Hava Durumu

Sevimli miniklere çök-kapan-tutun!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2018 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 08:37

Mutlu pazarlar değerli okurlarım..
Ekranıma düşen bu fotoğraflardaki minik ve sevimli kahramanları görünce 'depremlerden, felaketlerden aman Allah korusun sizleri' demekten kendimi alamadım.
Fotoğraflara dikkat ederseniz sevimli miniklerin korkusu yok. Deprem felaketi tatbikatında çevreye gülücükler yağdırıyorlar!.
Görüntüler Yıldırım Bld.'nce ilçedeki öğrencilerde afet bilincini oluşturmak amacıyla okullarda tatbikatlı uygulama eğitiminden.
Yıldırım Bld. Sivil Savunma Md. bünyesindeki gönüllülerden oluşan Yıldırım Arama-Kurtarma ekibi 'Deprem Haftası' nedeniyle Ertuğrulgazi YIL-MEK Okul Öncesi Sınıfı öğrencilerine eğitim verirken işte bu ilginç görüntüler oluştu..
Deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini yetkililerden uygulamalı olarak öğrenen minikler, deprem, sel, yangın gibi tehlikelerden korunma yollarını, afet çantası hazırlamayı, depremde yapılması gereken 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini ve afet sonrası ev-bina tahliyesinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi aldılar.
Düzenlenen tatbikatta ders anındaki depremde hemen sıraların altına saklanan öğrenciler, deprem ardından hızla olay yerini tahliye ederken çocukların öğrendiklerini bilinçli bir şekilde uygulamaları dikkat çekti.
Depremsiz, felaketsiz, nice sağlıklı, mutlu günler sevgili çocuklar.
Çocukluk yılları ne güzel!..
Gülücükleriniz dilerim hiç eksik olmaz..

Bürokratın not defteri

Yurtiçi ve yurtdışında önemli görevlerde bulunan Gemlikli emekli bürokrat Erol Gürçay, 'Emekli Bir Bürokratın Not Defterinden' adı altında topladığı birbirinden güzel anılarını ilginç bir albüm şeklinde düzenlenen kitabında bir araya getirdi.
Kamu projeleriyle ilgili olarak Londra'da uzun süre görev yapan ve Azot Sanayi Genel Müdürlüğü'nde de 25 yıl çalışan Gürçay daha önce de 'Yaşamdan Yansımalar' isimli bir deneme kitabı yayınlamıştı.
Erol Gürçay'ın yeni kitabında yer alan ilginç anılardan bazıları şöyle:
1957/1958 öğretim yılında Bursa Erkek Lisesi 5/A-Fen'de eğitim görürken sınıfça yaptıkları maksadı aşan bir yaramazlık sonucu savunmaları bile alınmadan tüm öğrenciler okuldan kovuluyor. Onlar da toplu halde Atatürk Anıtı önüne gidip anı fotoğrafı çektiriyorlar.
Ertesi gün acilen okula davet. Ama hepsi korku içinde. Fakat disiplin kuruluna verilmiyor ve ceza almıyorlar. Çünkü eylemin siyasi ve ideolojik bir yanı olmadığı anlaşılıyor.
Manisa'da oynanan bir futbol maçında Gürçay'ın attığı şahane bir gol ile alınan 'Mesir Kupası' da bu anılar arasında.
Ve Bursa Erkek Lisesi'nden mezun olup mesleklerinde başarıya ulaşan birçok isim ise kitapta adeta resmi geçit yapıyor.
Ve daha nice güzel, ilginç anılar..
Tebrikler Erol Gürçay, kitabınızla o yıllara götürdünüz yine.

Gemlik'te müzikli unutulmaz gece...

Nilüfer Kadın Korosu Derneği, ANAÇEV Gemlik Şb. yararına Gemlik'te konser verdi. UÜ Gemlik Kampusu Asım Kocabıyık Kültür Merkezi'ndeki konser büyük ilgi gördü.
Gülay Sürücü, Kader Tekelioğlu, Semra Güney, Ayşe Yazgan, Handan Selamet, Melekber Günay, Aynur Öztan'ın şarkıları geceye renk kattı. Gemlikli Afife Turhangil de dansçılar eşliğinde bir tango seslendirdi..
Konser sonunda, etkinliğe sponsorluk sağlayan Borusan Holding adına Serdar Özkaleli'ye, geçmişteki katkılarından dolayı Edip Özer'e çiçek verildi.
Prof. Dr. Müfit Parlak ve Borusan Holding adına da Serdar Özkaleli, koro şefi Dr. Aysel Gürel'e gecenin anısına teşekkür plaketi ve çiçek sundular.

Yeni çıkan bir kitap

'ŞİİRİMİZİN ÇEYREK YÜZYILI':- Sanatçı Yücel Kayıran şair kimliğinin yanı sıra eleştirmen kimliğini de Yapı Kredi Yayınları arasında yayınlanan 'Şiirimizin Çeyrek Yüzyılı/Günümüz Türk Şiiri Üzerine' isimli kitapta başarıyla yansıtmış.
1990 yılından bu yana yazdığı yazıların çoğunun bir araya geldiği bu kitap Türk şiirine eleştirel bir gözle bakıyor.

Özlü sözler

"Kendi ışığına güvenen başkasının parlamasından rahatsız olmaz." - Victor HUGO
"Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan, dışardan bakanlar iki aptal sohbet ediyor zanneder." - GANDİ

"Açalım yüreğimizin kapılarını sonuna kadar, sevelim sevelim sevebileceğimiz kadar." - Bedri Rahmi EYÜBOĞLU
"Sanatın amacı ruhumuzu, günün hayat tozlarından temizlemektir." - Picasso
"Paslanmak yerine, yıpranmak daha iyidir." - R. Camberlang (Derleyen Nedim BİRGÜL'e teşekkürler)

Pazar neşesi

'CEVİZ'- Nasreddin Hoca, evine dönerken yolda rastladığı komşu çocuklarına:
"Cebimde ne olduğunu hanginiz bilirse ona bir ceviz vereceğim' demiş.
Çocuklar hep bir ağızdan:
"Ceviz var Hocam, ceviz' diye seslenince Hoca şaşırmış ve:
"Hangi geveze size bunu söyledi bakalım?' diye kızmış ve söylene söylene evinin yolunu tutmuş.."(Teşekkürler Ekmel GÜREL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.