Hava Durumu

Sorunun faturası sosyete pazarına

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2020 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2020 09:15

Bursa'nın denize açılan kapısı olan şirin Mudanyamız'da yıllardır devam eden trafik sorunu bir türlü çözülemiyor. Sorun adeta buhrana dönüştü. Yaşanan bu durum ise sinirleri yıpratıyor.
İlçemizde yolların yetersizliğinin yanında, otopark sorunu ve cadde üzerindeki parklanmaların önlenememesi yaşanan trafik sorununun içinden çıkılamaz bir hal almasına yol açıyor.

Mudanya Bld. Bşk'mız Sayın Hayri Türkyılmaz, özellikle hafta sonları yaşanan trafik sorununun faturasını pazar günleri kurulan sosyete pazarına kesip pazarı yerinden kaldırsa da yaşanan trafik sorununun çözülemediğini sanırım artık kendileri de görmüşlerdir..
Ayrıca; hazır kapalı pazar henüz dururken, 300'e yakın esnafla birlikte biz Mudanya halkı neden yağmur, çamur ve kışın da kar altında pazara mahkum edilecek bunu da hâlâ anlamış değiliz?.
Mudanyalılar olarak yıllardır kanayan bu soruna Büyükşehir Belediyesi'nin de sadece seyirci kalmasını anlayamıyoruz.

Hem Mudanya ve hem de Büyükşehir Bld.'ni adeta kangren hale gelen bu sorunu acilen çözmeleri için harekete geçmelerini bekliyoruz.
Bu fotoğraflar ilçe merkezindeki tek yönlü ana yolda park eden araçlar yüzünden caddenin hali apaçık ortada.
Diğerinde de sık sık aynı manzaraya sahip olan ilçe meydanında arapsaçına dönen trafik görülüyor. Saygılarımızla.." - MUDANYA'dan bir kısım okur

Fırça, faraş ve torba meselesi

"Öncelikle belirteyim; 17 yıldır kedi sahibiyim. Hayvanları seviyorum.
Evcil hayvan besleyenler çok iyi bilir. Yaş veya kuru mama ile beslenen hayvanları kolay kolay farklı bir mamaya geçiremiyorsunuz.
Sokakta hazır mamalarla beslenen hayvanlar, doğal beslenmeyi unutuyor. Yarın mama kesilse hepsi açlıktan ölür.
Diğer bir sorun da köpek sahiplerinden.
Üstümüzdeki blok, site duvarının kenarına çam fidanı dikti. Duvarla yaya kaldırımı arasında kalan yaklaşık 1 buçuk m. genişlikteki alana çim ekti. Fakat burası köpeklerin dışkılama alanı oldu.
Şimdi bazı kişiler köpeklerini gezdirirken medeni ülkelerdeki hayvanseverler gibi yanlarında 'fırça, faraş ve dışkı torbası' taşımıyor.
Üstelik nasıl bir hayvan sevmekse; soğuk iklim köpeği Huskyler doğal ortamından koparılıp ülkemizde satılıyor.
Ve nasıl bir hayvanseverlikse 'çocuklar istiyor' diye alınan köpekler daha sonra sokağa atılıyor.
Sokaklara çöp atmanın cezası var ama köpek sahibi bazı kişilerin hayvanlarını olur olmaz yerlerde ihtiyaç gidermesini ve pisliği de ortada bırakmasına müdahale eden, fırça, faraş ve dışkı torbası soran bir zabıtaya rastlamadım.
Nedense göz yumuluyor.
Bir vatandaş olarak şikayetlerimi oturduğum belediyeye bildirdim ama kirletilen yer temizlendi, kirletenlere karşı tedbir alınmadı. Daha duyarlı davranılmalı.."

Ekrem Hayri PEKER
Kimya Mühendisi

TEŞEKKÜR PANOSU

ELLERİNİZE SAĞLIK:-"Nilüfer, BursaRay İstasyonu'na giderken Park Nilüfer Sitesi'nin köşesindeki bu alan çukur, bakımsız bir halde ve yağmur suları da birikiyordu.
Köşenizde yayınlanan uyarımız üzerine ilgili Bld. çukuru doldurup asfaltladı. Gayet güzel oldu. Ellerine sağlık. Çok teşekkürler."
Hulki ERCİVAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.