Hava Durumu

Sokağın da onuru var

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2020 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 08:16

Köşemizde yayınlanan konuları bazen eleştiren okurum Sn. Dinçer Sirkeci'nin iki ilginç fotoya ilginç yorumuyla bugün yeni bir haftaya merhaba.
Görüntüler; Nilüfer'in biri Çamlıca, diğeri Kültür Mah.'nden. Önce Çamlıca Mah.'ndeyiz. 1. Niyet Sokak'tan Ali Karasu İlköğretim Okulu'na dönen kavşaktaki yön tabelası montajının garip haline dikkat. Dinçer Bey "Siz tabeladaki anormalliğe değil; niyete bakın..

Ama olsun varsın (!).. Direğe ters tarafındaki ucundan tutturulan sac tabela sallanıp duruyor.. Sert rüzgarda ya uçup gidiverirse" diyor ve trafik güvenliği için kavşakta yol ortasına konan ve yerle bir olan diğer işaret levhası için de 'ömrü vefa etmemiş (!) herhalde' diye ekliyor.


Esprili bir yaklaşım da Kültür Mah.'ndeki Onurlu Sokak'tan.. "Nilüfer, Kültür Mah. Onurlu Sokak başında dağılmış gitmiş kaldırım taşları, gelen geçeni eğilip (!) selamlayan tabela direği ve asfalt onarımı bekleyen köşe" diyen değerli okurum bir espri daha patlatıyor: "Onurlu sokağın onuru kırılmasın!. Hemen el atsınlar..' Birtakım olumsuzluklara, yanlışlara, espri ve eksiklere böyle güler yüzlü yaklaşım ne güzel..
Teşekkürler Sn. Sirkeci.

TEMİZLİK ŞART!..

"Çakırhamam semti; Bursa'da yaya trafiği açısından en yoğun yerlerden biri.
Çünkü burada pek çok semte giden toplu taşım otobüs durakları var. Ayrıca, durakların hemen arkasında Tophane semtine çıkan yürüyen merdivenler de.
İşte bu noktaya yaptırılan bir küçük havuz ve içindeki top şeklindeki fıskiyeler çevreye farklı bir ambians kazandırmakta. Fakat bu havuzun belirli zamanlar içinde temizletilmesi şart.


Fıskiyelerin onarımı da. Aksi halde havuzun içi yosun, çöplük, çalışmayan fıskiyeler de demir yığını bir manzaraya dönüşüyor. Buna sıkça rastlıyorum. Köşenize gönderdiğim fotoğraftaki gibi."

Gülenay M.

DR. GÜVENER'E GÜVENİYORUZ...

"Ataevler, Barış Mah.'nde oturuyoruz. Semtimizde bulunan 31 no'lu Aile Sağlık Ocağı'nda görevli hekimlerimiz ve hemşire hanımlarla diğer çalışanlardan çok memnunuz. bizim aile hekimimiz Dr. Ergun Güvener.. Ona gerçekten çok güveniyoruz.
Ayrıca son derece kibar, duyarlı, yardımsever ve güler yüzlü olup hastalarına moral veren Sn. Güvener'e açık teşekkürlerimizi sunmak boynumuzun borcudur..

Semt sakinleri

ALO BURASI NİLÜFER

"18.5.2020 köşenizdeki 'Eski bir belediyeciden Nilüfer Bld.'ne' başlıklı okur yakınması üzerine kamuoyuna açıklamadır. Alaaddinbey Mah. Budaklar Sokak'ta yaşanan yol mağduriyeti giderilmiştir. Kadastro yolu olduğu için asfalt yapılamayan yollar kış aylarında
yağışlar dolayısıyla mağduriyete yol açmıştı. Nilüfer Bld. Ulaşım Müd. ekipleri bölgede gerekli malzemeyi kullanarak mağduriyeti gidermiştir. Ulaşıma elverişli hale gelen yolun son hali görsel ekindedir. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."

Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.