Hava Durumu

Sprey boya hastalığı!..

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 08:05

"Geçenlerde arkadaşlarla birlikte Karacabey ilçemize bağlı Karakoca Köyü'ne gittik.
Çevrede yaptığımız gezintide karşılaştığımız manzaralar bizleri inanın çok üzdü.
Buraya konmuş olan çeşitli trafik uyarı levhaları ile bazı evlerin demir kapıları ve duvarları bazı duyarsız kişiler tarafından sprey boyalarla çok çirkin şekilde boyanmış, kirletilmiş.
Öyle ki; bazı trafik işareti levhaları okunamaz bir haldeydi.
Biz vatandaşların ödediği vergileri ile oluşturulan bu uyarı ışaret levhaları büyük bir emekle yine biz vatandaşlara hizmet vermesi için konuluyor.
Örneğin; bu levhalardan biri olan 'Subaşı Köyü'ne gider yazısı hiç okunamıyor.

Bu köyün sözü geçen yaşlıları ve ileri gelenleri ve sayın muhtar bey, bu çirkin işleri yapan sprey boya meraklılarını hiç mi görmüyor ve onları gerektiği şekilde uyarmıyorlar?..
Bence bu 'sprey boya hastalığı'ndan başka bir şey değil.
Ayrıca; bir önemli konu da buradaki iletişim sorunu.
Karakoca Köyü içinde cep telefonları ve internet bağlantıları çekmiyor.
Ancak konuşmak isteyenler çevredeki tepelere çıkıp telefon sinyallerini alabilmekte ve bu şekilde görüşme yapabilmekte..
Yaşadığımız bu çağda her taraf baz istasyonları ile dolu. Ama burada yok. Oysa bölge, Bursamız'ın çok yakınında ve yaklaşık elli dakikalık bir uzaklıkta.
Sayın ilgililerin bu sorunu da dikkate almaları ve yaşanılan zorlukları çözmeleri gerekiyor.
Saygılarımla.." - Kemal BAŞEREN

ARACIMIZ ON GÜNDÜR ADETA HAPSOLDU!..

"Osmangazi ilçesi, Yunuseli Mahallesi, 654. Sokak sakinleri arasındayız..
Burada bir süre öncesinden beri kaldırım yapımı çalışmalarına başlanıldı. Fakat çalışmalar nedense durdurulmuş halde. Böyle olunca da evimize ait otoparkın önünde yapılacak kaldırımlar tamamlanmadığı için şimdi bu kesim çukurlar, tümsekler ve çamur deryası haliyle bu şekilde.
Bu yüzden de otoparkımızda duran arabamız adeta hapsoldu ve çıkış yapabilme imkanımız da kalmadı!.
Osmangazi Belediyesi'ne de derdimizi anlatmak için bir türlü ulaşamıyoruz.
Çekip gazetenizdeki köşenize göndermiş bulunduğumuz fotoğraflarla sayın ilgililerin dikkatlerini çekmek ve sorunumuzu artık bir an önce çözümlemelerini bekliyoruz.
Saygılarımızla.." Samet ÇİÇEK

HAKAN HOCA'YA

"Kızımız dört yaşında. İki yıla yakın bir zamandır ERA Okulları İhsaniye kampüsündeki yüzme kurslarına katılıyor.
Burada görevli Hakan Hoca minik yavrularımıza ilgisi ve sevgisiyle yüzmeyi çok sevdirdi.
Kızım, haftanın iki günü hasta bile olsa bu kursa gitmeye adeta can atıyor. Okulu oluşturan tüm idareci ve öğretmenleri yürekten kutlarım.
Hakan Hocamızı çocuklarımıza çok kısa sürede yüzmeyi öğretmesi ve onlara bu sporu sevdirmesi nedeniyle de ayrıca tebriklerimi sunuyorum.. Saygılarımla." Serkan ÖZGİRAY

BURULAŞ'IN DİKKATİNE

"Geçenlerde kentimize gelen bir topluluk Bursamız'ı rahat rahat gezip görebilmek ve tarihi ve turistik mekanları ziyaret edebilmek için her otobüste geçeceğini düşünerek 48 saatlik bilet almış.
Çekirge Meydanı'nda karşılaştık. Dert yandılar.. Dediklerine göre özel halk otobüsleri bu kartı kabul etmemiş. Bunun gibi çok örnek var.
Aktarma indirimi 65 yaş kartı gibi. Eğer bir güzergahta Burulaş'ın kendi işlettiği araç varsa sıkıntı yok. Ancak özel halk otobüsü varsa mağdursunuz.
Burulaş 65 yaş kart ve aktarma indirimi her araçta var gibi izlenim uyandırmış ama özel halk otobüslerinin bir kısmında bu uygulamalar geçerli değil.
Bu araçların giriş bölümüne 65 yaş kartı geçmez aktarma indirimi yok gibi yazılar asılmalı.
Burulaş'ın Web sitesinde sadece hattın fiyat bilgisi var. Otobüs hatlarıyla ilgili kısıma da bu uyarılar konulmalı." Özgür ER

ULU ÇINARLARIN ALTINDA...

Bursa'da Avrupa Günü Kutlamaları'nda ramazan coşkusu yaşandı.
BTSO bünyesindeki AB Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında tarihi Pınarbaşı Meydanı'nda iftar programı düzenledi.
Ulu çınarlar altında kurulan çadırlarda 2 binin üzerinde Bursalı'nın güzel bir organizasyonda eksiksiz bir şekilde ağırlandığı iftar için BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, "Ramazan ayı birlik, beraberlik ve paylaşma ayıdır. Pınarbaşı Meydanı'nda düzenlediğimiz iftarda birlikte iftar yapmanın mutluluğu içindeyiz. AB Türkiye Delegasyonu'na bu anlamlı etkinliğe öncülük ettiği için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.