Hava Durumu

Sokak müzisyenlerine sahip çıkılmalıdır..

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2017 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 07:49

"Köşeniz aracılığıyla Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Alinur Aktaş'a yoğun işleri arasında bir ricamız olacak.
Konu; Atatürk Caddesi üzerinde müzik yapan gençlerimiz.

18.11.2017 saat 17.40 civarı Valilik Binası önündeki alt geçitten geçerken 2 kız 3 erkek üniversite öğrencisinin müziği ve çok güzel şarkılarını dinlemek için bir süre bekledim ve dinlenmiş oldum.
Müzik yapan gençleri zevkle seyreden benim gibi onlarca vatandaşımız vardı. O sırada altgeçide iki zabıta memuru geldi. Gençlere müdahale edecekler mi diye bekledim. Ve beklediğim de oldu. Birçok vatandaş Zabıta memurlarına tepki göstermeye başladı. Ben de olaya müdahil oldum, gençlerin kötü bir şey yapmadıklarını gayet güzel enstrüman çalıp şarkı söylediklerini belirttim.
Zaten sıkıntı içindeki halkımızın evlerine gitmek için tramvay ve otobüs beklerken dinledikleri müzikle biraz neşelenip rahatladıklarını söyledim. Zabıta görevlileri gençlerden şikayet edenler olduğunu, olmasa dahi aldıkları emirle gençlerin müzik yapmalarına izin vermeyeceklerini söylediler.
Ama duyarlı bir zabıta memuru ile birlikte bu tartışmayı büyütmeden tatlıya bağladık. Atatürk Cad. ve kentin başka yerlerinde de bu şekilde müzik yapıp okul harçlıklarını çıkaran birçok genç var.
Ama bu işi suiistimal edenlerin olduğu da bir gerçek. Eline bir müzik aleti alıp ne olduğu belirsiz nağmelerle kulak tırmalayıp para kazanmaya çalışıp halkı rahatsız edenler de var.
Sokak müzisyenleri gelişmiş tüm dünya ülkeleri ve birçok şehrimizde de metro istasyonları veya işlek yol kenarlarında müzik yapıp halkın gönlünü okşarken yüzlere tebessüm kazandırıyor.
Sn. Aktaş'tan ricam şudur:
Gençlerimize sahip çıkması ve onlara yer ve zaman belirlenerek müzik yapmak isteyen gençlere olanak tanınması veya izin kartı verilip kontrol edilerek buna onay verilmesi.
Saygılarımla.." Coşkun GÖNÜLKIRMAZ

Alo,burası Mudanya

MUDANYA SAHİLİ: "Gazetenizin 24.11.2017 tarihinde okurunuz Özgür Er'in ilettiği "Başkan Türkyılmaz'a bir istek var" başlığıyla yayınlanan Mudanya Sahil Yolu'na yağmurlu havalarda kullanılmak üzere kameriye ve çöp kutuları konulması talebiyle ilgili Mudanya Bld. Bşk. Hayri Türkyılmaz'ın açıklaması şöyledir:
'Bilindiği gibi Sahil Düzenleme Projesi'ni Büyükşehir Bld. yürütüyor. Büyükşehir Bld.'nce yaptırılan Sahil Düzenleme Projesi nedeniyle Mudanyalılar bir yazı daha sahilsiz geçirdi. En az siz hemşerilerimiz kadar bu projenin bitirilmesini istiyoruz.

Bu konuda Büyükşehir Bld.'ne defalarca çağrı yapmış, projeyi belediye olarak tamamlama önerisinde de bulunduk. Sahilimizdeki çalışmalar Büyükşehir'in tasarrufunda. Daha önce sahilimize kameriyeler yerleştirmiştik ancak sahil çalışması başlayınca kaldırıldı. Büyükşehir Bld. projeyi tamamladığında siz çok sevdiğim hemşerilerimin taleplerini yerine getirmek için gerekli görüşme ve çalışmaları yapacağımızın sözünü veriyorum." Mudanya Bld. Basın Yayın Halkla İlşk.Birimi

Nefis turşular miniklerden

Bakın siz şu sevimli miniklere!.

Özel Osmangazi Okulu 2. sınıf öğrencileri, sonbahar projesi kapsamında turşu kurmayı da öğrendi.

Öğretmenlerinin gözetimindeki minikler havuç, salatalık, karnabahar ve lahana gibi sebzeleri geleneksel lezzetlerin yapım sürecine bizzat elleriyle hazırladılar. Yaklaşık 25 günlük olgunlaşma süresi ardından hazırlanan turşu kavanozları yine öğrencilerce açılacak ve okuldaki yemek saatlerinde ikram edilecek.

Bir durak istiyoruz

"Etibank Caddesi'ndeki Küplüpınar Mahallesi bölgesinde bulunan Şok Market önüne bir belediye otobüs durağı konulmasını rica ediyoruz.
Çünkü buradaki otobüs durağı çok uzakta kalıyor.
Belediye Otobüs İşletmesi yetkililerine semt sakinlerimiz adına sesimizi duyurur musunuz?. Saygılarımızla.." Hüsam ÖZTÜRK

Balık istifi gibi yolculuk

"Gemlik'te oturuyor ve Bursa'da çalışıyorum. Her gün Gemlik'ten Bursa'ya halk otobüsü ile gidip gelmek durumundayım.
Fakat sabahları otobüs çok dolu oluyor. Adeta balık istifi gibi yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz.
Akşamları mesai saatleri bitiminden sonra da Gemlik'e dönmek tam bir çile.. Otobüs öylesine dolu oluyor ki İstanbul Yolu üzerindeki duraklarda çoğu zaman bekleyen Gemlik yolcularını almak için durmuyor bile. Çünkü otobüste bulunan yolcular üst üste seyahat etmekteler..
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ulaşım sorunlarını çözmek için harekete geçtiğine göre bu soruna da eğilip acil bir çözüm getirmesini tüm Gemlikliler adına saygılarımla rica ediyorum.." Selma KORAY

Alo,burası Nilüfer

DALYAN PARKI: "20.10.2017 tarihinde köşenizde yayınlanan 'Nilüfer'den bir beklenti' başlıklı okur talebi üzerine ilgili ekiplerimiz gereken incelemeyi yapmıştır.
Belirtilen Dalyan Parkı yürüyüş yolunda kauçuk çalışması başlamış ve yarısı tamamlanmıştır.
Hava koşulları nedeni ile ara verilen çalışmalar ay sonuna kalmadan tamamlanacaktır." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.