Sokak, 11 Eylül Bulvarı ile Külhan Sokak arasında kalan cadde ve sokaklarda da yarın 8-18 saatleri arasında su kesintisi var. Bölge sakini okurlarımızı önlem almaları için uyarıyoruz..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.