Hava Durumu

Şirinevler Mahallesi güvenli çıkışı bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 07:54

Üç kare fotoğrafla desteklenen bir şikayet ulaştı köşemize.
Okurum; Yıldırım ilçemizdeki Şirinevler Mahallesi'nde oturuyor.
Yansıttığı sorunu da şu şekilde:
"Bölge sakinlerimiz adına şikayetimizi gazetenizdeki köşeniz kanalıyla sayın yetkililere iletmek istiyor ve Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerin hassasiyetle buna eğilmelerini rica ediyorum.
Çünkü bu sorununuzun çözümü konusunda verilen sözler uzun zamandan bu yana bir türlü yerine getirilmiş değil.
20 bine yakın oy çıkan bir mahalle burası. Ama güvenli bir çıkış dahi yok. Gerekli trafik yön işaretlerine de rastlayabilmek mümkün değil. Mahallemize girenler çıkamıyor. Bu mahalleye, gerekli değer bir an önce verilmelidir.
Fotoğraflarımızda çok net şekilde görüldüğü gibi çok tehlikeli çıkışlar var burada..
Acilen sorunumuzun giderilmesi için artık harekete geçilmesini saygılarımızla rica ediyoruz." Y.E.K

Buradaki yollarımız çukurlu, çok bozuk...

"Herkesin bildiği üzere Osmangazi ilçesi, Hamitler bölgesi son zamanlarda yerleşim ve nüfus yoğunluğu açısından çok gelişen bir bölge..
Aynı zamanda Hamitler Kent Mezarlığı'na ulaşım güzergahı da bu bölgenin içinden yapıldığı için araç yoğunluğu da epey fazla oluyor.
Özellikle en yoğun trafiğin işlediği Mudanya yolunda, Hamitler'e dönüşten başlayarak 1. Kavaklı Caddesi devamında Huzur Caddesi'nden Hamitler Merkez Cami ve Muhtarlığı'nın devamında Gür Caddesi'nden Yunuseli TOKİ binalarına kadar olan as-faltın durumu çok kötü ve sanki köstebek yuvası gibi bir halde..
Araçlar bu yollarda oluşan çukurlardan kaçmak için neredeyse birbirlerinin üstüne çıkacaklar.. Olası birtakım kazalara davetiye çıkarılan yolun Osmangazi Belediyesi ekiplerince incelenerek yeniden asfaltlaması gerekiyor.
Dikkate alınırsa çok yerinde olacaktır. Saygıyla..
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Mihraplı Parkı adeta kavuruyor

"Acemler, Dikkaldırım bölgesindeki Mihraplı (Hüdavendigar) Parkımızı yapanlardan Allah razı olsun. Çok güzel, düzenli ve bakımlı bir park oldu burası. Çocuklarımız ve arkadaşlarımızla sık sık bu parka gidip yürüyüşler yapıyor ve güzel bir gün yaşıyoruz.
Fakat sıcaklar bastırınca bu parkta adeta kavruluyoruz desem hiç de yalan olmaz. Yani yürüyüş yollarına ve çevredeki çeşitli yerlere gölgelik sağlayacak ağaçlardan yoksun bir park halinde burası.
25 Nisan Çarşamba günü de öğlerden sonra parkta arkadaşlarla bir araya geldik. Hava çok güzeldi, her taraf rengarenk çiçeklerle doluydu. Fakat yakıcı güneş altında yürümek ne mümkün?. Doğrusu kan-ter içinde kaldık, adeta kavrulduk.
Bazı bölgelerde yetişmiş ağaçları özel mkinalarla kökünden dikkatle söküp başka yerlere sağlıklı bir şekilde nakledildiği halde bu çalışma Mihraplı Parkımızda neden yapılmadı?
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Alinur Aktaş ve Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri acaba bu uyarımızı dikkate alırlar mı?
Parkımız yeterli sayıda ağaçlandırılırsa inanın değeri daha fazla artacaktır.
Saygılarımızla."
Simay GÜLMEN ve arkadaşları

BuKart dolum noktası ne zamandır çalışmıyor!

"Çakırhamam bölgemizdeki Gazi Timurtaşpaşa Türbesi Meydanı'nda bulunan BuKart dolum noktası uzun zamandan bu yana arızalı olduğu için çalışmıyor.
Oysa burası birçok toplu taşım otobüslerine ait duraklarının olduğu yer, her gün binlerce insan bu duraktan otobüslerine biniyor..
BuKart'larında yeterli kontör bulunmayanlar bu noktadan gerekli işlemi yapmak istedikleri an sistem arızalı olup çalışmadığı için ne yapacaklarını şaşırıp kalıyorlar.
Demek ki bunca zamandır hiç ilgilenen bir yetkili yok.. Vatandaşlarımız güçlük çekiyor. Bu güçlük daha ne kadar devam edecek acaba?.
BURULAŞ yetkililerinin dikkatine sunuyor ve gerekli onarımın ihmal edilmeden hemen yapılmasını ve BuKart dolum noktasının faal hale getirlemesini rica ediyorum.
Saygılarımla."
Özgen ULUTAŞ

Yazar Özmen'den çocuklara özel

Çocuk kitapları yazarı Aysun Berktay Özmen, Büyükşehir Bld.'nin organizasyonunda Bursalı çocuklarla bir araya geldi.
Büyükşehir Bld. Kültür Sanat Dairesi Bşk.'na bağlı Kütüphaneler Şube Müd.nün etkinliğinde yazar Özmen'in Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi ve Hançerli Medresesi Kütüphanesi'ndeki söyleşilerine, okullardan çok sayıda öğrenci katıldı. Çocuklara, kitap okumanın önemini anlatan Özmen, merak edilen sorulara içtenlikle yanıt verdi. Yazar Özmen, program sonunda kitaplarını çocuklar için imzalarken bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.