Hava Durumu

Sn.Dündar, Hamitler ilgi bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2022 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2022 07:57

Değerli okurlarım;

Yarın herşeyimiz ve en büyük varlığımız kutsal annelerimizin günü. Tüm anneleri  saygıyla kutluyorum. Daha nice 'Anneler Günü'ne sağlık içinde ulaşabilmelerini dilerim.

Ve şimdi sorunlarla Hamitler'deyiz. Canip Bey yazıyor:

***

Osmangazi Bld. Bşk.Sn. Mustafa Dündar'a bölge sakinlerimiz adına köşenizden seslenmek istiyorum.

Bizler Hamitler'de oturuyoruz. Malum; Hamitler kısa zamanda çok gelişen bir yerleşim bölgesi. Devamlı da gelişiyor. Modern siteler, binalar ilçenin yüzakı oluyor.

Ama gel gelelim, belediyemizden ilgi bekliyor fakat göremiyoruz.

İşte iki manzara!. Bölgemizin vitrini sayılan Hamitler Spor Tesisleri BBOİ durağı karşısındaki sokak ve 2. Has Sokağın da tam önü aynen böyle gülünç durumda. İki geniş yol arasında yapımı planlanıp, yeri ayrılan orta refüj unutulmuş, kendi kaderinde.

Hacıbektaş Cad.'nden Gür Cad.'ye çıkıştaki trafik lambalarında ise, iki cadde arasındaki orta refüj kelleşmiş halde. Yeşillendirilmeye ihtiyacı var. Buraları yoğun yaşam alanları. Dikkatlere sunarız." - A.CANİP YILMAZ

KAĞIT PARALAR KASAYA GİRMİYOR

"Mübarek ramazanda cuma namazlarımızı Emirsultan Camii'nde kıldık. Son cuma arkadaşla yine oradaydım. Allah kabul etsin.

Yıldırım Bld.'ne çok teşekkür. Çünkü cami yanındaki umumi tuvaletler için çok emek verilmiş, güzel olmuş, tarihi camimize yakışmış. Ama iki önemli nokta beni rahatsız etti.

Tuvalet temizliğinde kullanılan hortum demeti, hevenk gibi gelişigüzel duvara asılıp bırakılmış. Yanlış.

Daha mühimi tuvaletteki bağış kutusu. Kağıt beş liramı kutuya atmak istedim ama para kutunun içine düşmedi. Ucu dışarıda kaldı. Kalemimle ve zorla iterek parayı kutuya atabildim.

Yani kimsenin günahını almak istemem ama paranın ucu o şekilde dışarıda kalırsa, başka birinin parayı tutup kendine çekmeyeceği ne malum?.  Hatırlatmayı bir borç bilirim. Hürmetler." -M.KAMİL BAŞAK    

TEŞEKKÜR PANOSU 

ONARILDI:- "Nilüfer, Çamlıca Mah, Gün Sk.'ta uzun zamandır bozuk olan ve  kenarları devamlı derinleşip genişleyen rögar çevresinin onarıma ihtiyacı vardı.Araçlarımızı yıpratıyordu.

Köşenizden bu isteğimizi duyurmuştuk. Bunun üzerine kısa zamanda gerekli onarım yapıldı ve şimdi sorun kalmadı.

Duyurumuza duyarlı yetkililere teşekkürler." -SERAP GÜNEL

SÜT FİYATLARI

"Süt fiyatlarının geç arttırılması binlerce süt ineğinin kesilmesine sebeptir.  Tüm yetkili-yetkisiz kişiler tarım ve hayvancılık için sürekli demeç veriyor.

Oysa "Bütün Şehir" yasasının çıkmasından sonra belediyeler mahalleye dönüştürülen köylerin, başta otobüs ve muhtarlık binaları başta olmak üzere tüm malları ve mezarlıklarına el koydu. Sadece mallarına değil, meralarına da.

Mahalleye dönüştürülen köylerde evlere bitişik ahırlarda hayvan beslemek yasak. Besleyene ceza kesiliyor. Besiciler ahırlarını mahalle (köy) dışına taşınmak zorunda. Zaten hayvan beslemek zor. Şimdi bunlar yetmezmiş gibi el konulan meralar belediyelerce satılıp imara açılıyor.

Bu çılgınlığa bir an önce son verilmeli. Tarım ve hayvancılık teşvik edilmeli.

Esen kalın." -EKREM HAYRİ PEKER/ Kimya Müh.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.