Hava Durumu

SOS veren mahalleler

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 04:57
“Sn. kent yöneticilerimizin dikkatine sunuyorum:
 1 - Başaran, Gülbahçe ve Selamet Mah.lerine gerekli ilgi gösterilmiyor. Bu semtler adeta SOS veriyor. 
Gece gündüz egzozları uçak gibi bağıran plakasız bazı araç ve motosikletler adeta cirit atıyor. Hız denemeleri var. 
Bir hafta süreyle burada motorize, bisikletli veya yaya polislerin görev almasını istiyoruz. Başka türlü bunlardan kurtulamayız. 
155 polis ekipleri de sabaha karşı kağıt toplayıcılarını denetlemeli.  Hırsızlıklar oluyor, çöp kovaları veya esnafın malzemeleri sabaha karşı çalınıyor 
2 - Gazi caddesindeki hız denemeleri yapılan bölgemizde minibüs durak kavşağı ile hipodrom kavşağı arasına hız kesici bariyer konulması için 400 imza toplayıp Büyükşehir Bld.’ne ilettik ama 2 yıl oldu imzalarımız görmezden gelindi.  
Hız bariyeri olsa can güvenliğimiz olacak.
3- Heykel, Çekirge, Özlüce, Balat ve bunun gibi yerlerde acaba yükses sesli egzoz patlatan oto ve motosikletler var mı?. 
Şikayetimizin dikkate alınıp incelenmesini ve gereğinin yapılmasını rica ediyoruz” (Not: İlgililer bana ulaşmak isterse lütfen sizdeki bana ait tlf. No’mu verebilirsiniz)
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Söylem ve eylem bütünlüğü olmalı

“Çalıştığım firmada İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu bir kişi işe başladı. Ama makbuz kesmesini bile bilmiyordu. 
İş hayatında raporlama önemlidir. Excell programı bilgisi gerekir. Çalışanın excell bilgisi yok denecek kadar azdı. 
Basında bazı din görevlilerinin yaşlılarla veya çocuklarla çatıştığını  zaman zamnan okuyoruz. Mesleğe hazırlayıcı dersler yetersizken Uludağ Üniversitesi senatosu İlahiyat Fakültesi’nde öğretim elemanlarının itirazına rağmen teorik dersleri artırdı. 
Bugün okullarda rehberlik kaynaştırma eğitimi yöntem bilgisi gibi konular önem kazanmışken mesleği öğretmenlik olmayan kişilere ücreti karşılığı kısa sürede öğretmenlik sertifikası veriliyor. 
 Oysa Uludağ Üniversitesi yetkilileri toplumun ve sektörlerin ihtiyacına yönelik eğitimden bahsediyor ama eğitimde teorik unsurlar ön planda. 
 Söylem eylem bütünlüğü olmalı.”
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur

BUSKİ’nin dikkatine!

“Mustafakemalpaşa İlçesi’ndeki Demireli, Körcük, Aralık ve Üçbeyli mahalleleri sakinleri olarak geçen bayram öncesi (4-5 Eylül) iki gün sularımız devamlı kesik kaldı. 
Telefonla bunu sorup öğrenmek istediğimizde ‘sular kafi değil’ dediler.
Sularımız birden- bire nasıl kafi gelmez anlayamadık?. 
Çünkü o güne kadar hiç böylesine bir sıkıntı yaşamamıştık. BUSKİ yetkililerinin dikkatlerine arzederiz.”
Çevre sakinleri

Önemli bir arzuya dikkat!

 “Bir süre önce köşenizde çıkan bir uyarı yazısında  semtimizdeki Dört Mevsim Parkı havuz kenarlarındaki mermerlerin yerlerinden çıktığı ve çirkin bir görüntü meydana geldiği belirtilmişti. Geriye kalan mermerler de yazı tahtasına dönmüş. Buna da dikkat çekmek isterim.
Ve semt sakinleri olarak bir de arzumuz var. Oldukça geniş bir alana sahip olan parkımızda uygun bir köşeye Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bir büstünün konulması. 
Arzumuzun dikkate alınıp karşılanması umut ve dileklerimizle..”
Bingül ÖZTÜRK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.